STUDIU BLOOMBERG ÎN CONTEXTUL BREXIT Frankfurt pierde teren în cursa pentru atragerea bancherilor din Londra

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 iulie 2018

Frankfurt pierde teren în cursa pentru atragerea bancherilor din Londra

Eforturile făcute de Frankfurt pentru atragerea bancherilor care "fug" din Marea Britanie din cauza ieşirii ţării din UE (Brexit) sunt în pericol să-şi piardă elanul, conform unei analize Bloomberg.

Studiul notează că, în timp ce Parisul pare să câştige teren în cursa pentru locurile de muncă din Londra, mai multe companii cu sediul în Marea Britanie au ales să-şi transfere personalul în alte oraşe din Uniunea Europeană în loc să alimenteze un singur hub. Acest lucru ar putea fi dezamăgitor pentru Frankfurt, potrivit grupului de lobby Frankfurt Main Finance.

"Un semnal clar de alarmă este că majoritatea băncilor răspândesc locuri de muncă pe scară largă în întreaga Europă, menţinând toate opţiunile de relocare deschise", declară Hubertus Vaeth, director general al Frankfurt Main Financem, care adaugă: "Germania riscă să piardă câştiguri considerate certe".

Marile bănci JPMorgan Chase & Co. şi Goldman Sachs Group Inc. se numără printre companiile care pregătesc relocarea personalului în mai multe oraşe din UE, ca parte a planurilor de urgenţă pentru Brexit. La rândul său, Bank of America Corp. va muta, într-o fază iniţială, circa 200 de angajaţi la Paris şi Frankfurt.

În noiembrie 2017, Parisul a fost ales noul sediu pentru Autoritatea Bancară Europeană, învingând Frankfurtul şi Dublinul.

Decizia, luată după lobby-ul făcut de guvernul francez, va costa "fără îndoială" locurile de muncă din oraşul german, a spus Vaeth, care totuşi aşteaptă ca în cinci ani să fie create peste 10.000 de posturi în Frankfurt, ca rezultat al Brexitului.

Oliver Wagner, directorul general al Asociaţiei Băncilor Străine din Germania, preconizează că 20 de companii de servicii financiare îşi vor muta anumite operaţiuni în Frankfurt. În opinia sa, acestea vor aduce, probabil, un total de 3000-5000 de locuri de muncă în decurs de doi ani.

Şi Landesbank Hessen-Thueringen Girozentrale încă anticipează sosirea a cel puţin 8000 de angajaţi în câţiva ani.

Parisul are, de asemenea, mari speranţe datorită Brexitului. Aproximativ 10.000 de locuri de muncă se pot muta în acest oraş ca rezultat direct al ieşirii Marii Britanii din UE, potrivit Paris Europlace, un grup de lobby pentru capitala franceză. Gerard Mestrallet, preşedintele grupului, anticipează că pot fi create şi alte posturi în mod indirect, cifra acestora fiind estimată la 30.000.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. si nu frontal precum fac majoritatea fotografilor.Totusi opinia Bloomberg este la fel de amagitoare precum call troianan atunci cand este privita din perspectiva interviului de 1 miliard de EUR din February 2002 al domnului Dr Breuer DUPA CEEA CE SE POOATE CITI SI SE AUDE....O veritabila capodopera a managementului comunicativ trasa in noroiul intereselor meschine de catre un holding media si neatent analiza de catre un public avand pretentiile unui cititor Manager Magazin si pasiunile unui admirator Playboy

    Bloomberg anunta dupa Brexit ca polul financiar se va muta la New York. Chiar acum cateva luni vorbeau iar despre asta.

    Chiar daca orice om cu cap isi poate da seama ca o banca ce functioneaza dupa fusul orar al GMT, nu se va orienta la fusul orar GMT - 6. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb