ÎN PRIMELE ŞASE LUNI ALE ANULUI Agroserv Măriuţa raportează o cifră de afaceri de 25,6 milioane de lei

G.U.
Piaţa de Capital / 20 septembrie 2021

Agroserv Măriuţa raportează o cifră de afaceri de 25,6 milioane de lei

Agroserv Măriuţa (BVB: MILK), companie românească de agricultură şi deţinătoarea brandului Lăptăria cu Caimac, raportează o cifră de afaceri de 25,6 milioane de lei în primul semestru din 2021, în creştere cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, se arată într-un comunicat de presă. Compania listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, a închis primul semestru din 2021 cu un profit net de 0,6 milioane de lei, o majorare cu 53% faţă de primele şase luni ale anului trecut.

"Prima jumătate a anului a fost una extrem de bună pentru agricultura din România, iar în ceea ce priveşte activitatea noastră, primăvară ne-a adus precipitaţii suficiente pentru a spera la o recoltă bună pentru întreg sezonul agricol. În plus, capitalul obţinut în cadrul plasamentului privat ne-a ajutat să demarăm proiectul dedicat construirii unei hale noi pentru activitatea de spălare ambalaje de sticlă. Am obţinut certificatul de urbanism pentru noua construcţie şi în prezent suntem în faza de proiectare. Totodată, ne bucurăm că investiţia finanţată prin emisiunea de obligaţiuni din noiembrie 2020, construcţia unei hale de producţie şi depozit cu temperatură controlată este deja realizată în proporţie de 85% şi ne aşteptăm ca termenul de finalizare a lucrărilor să fie devansat cu peste 30 de zile. Le mulţumim investitorilor pentru încrederea acordată şi sperăm să continuăm împreună dezvoltarea companiei," a declarat Adrian Cocan, Director General, Lăptăria cu Caimac.

Potrivit sursei citate, în primele şase luni din 2021, activitatea Lăptăriei cu Caimac a avut o evoluţie pozitivă, marcată de o creştere a volumelor vândute, a numărului de produse în magazin şi a numărului de magazine independente. Vânzările de produse realizate în fabrică au ajuns la 26.7 milioane de lei, în creştere cu 25% faţă de perioada similară a anului 2020.

În ceea ce priveşte activitatea vegetală, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 milioane de lei. Activitatea de zootehnie a avut o evoluţie în linie cu aşteptările companiei. Veniturile din vânzările de lapte crud s-au ridicat la 4,6 milioane de lei, o creştere de 15%,datorită unui surplus de producţie. În această perioadă, compania a atins o producţie maximală de peste 40 tone lapte pe zi, o cifră record în istoricul fermei.

În primul semestru din 2021, Lăptăria cu Caimac a lansat noi produse pe piaţă, precum Iaurtul Răcoros, iar în prezent dezvoltă deja altele noi pentru toamna acestui an. De asemenea, tot în această perioadă, Agroserv Măriuţa a demarat lucrările pentru un depozit nou şi secţia de producţie unt şi brânzeturi finanţată din emisiunea de obligaţiuni din noiembrie 2020. Conducerea estimează că atât depozitul cât şi secţia de producţie vor fi funcţionale până la finalul anului, se menţionează în comunicat.

În perioada următoare, compania va efectua operaţiunea de majorare a capitalului social aprobată de acţionari în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor din 18 august 2021. Astfel, Agroserv Măriuţa va emite un număr de 8.655.100 de acţiuni noi cu o valoare nominală de 0,1 lei/acţiune. Acestea vor fi distribuite către acţionarii care deţin acţiuni MILK la data de înregistrare 5 octombrie 2021, sub formă de acţiuni gratuite, în proporţie de 5 acţiuni noi la una deţinută.

Agroserv Măriuţa este listată pe piaţa AeRO începând cu 21 mai 2021, iar în prezent are o capitalizare de piaţă de aproximativ 130 de milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 52 )

  1. +25% maine!

    1. Hai Protarule, sari in sus si explica-ne ca iarasi este laptele acru!

      Pentru cine nu stie despre cine este vorba, va dau un indiciu: la el nici mierea nu-i dulce :)) 

      profitul a crescut cu +50%!!!! cred ca 25% maine e putin!!!

      daaaaaaa! daca crestea 75% luau un apartament spatios in Dristor... de la Evergent ca si eu fost oameni de omenie si au luat pachet la pret de pret... SOP 10% la Doros

      Nu stiam de ce sughitz, sau guitz :P

      Iti multumesc ca nu mai uitat :P 

      Celor care viseaza +25% maine, le recomand sa nu mai prizeze lapte praf pe nas ; )

      Spre comparatie, BestJobs are profit net la H1 de 3.9 mil. Lei la venituri de 14.6 mil. Lei. Aviz amatorilor: se fac bani mai multi si mai usor din tastatura decat din muls vacile. 

      Te pricepi de minune sa compari mere cu pere, si vaci cu servicii pe piata muncii. Nu ma mir ca treaba iese mereu cu gust acru :)

      Poti sa compari firme din sectoare diferite si sa te indrepti spre firma din sectorul mai rentabil.

      Tu esti un suporter al MILK probabil pentru ca iti aminteste de vacile din copilarie : ) 

      Esti elegant ca intotdeauna... Parca vad ce se ascunde sub pojghita de la suprafata "amabilitatii" tale ;)

      "+25% maine!" : Numai azi nu'i maine.

      Se stie din Antichitte ca omul este un animal imbracat : P

      Eu zic ca omul este singura specie proasta de pe Pamant :P

      Avand ratiune isi permite si "privilegiul" asta ;)

      Maine intra la tranzactionare CC. Dl. Protaru se asteapta la un raliu de 25% . Maine ?

      Personal nu ma astept la nimic pentru ca expunerea pe AeRo din portofoliu a ajuns de la 5% la 0% cu mai multe luni in urma.

      Pe parcursul sedintei se pot intampla multe, insa de dragul discutiei as profetiza ca va inchide, in cel mai fericit caz, usor sub pretul din plasament. 

    Mai lasati naibii pompele astea penibile. CA creste 25%,cheltuielile 22%.Profitul e o gluma. Pai datoriile au crescut pana la 117 mil lei cu CA de vreo 55-60 mil maxim pe tot 2021.Datorii purtatoare de dobanda imense, doar dobanzi platesc vreo 5 mil de anul asta.

    Toate astea dupa ce au vandut actiuni in plasament de 20 mil, altfel erau insolventi. 

    Din ce ramburseaza astia undeva spre 100 mil lei in urmatorii 4-5 ani, din dinamica pozitiva ven/cheltuieli de 3 pps pe an?! 

    Si cresterile de cota de piata cat pot fi, pe o piata de nisa, cand toate produsele scumpe, de nisa sunt primele lovite de scaderea puterii de cumparare? Deja supermarketurile au scos toate linie de private label pe nise-bio, eco etc la preturi mult sub Caimac. 

    Nisa e nisa, cresti repede pana devine suficient de atractiva si pentru altii.  

    Datorii duble fata de CA cu productie vegetala consumatoare mare de finantare si riscuri de meteodependenta, asta inseamna risc foarte mare asumat. Anul trecut le-a dat o gaura de 6 mil. Fara banii din plasament azi erau in insolventa. 

    Sa vedeti scaderi de acum la ce capitalizare au si cand vede lumea cu ce eficienta cresc afacerule astora. Apropo, crestere personal 14% numeric si 28% la cheltuieli. Si tot creste salariul minim.

    Ca sa platesti datoriile ai nevoie de EBITDA in crestere masiva. Unde se vede asta?  

    1. cam asa este ....

      Vor cauta sa rostogoleasca datoriile cand dobanzile vor creste puternic.

      Au adus pe Mos Misu ca au probleme mari pe banci cu datoriile.

      Acum cu falimentul City unde are o mare contributie Misu e si omul care sa te faca sa dormi linistit loooolll 

      in martie/aprilie 2020 oamenii au facut stocuri de produse lactate, baza este defavorabila, deci cresterea este exceptionala!

      daca au facut stoc- cifra de afaceri a fost mica la baza se raportare 2020...daca e asa cum spui inseamna ca ar avea crestere mult mai modesta recurenta.

      eu vad altceva, au o crestere de 25% dar si pe cheltuieli e cam la fel deci cresterea e genul'almost dumping', probabil ca sa nu sara sigurantele creditorilor si a celor care au cumparat in plasament... tipul ala de insi incantati de cresterea afacerilor care scapa din ochi si eficienta... mai ales cand ai un munte de datorii si un grad de indatorare imens 

      Domnule, ti-o spun drept: habar nu ai ce vorbesti!

      Tu ignori voit lucruri care tin de domeniul evidentei: 

      1) pe S1 apar toate investitiile in productia vegetala si care vor fi recoltate exclusiv in S2; 

      2) ajutorul de stat, pentru seceta, din 2020, n-a fost achitat nici atunci si nici in S1 a.c., drept pentru care va aparea in S2;  

      3) piata aia de nisa, despre care vorbesti, este suficient de mare pentru ca toti orasenii cu venituri peste medie, si care s-au orientat catre produse sanatoase in pandemie, sa mai poata cuprinde inca destui alti consumatori pe langa cei actuali. 

      Faptul ca vii si ignori perspectiva unor incasari record din productia vegetala, virtual 100% nereflectata in datele din S1, date fiind preturile acestui an complet atipic, arata cat de ingust vezi lucrurile pentru finalul acestui an. 

      Meteodependenta despre care vorbesti este, in fapt, mai mica decat iti poti imagina, pentru ca productia vegetala conteaza din ce in ce mai putin in totalul cifrei de afaceri, pe fondul cresterii productiei. In plus, ignori voit faptul ca suprafata pe care o lucreaza excede cu mult necesarul de productie pentru hrana animalelor, moment in care "meteodependenta" lor devine nula (si pe fondul irigarii unor suprafete din ce in ce mai mari) in raport cu ceea ce conteaza, si anume cresterea productiei care, apropos, in 2022 va incepe sa includa si productia din noua fabrica.

      Iar acum, precum eroii lui Catavencu, te invit la "putintica rabdare" ... 

      Mai, desteptule, vezi ca cresterea de personal include si personalul de la varful companiei, cel adus intre timp, si care nu poate fi recompensat cu salariul mediu pe economie.

      Mai da si tu cu bata in balta mai putin strident, macar din cand in cand... 

      nu te pricepi la bursa, stai jos, esti cumva de la concurenta sa defaimezi o companie foarte buna ?

      Nu! Sunt tot ala care se cearta cu toti la articole, le spune ca nu se pricep si dupa aia ca el de fapt nici nu a intrat pe bursa, doar are de gand.

      De aia se termina asa repede petrecerea pe Aero, ca grosul trupei e alcatuit din insi vocali, care au intrat si ei pe bursa de 1-2 ani si fac galerie crezand ca asta-i lozul castigator.

      Aia care au strans vreo 10-20 de ani au zis ca nu tot ce zboara se mananca si sa fii companie de crestere inseamna sa cresti din ce in ce mai profitabil, cand ai un munte de datorii in spate. Nu cu indicatori de business disruptiv din State, ca BVB nu e nici macar bursa cu adevarat, nu mama tuturor capitalurilor si burselor.  

      Sa vezi ce rapid le da piata prima lectie. Nici nu trebuie multe sedinte. O mica ajustare in lume a aversiunii la risc si chiar si plasamentele debuteaza toate cu scaderi.

      Trebuie sa fii masochist rau sa astepti 2 luni sa se listeze o firma necunoscuta, dupa ce ai cumparat scump in plasament. Timp in care in lumea financiara se intampla multe.

      Cica mai e carne de tun, auzim ca se pregateste sa listeze BNET companiile unde au luat pachete. Pornesc schema cu Softbinator. Tradeville pregateste lotul de cadeti dupa ce a terminat cu alea de seniori.  

      mergi inapoi pe agf si incuie usa dupa tine

    la dobanzi semestru 10% din vanzari si datorii bancare duble fata de vanzarile anuale(dupa crestere!) trebuie pusi chiloti de tabla. Cand sar dobanzile in piata esti pa!

    1. poate da Ciorcila prin BT dobanda negativa 5%.

      justifica investitia SIF2 la 60(la 45 nu au vrut, ar trebui sa credem ca ssiful bancii de casa nu le-a dat invitatie hahaha) 

      apoi isi da actiuni si de la BT si de la SIF2 pentru performanta in stlul consacrat

      a fost misto cum au facut ei o smenuiala cumparand la 60 de lei dwsi la 45 i-at fi rugat aia in genunchi la cat de aproape erau de default 

      va cacati pe voi pentru ca nu aveti actiuni si stiti ca ati pierdut trenul!!! maine +50%!! milk are vaci de rasa care dau cel mai bun lapte, sa fie clar. il cumpara mamicile stand la coada, isi rup camasile de pe ele sa dea un lapte bun copilului. actiunea va fi 500 de lei peste 3 ani!!!

      :)) nu le zice ca e trolling

      problema clasica a romanilor - orice se intampla, nu e bun. de acord ca eficienta nu e unde ar trebui sa fie, dar sunt si lucruri care se construiesc in timp.

      altfel, orice articol legat de BVB si ce e acolo, scris aici, duce doar la comentarii negative - practic nu exista nicio companie decenta pe BVB (absolut niciuna, indiferent de piata), si mai bine se duce lumea in alta parte. Si probabil ca toti care comentati aici aveti si portofolii decente facute pe BVB...si mai influentati lucrurile un pic in ce directie vreti voi. 

      Daca unele lucruri necesita timp-nu aflam si cat, datoriile se platesc la scadenta. Pentru lamurire Evergreen si scaderile de azi worldwide date de aversiunea la risc sunt suficiente!In USA par sa fie foarte sensibili la teama de crestere a dobanzilor. In RO vad ca e party all night long, va doar se stie ca suntem plini de capital

      de ce sa stricam hazul?

    20-Sep 18:15 - MMV1: MILK datorii cat capitalizarea.. 

    profit 0,1 mil euro la capitalizare de 25 mil euro.. 

    nebunie cu caimac

    1. Sa te vad la finalul anului, mestere, cand o sa-ti vina din urma niste sume pe care acum nu le vezi dupa cum nu vezi nici padurea de copaci.

      Iti dau aici in scris ca in S2 o sa apara profituri de la 6 milioane de lei in sus, si-ti spun doar ca o sa aiba legatura cu ceea ce nici un chior n-are cum sa vada daca nu se uita si la productia vegetala, respectiv la sezonalitatea produselor.  

      Dar asa este cand nu ne facem temele: tratam chestiunea cu superficialitate, in buna traditie mioritica, iar apoi ne dam de ceasul mortii sa ne afisam in public, ca prostul nu e prost destul pana nu e si fudul.

      Ne vedem la rezultatele preliminare pe tot anul, iar pana atunci iti doresc o pandemie cat mai usoara! 

    Mai, da' nici un destept de pe aici nu ia in calcul faptul ca in S1 2020 a existat acel blocaj datorita pandemiei, cand s-au scumpit transporturile rutiere internationale iar societatea a intrat in blocaj cateva saptamani?

    Dar chiar nici unul dintre voi nu ia in calcul faptul ca in S1 2020 puteau sa existe stocuri de productie vegetala care sa fie puse pe piata pentru ca recolta lui 2019 a fost buna, in timp ce recolta lui 2020 n-ar fi putut fi valorificata si in S1 2021 pentru ca a fost seceta? 

    Nici un orb de pe aici nu vede ca in S1 au fost cheltuielile cu listarea, care n-au putut fi mici? 

    Nici unul din voi nu vede ca in primel semestru au fost cheltuieli de 400.000 de lei cu dobanzile la obligatiuni (pentru fabrica in constructie) care in acum 12 luni nu existau? 

    Si nici unul dintre voi nu vede ca sistemul de irigatii, inaugurat anul acesta, a insemnat tot o investitie care a mancat din bani? 

    Si care o tot dai cu metodependenta pe acolo, in conditiile in care ei iriga din si prin propriile eforturi aproape 500 de hectare in timp ce toti ceilalti stau cu ochii pe cer si cu gura pe guvernanti ca sa le repare sistemul de irigatii?

    1. insa tu le vezi pe toate, le dai lectii dar nu citesti nici raportul.

      productia aia vegetala va avea pondere din ce in ce mai scazuta in afaceri... asa zice compania ca o da la vaci din ce in ce mai mult 

      desigur ca anul asta va creste fata de 2020 cand a fost seceta dar nu va creste fantastic pentru ca o si mai mare parte va fi input intragrup 

      tot socieatea iti spune cate hectare are-2500.daca tot te pricepi atat calculeaza cat poate produce cereale o asemenea suprafata in an bun si imparte la cifra de afaceri totala prognozata de ei peste 1 an, peste 3 

      de fapt ei iti spun ca productia aia e sa securizeze hrana animalelir, nu sa faca vreo afacere cu ea care sa scoata mare profit

    Astia pana una-alta scriau ca au avut profit baban anul trecut, acum au dat erata ca era de fapt pierdere :)) Bine ca s-au trezit si nu au afectat piata. In schimb NRF nu vrea si pace sa dea erata la greselile enorme din Bilant din Raport Semestrial.

    M-ati inebunit cu prod vegetală, pai asta nu se vinde sa între în CA, asta se da la vaci sa haleasca !

    Mie îmi plăcea MILK pana a aterizat tov.grad Mișu - mare om, mare advisor! 

    1. Pentru cei care nu stiu tehnologia vacilor de lapte, va spun ca toate animalele lor (din prezent) pot fi intretinute cu doar 1.000 de hectare de teren, poate ceva mai putin. Diferenta pana la 3.000 de hectare pe care le lucreaza (1.500 ale lor/arendate si inca 500 pe care infiinteaza si de pe care recolteaza culturile) poate fi comercializata pe piata libera.

      Acum pricepeti in ce eroare va aflati, stimati fermieri de tastatura?! 

      Nu se afla in nicio eroare,scrie in raportari ca deocamdata sunt la o treime din productia vegetala utilizata in ferma zootehnica.Insa ideea e ca restul de productie,pe 1500 sau 2000 de ha e vanduta in scadere continua catre terti(se duce mai mult in ferma pe masura cresterii prod.de lapte propriu).Chiar si cu 2000 ha de vandut tertilor poti spune tu cu ce profitabilitate se exploateaza,arenda fiind?Daca tot te pricepi la ferme ar trebui sa poti spune cat e azi rentabilitatea bruta la un HA arendat intr-un mix pe ferma grau(preponderent),porumb siloz si rapita.La 200 E tona FOB Constanta primele si dublu rapita.Desigur ca si ajustat cu prod.medie rapita jumatate fata de grau,de exemplu.

      O gramada de fermieri meseriasi pe aici si totusi in agricultura sunt cele mai multe falimente.Oare nu pentru ca mai trebuie si ceva finante sa stii si sa vezi cat naiba e productia aia vegetala,cat merita sa-ti bati capul cu ea cand valoarea ei totala nu e nici 15% din datorii sau capitalizare si mai afli direct de la emitent ca si asta e in scadere! 

      De aia citim cum o sa creasca pe rezultate fantastice 25% si in schimb o sa vedem in piata instalarea unui trend descendent!Ca sunt multi care au realizat ca din 10-15 mil lei valoare totala prod vegetala,functie de an,nu se platesc datorii imense.Ca productia are si costuri si ce sa vezi ca la urma rentabilitatea nu da lapte-MILK.

      Daca tot veniti sa convingeti lumea cat de bine merge afacerea,mai bine reusiti sa convingeti piata cum sa va accepte rollover debt.Il bagati pe Negritoiu la inaintare ca are si mare putere de convingere dupa ce-a dormit la faliment de 500 mil E(a lasat perna moale si pentru alti meseriasi Badea si Marcu).Toti dau lectii si la urma iese un faleiment rasunator. 

      aceasta firma este tot mai vizibila pe piata si exporta in curand produsele

      => Vezi ca "rentabilitatea bruta la un HA arendat" trebuie calculata la patru culturi principale si nu trei, asa cum o faci tu, in incercarea de a demonstra ca te pricepi. Cat priveste rentabilitatea acestui an, datorita caracteristicilor anului agricol cred ca esti de acord ca va fi superioara celei din 2019, de exemplu.

      => Spre deosebire de multe alte ferme, proprietatea asupra terenului creste intr-un ritm alert aici, fapt de natura sa produca un efect pozitiv multiplicat de la an la an. 

      => Nu e nici o legatura intre "fermierii meseriasi" de aici si cei care dau faliment in agricultura, unde stim foarte bine de ce au loc falimentele: lipsa valorii adaugate, lipsa dimensionarii corecte, lipsa proprietatii si, in special in ultimele luni, faptul ca onor Ministerul Agriculturii n-a platit ajutorul de stat pentru seceta, dar pe care, pana la urma, il va da. 

      => Cat priveste "datoriile imense", te invit sa le calculezi pe cele pe termen lung:  

      - 15 milioane pentru fabrica ce intra in productie in circa o luna; 

      - restructurarea unor datorii in primavara, pentru ca statul n-a facut platile la timp, a nu stiu cata oara, probabil in suma de 4-5 milioane; 

      - imprumuturi luate pentru sistemele de irigatii (care aduc plus valoare si stabilitate); 

      - sumele considerabile luate pentru fabrica actuala (circa 20 de milioane atunci, in 2018), care in acest ritm isi atinge capacitatea maxima in doi ani; 

      Pune-le tu cap la cap si vezi unde ajungi si, mai ales, de ce si cand. 

      => Iar la final va spun tuturor si care este miezul problemei. Aici vorbim de o dubla sezonalitate: vanzarea de productie vegetala dupa recoltare in toamna, respectiv vanzari mai mari de lactate in perioada rece a anului, in care tocmai am intrat. Nimeni nu pare sa inteleaga acest context, si toti sar in sus ca arsi, doar pentru ca pe AeRO este, cu adevarat, plin de petarde, ignorand diferentele nete dintre aceasta companie si celelalte.

      => Si daca tot o dai inainte cu "rollover debt", ca-i frumos sa acuzati pe repede inainte, mai bine te-ai mobiliza si tu nitel sa vezi cum se construieste si un "rollover" cu profiturile companiei. N-ai mult de asteptat ca sa te lamuresti, si nici n-ai nevoie de credinta oarba, doar de atentie la detalii. 

      Hmmm,info care nu apar in raportari sunt distribuite pe internet.Asta constituie o problema prin incalcarea L 24/2017 si a Reg.UE 596/2014-Abuzul de piata.

      Vad ca atata disperare ca n-a crescut actiunea in delir dupa rezultate ca bagati MILK direct la actiuni de evitat ca urmare a incalcarii confidentialitatii informatiilor nediseminate inca pietei(cresterea proprietatii asupra terenului,creante neincasate la timp si pentru care nu se face vorbire despre vreun provizion in raportari,iar ultimul paragraf e elocvent,inviti pe ala cu care te certi sa vada ce evident nu are cum decat cineva din companie) 

      Pune mana si citeste articolele despre companie, pune mana si vizioneaza interviurile date, pune mana si fa-ti temele. Cand ai terminat, revino aici si sa iti ceri scuze.

    De rea ce este compania, tocmai s-au vandut 23.000 de actiuni (1,34% din MILK) in doar 60 de secunde iar pretul a ramas stabil.

    1. Bag'o'n BET daca o iubesti asa mult.

      Tranzactii cross intre baietasi. Era mai igienic s'o faca pe DEAL. 

      Bai tu chiar esti real? :)) tu pui telefonatele la stabilitatea cotatiei?Si pe SNP se fac si pe BRD si TLV ca sa nu le bage-n 'deal'.In alte zile cu a zecea parte din cantitate pretul se misca si la alea consistent cand nu e nimeni la'telefon'.

      Nicio actiune pe BVB nu ramane constanta la sute de mii de euro tranzactii in cateva minute care nu-s telefonate!De aia se zice ca piata nu are lichiditate,adancime. 

      pai sa mai incerce sa vanda. in acest minut (17:40) sunt 5303 actiuni pana in 54 de lei. ia sa vedem, poate? ce dracu' mai, ala a fost cross mare cat casa

      bine ca le a atras atentia la bevebe si asefe cu crossurile alea

      multa minte le mai trebuie unora 

      O sa o vezi in BET, Protarule, langa TRP-ul tau cel drag, si-o sa vedem noi atunci care rade mai bine pe o cursa de zece-cincisprezece anisori, ca treaba-i temeinica si drumul lung.

      Sa le mearga bine ambelor companii si noi sa iesim sanatosi din iarna asta, si din criza care sta sa inceapa! 

      TRP-ul e al lui Goia, nu al meu. Spre deosebire de tine eu nu indragesc afaceri, simboluri. Peste 10-15 ani vom fi mancare pentru pestisori. Eu nu dau doi bani pe nici o afacere, nu sunt actionar majoritar, vand si cumpar fara sa clipesc.

      Salut, scz că intervin, vreau să vă detensionez: ați putea sa vă luați o camera!

      Vă cunoașteți? Sunteți concurenți in piață? Am citit până la punctul 7 nu știu cât, e clar că va pricepeți, cel puțin teoretic, ați putea preda la o facultate ceva. In fine, pe mine m-ați pierdut in detalii, recunosc că sunt praf. Am citit articolul doar că era vorba de Măriuța! 

      Vă doresc succes. O să cumpăr și eu lapte cu caimac, cred că deja am luat de 2 ori, in ultimii ani! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb