ZIARUL BURSA

18 iulie 2018
Ediţia din 15.08.2024
Ilustraţie de MAKE

Americanii acuză Schweighofer: lemn din parcurile naţionale

Ramona RaduCompanii / 18 iulie 2018

Actualizare Precizări ale Romsilva refritoare la "investigaţia" organizaţiei Environmental Investigation Agency

Romsilva ne-a transmis precizări cu privire la raportul EIA prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit Romsilva, "lemnul rezultat din lucrări silvice din zonele de conservare durabilă a parcurilor naţionale sau naturale are o provenienţă legală lucrările silvice fiind în concordanţă cu legislaţia privind ariile naturale protejate, planurile de management şi amenajamentele silvice, toate elaborate de specialişti în arii protejate şi silvicultură, aprobate de autorităţi".

-------

Actualizare Consiliul Pădurilor şi Forestierii: "Trasabilitatea deplină, o utopie"

Consiliul Pădurilor şi Dezvoltării Rurale şi Fordaq - Comunitatea Forestierilor din România - ne-au transmis, printr-un comunicat, punctul de vedere legat de raportul EIA, arătând că, potrivit reglementărilor europene, trasabilitatea provenienţei masei lemnoase se urmăreşte pentru prima punere pe piaţă a acesteia, respectiv din parchetul de exploatare până la primul depozit de sortare şi prelucrare a masei lemnoase.

-----

Holzindustrie Schweighofer: "Compania noastră prelucrează aproximativ 6% din volumul total de lemn recoltat din România"

Ne confruntăm cu un risc ridicat în privinţa tăierilor ilegale de lemn, potrivit Agenţiei Americane pentru Investigaţii de Mediu (Environmental Investigation Agency - EIA), care a prezentat ieri, într-o conferinţă de presă, raportul "Jaful Pădurilor" referitor la exploatările forestiere din România.

EIA face investigaţii în domeniul exploatărilor forestiere ilegale în mai multe zone din lume, iar în ce ne priveşte arată că, deşi în România situaţia nu este la fel de gravă ca în zone precum Amazonul sau Asia de Sud-Est, "încă există un risc foarte ridicat al exploatărilor ilegale".

O făcătură la cel mai înalt nivel

Cornel CodiţăEditorial / 18 iulie 2018

Cornel Codiţă

Media internaţională se străduie din răsputeri să ne facă prizonierii iluziei că ceva de importanţă globală se întîmplă zilele acestea: "Marea întîlnire Putin-Trump". Epocală, piramidală, decisivă... ce mai... supercalifragilisticexpialidocious. În realitate, o simplă făcătură... e adevărat, cu dichis.

CHRISTOPHER DEMBIK, SAXO BANK

CHRISTOPHER DEMBIK, SAXO BANK: "Numai China poate salva creşterea globală"

A.I. Macroeconomie / 18 iulie 2018

"Statele Unite - posibil să intre în recesiune, în maximum 24 de luni", apreciază analistul Saxo Bank 

Beijingul va face tot posibilul să evite un război comercial de proporţii, împreună cu volatilitatea ce decurge din aces­ta, în condiţiile în care stabilitatea monetară şi financiară sunt cruciale pentru viitorul economic al Chinei, salvând, astfel, creşterea economică la nivel global, apreciază Chris­topher Dembik, director analiză macro la Saxo Bank, într-un raport.

"Plafonarea preţului gazelor ar distorsiona piaţa"

SURSE: "Plafonarea preţului gazelor ar distorsiona piaţa"

Piaţa de Capital / 18 iulie 2018

"O astfel de măsură ar aduce României un nou infringement din partea Comisiei Europene" 

Intervenţia Guvernului asupra preţului gazelor nu se justifică în acest moment, iar o astfel de măsură ar distorsiona piaţa şi ar atrage asupra României o nouă procedură de infringement din partea Comisiei Europene, au declarat surse din Ministerul Energiei, potrivit Agerpres.

Bursa din Vietnam, victima războiului comercial SUA-China

Bursa din Vietnam, victima războiului comercial SUA-China

A.V.Internaţional / 18 iulie 2018

Economia şi piaţa acţiunilor din Vietnam se numără printre primele victime din Asia ale războiului comercial dus de preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, cu China, în condiţiile în care mica ţară dependentă de export se numără printre partenerii comerciali de top ai ambelor state, potrivit todayonline.com.

Investiţiile în electricitate le-au depăşit pe cele în petrol şi gaze pentru al doilea an consecutiv

RAPORT IEA PENTRU 2017: Investiţiile în electricitate le-au depăşit pe cele în petrol şi gaze pentru al doilea an consecutiv

Companii / 18 iulie 2018

Investiţiile globale în electricitate le-au depăşit în 2017, pentru al doilea an consecutiv, pe cele în petrol şi gaze, datorită sumelor alocate pentru modernizarea reţelelor, însă o veste proastă este scăderea investiţiilor în regenerabile, după patru ani de creştere, a anunţat ieri Agenţia Internaţională a Energiei, conform Agerpres.

În următorii 20 de ani vor fi vândute avioane de 6300 miliarde dolari

ESTIMĂRI BOEING PENTRU ÎNTREAGA LUME: În următorii 20 de ani vor fi vândute avioane de 6300 miliarde dolari

Internaţional / 18 iulie 2018

Constructorul aeronautic american "Boeing" Co. şi-a îmbunătăţit, ieri, estimările privind vânzările de avioane de pasageri şi marfă în următorii 20 ani, după ce comenzile solide primite în primele două zile ale salonului aeronautic de la Farnborough au scos în evidenţă rezistenţa industriei la tensiunile comerciale globale, transmite Reuters, conform Agerpres.

Legume din apă, seră hidroponică de 700.000 de euro

Legume din apă, seră hidroponică de 700.000 de euro

O.D.Companii / 18 iulie 2018

O seră hidroponică pentru roşii cherry, care se întinde pe o suprafaţă de peste 2500 de metri pătraţi, a fost realizată în comuna bihoreană Toboliu, printr-un proiect finanţat prin PNDR. Investiţia de peste 700.000 de euro va fi inaugurată vineri, 20 iulie, în prezenţa ministrului Agriculturii, Petre Daea.

Ştiinţă, sport şi securitate

O.D.Sport / 18 iulie 2018

Ştiinţa şi sportul au conlucrat foarte bine în ultima jumătate de veac, uneori nu neapărat în sens pozitiv, mai ales pentru sănătatea performerilor. De aceas­tă dată în vizor au intrat spectatorii.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

BERD a preluat 19% din Piraeus Bank România

Bănci-Asigurări / 18 iulie 2018

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat, ieri, preluarea unei participaţii de 19% din banca românească Piraeus Bank România, la două săptămâni după ce Piraeus Bank din Grecia a finalizat procesul de vânzare a...

OPINII De ce n-are cârlig la investitori IPO-ul Alro

CRISTIAN DOGARUPiaţa de Capital / 18 iulie 2018

În ciuda modificării ofertei în sensul reducerii preţului de subscriere pentru micii investitori de la 6,18 lei/acţiune la 4 lei/acţiune şi a prelungirii perioadei de subscriere până pe 19 iulie (iniţial data limita pentru închiderea IPO-ului...

Viitorul plafon pentru medicamente compensate - 990 lei

Viitorul plafon pentru medicamente compensate - 990 lei

G.I.Companii / 18 iulie 2018

Cu toate că pensiile au crescut cu 10%, începând cu 1 iulie, nemulţumirile în rândul persoanelor vârstnice s-au înmulţit. Pe lângă faptul că pensionarii au reclamat că mărirea pensiei vine odată cu creşterea preţurilor la energie electrică şi...

"Azi o vedem, şi nu e"

SCENARIUL ADOPTĂRII NOII OUG 13 "Azi o vedem, şi nu e"

GHEORGHE IORGOVEANUPolitică / 18 iulie 2018

Versul din poezia "La steaua", scrisă de Mihai Eminescu se potriveşte perfect situaţiei din aceste zile în care tot mai multe surse declară agenţiilor de ştiri că Guvernul Dăncilă ar urma să adopte o ordonanţă de urgenţă privind amnistia...

MACRO NEWSLETTER18 Iulie 2018

MACRO NEWSLETTER18 Iulie 2018

Macroeconomie / 18 iulie 2018

Producţia industrială din Marea Britanie şi-a temperat creşterea anuală în luna mai 2018, până la 0,8%, de la 1,6% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,4%, după un declin de 1% în luna anterioară. Producţia din industria...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo