ROPEPCA: "Cea mai bună soluţie pentru gazele autohtone, Guvernul să motiveze industria să investească în prelucrare"

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 18 iulie 2018

Harald Kraft, preşedintele ROPEPCA: "România nu trebuie să vândă gaze naturale sub formă de materie primă, ci prelucrate, şi în acest sens ar trebui stimulate investiţiile în petrochimie sau centrale electrice pe gaze".

Harald Kraft, preşedintele ROPEPCA: "România nu trebuie să vândă gaze naturale sub formă de materie primă, ci prelucrate, şi în acest sens ar trebui stimulate investiţiile în petrochimie sau centrale electrice pe gaze".

Cea mai bună soluţie pentru gazele autohtone ar fi ca Guvernul să motiveze industria să investească în prelucrarea lor, a afirmat, marţi, Harald Kraft, preşedintele Asociaţiei Române a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră (ROPEPCA), potrivit Agerpres.

Domnia sa a declarat: "S-a votat Legea offshore, dar nu vreau să mă bag în afacerea colegilor de la offshore. Cred că un pas important a fost că faimoasa Ordonanţă de Urgenţă 64 a devenit în final lege. Producătorii nu sunt foarte încântaţi de acest ordin întrucât obligaţia de a vinde în mod obligatoriu jumătate din producţie şi a creşte cota aceasta până la teoretic 100% aceasta nu motivează investiţiile. Eu am înţeles că argumentul a fost că, şi acesta a fost menţionat şi în legătură cu proiectul din Marea Neagră, România trebuie să beneficieze de gaze. Este firesc că statul român sau, să spun, poporul român trebuie să beneficieze de resursele naturale ale ţării şi noi susţinem, ROPEPCA susţine ideea asta, dar eu nu cred că obligaţia pentru producător de a vinde cel puţin jumătate din producţie pe piaţa centralizată pe baza contractelor standardizate, nu credem că în acest caz economia românească beneficiază de asta. Şi un furnizor poate să cumpere şi poate să exporte gazele din producţia din Marea Neagră. După părerea ROPEPCA, cea mai bună soluţie pentru gazele autohtone va fi ca Guvernul să creeze un cadru care motivează industria de a investi pentru prelucrarea gazelor în România".

Conform oficialului ROPEPCA, România nu trebuie să vândă gaze naturale sub formă de materie primă, ci prelucrate, şi în acest sens ar trebui stimulate investiţiile în petrochimie sau centrale electrice pe gaze.

Potrivit acestuia, o piaţă liberă este argumentul cel mai bun pentru a realiza investiţii, însă având asemenea obligaţii nu se poate vorbi de o piaţă liberă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb