ÎN PRIMELE ŞASE LUNI ALE ANULUI:  AdePlast a înregistrat o cifră de afaceri de 216 milioane lei

Ziarul BURSA #Companii / 18 iulie 2018

Producătorul de materiale de construcţii autohton AdePlast a înregistrat o creştere de 12%, în prima jumătate a anului, cu o cifră de afaceri de 216 milioane lei, potrivit unui comunicat de presă transmis redacţiei.

Daniel Stăncescu, CEO AdePlast, a declarat: "Rezultatul este unul foarte bun şi se situează în prognozele de la începutul anului. Aici am avut în vedere un început de an anevoios, din cauza vremii, dar şi o încetinire a dezvoltării segmentului rezidenţial şi al segementului construcţiilor noi, indusă de evoluţia ratelor dobânzii pe piaţa monetară. Însă a existat o creştere consistentă a segmentului construcţiilor nerezidenţiale şi a segmentului lucrărilor de întreţinere şi reparaţii. Ne concentrăm pe extinderea pieţei, iar cu noua platformă de la Işalniţa, care porneşte luna aceasta, vom fi mult mai prezenţi pe zona de sud, dar şi pe pieţele din Bulgaria, Serbia şi Muntenegru".

Acelaşi volum de creştere a fost raportat şi la export. Astfel, compania a reuşit o creştere de 12% pe pieţele externe, atingând valoarea de 20 miloane lei, cele mai mari volume fiind realizate în ţările limitrofe României.

Potrivit companiei, în această lună este programată să înceapă producţia pe platforma industrială de la Işalniţa. În acest moment fabrica de polistiren de pe platformă se află în probe tehnologice. Investiţiile totale în platformă se vor ridica la 22 milioane de lei.

Din punct de vedere al proiecţiilor pentru restul anului, AdePlast se aşteaptă la o evoluţie pozitivă, cel puţin în acelaşi ritm ca până acum, chiar dacă în piaţă sunt încă multe aspecte negative care trebuie reglate.

CEO-ul AdePlast a explicat: "Cu toa­te progresele înregistrate în ultimii ani, piaţa României continuă să fie una de volum, dar avem speranţe că va deveni una de calitate şi diversitate, în special pe categoria termosistemelor, dar şi mortarelor mecanizate, care pot aduce o valoare adăugată reală în activitatea pe şantiere, dar şi pentru beneficiarii finali. Din păcate, pe fondul puterii de cumpărare încă reduse, continuă să existe în piaţă produse de slabă calitate, fabricate şi prezente mai mult regional, existând puţină inovaţie şi multă imitaţie. Pe lângă această situaţie, ţara noastră nu pare conştientă că până în 2020 va trebui să implementăm măsurile aşa numite Directive Europene 20/20/20 privind eficienţa energetică şi ne vom trezi iar pe ultima sută de metri, pentru a evita infringementul, că vom reabilita clădiri pe bandă rulantă, fără atenţie la calitatea materialelor şi a execuţiei lucrărilor".

Producătorul român de materiale de construcţii are patru platforme indus­triale situate în Oradea, Ploieşti, Roman şi Işalniţa.

La Oradea capacitatea de producţie este de 250.000 de tone adezivi şi mortare uscate, 50.000 de tone/an vopsele şi tencuieli decorative  şi 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), având inclusă şi capacitatea de producţie de polistiren grafitat în cobranding cu firma BASF.

În Ploieşti, pe platforma industrială, se află o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone/an, o fabrică de polistiren expandat (EPS) de 1.050.000 de metri cubi, o linie de producţie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cubi, la care se adaugă o fabrică de vopsele, tencuieli decorative, lacuri şi emailuri, cu o capacitate de 50.000 tone/an.

În Roman, AdePlast deţine o zonă industrială care include o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone/an şi o linie de producţie de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi.

La Işalniţa - AdePlast deţine o zonă industrială de 20 de hectare care include o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 1600 tone/zi şi o fabrică de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi. Tehnologiile de producţie implementate la Işalniţa sunt cele mai noi la nivel mondial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb