ÎN PRIMELE ŞASE LUNI ALE ANULUI Restart Energy obţine un profit de 6,5 milioane lei, faţă de o pierdere la jumătatea lui 2021

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 octombrie 2022

Restart Energy obţine un profit de 6,5 milioane lei, faţă de o pierdere la jumătatea lui 2021

Restart Energy One, furnizor independent de energie electrică din piaţa noastră, a obţinut în primele şase luni ale anului, o cifră de afaceri netă de 110,8 milioane de lei, în creştere cu 73% faţă de cea din prima jumătate a anului trecut, şi un profit net de 6,48 milioane de lei, faţă de o pierdere de 3,1 milioane lei, în primul semestru din 2021, conform raportului companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Creşterea cifrei de afaceri a fost susţinută şi de o politică echilibrată de gestionare a surplusului de energie din portofoliu, situaţie generată în principal de reorientarea business-ului din zona de furnizare către cea de servicii şi dezvoltare aferente capacităţilor de producţie de energie regenerabilă", se arată în raport.

Potrivit documentului, un impact semnificativ asupra afecerilor companiei l-a avut segmentul comercial de instalaţii de tip rooftop, ce a avut o creştere accelerată încă de la lansare. În acest moment, portofoliul de proiecte al Restart Energy este format din 67 de proiecte cu o capacitate totală de aproximativ 15 MWp.

Pe de altă parte, cheltuielile totale din exploatare s-au ridicat la 102,6 milioane de lei, cu 46% peste cele din primele şase luni ale lui 2021. Cele mai mari au fost cheltuielile privind mărfurile, ce s-au ridicat la 58,7 milioane de lei, cu 65% peste cele din prima jumătate a anului trecut, în timp ce cheltuielile cu personalul au fost de şase milioane de lei, în creştere cu 36%. Alte cheltuieli de exploatare au scăzut de la 28,4 milioane de lei în primele şase luni ale lui 2021 la 22,1 milioane de lei, la jumătatea acestui an.

În aceste condiţii, rezultatul din exploatare s-a ridicat la 8,4 milioane de lei, faţă de o pierdere de 2,9 milioane de lei în primele şase luni ale lui 2021, în timp ce din activităţi financiare compania a avut o pierdere de 1,06 milioane de lei.

"Pentru a doua perioadă a anului 2022, compania are în vedere menţinerea ritmului de creştere şi chiar de accelerare a segmentului de rooftop (n.r. instalaţii fotovoltaice de tip rooftop) concomitent cu menţinerea unei abordări conservatoare pe zona de furnizare. O excepţie notabilă pe segmentul de furnizare o va reprezenta focusul pe clienţi industriali mari şi foarte mari unde oportunităţile comerciale sunt în linie cu aşteptările de profitabilitate ale emitentului. Credem că know-how-ul şi capacitatea de vânzare pot acoperi în mod eficient acest segment şi pot capitaliza oportunităţile oferite de actuala structură a pieţei", se menţionează în raport.

Restart Energy One are listată la BVB o emisiune de obligaţiuni, pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare. Titlurile, denominate în lei, au scadenţa în februarie 2026, maturitatea de cinci ani şi o dobândă anuală fixă de 9%, plătibilă semestrial.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Au lăsat anul trecut mii de clienți cu ochii în soare și fără gaze, cât timp cumpărau ieftin și vindeau scump le convenea, cand a trebuit sa cumpere scump și-au luat jucăriile și au plecat...noroc cu scutul ANRE, în alta țară ar fi primit amenzi colosale și scoaterea de pe piața energiei.

    1. De ce crezi tu ca REO trebuie sa plateasca din propriul buzunar idioteniile verzi ale eurocratilor de la Bruxelles?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb