ZIARUL BURSA

04 octombrie 2022
Ediţia din 18.09.2024
Va sări Volodimir Zelenski peste rând să ia Premiul Nobel pentru Pace?

PREMIUL NOBEL PENTRU MEDICINĂ I-A FOST ACORDAT LUI SVANTE PÄÄBO Va sări Volodimir Zelenski peste rând să ia Premiul Nobel pentru Pace?

Sabin S. BrandiburuInternaţional / 4 octombrie 2022

Marea necunoscută a premiilor Nobel de anul acesta este dacă Premiul pentru Pace va fi acordat sau nu preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, favoritul opiniei publice şi al liderilor europeni.

Volodimir Zelenski a fost propus drept laureat al Premiului Nobel pentru Pace de anul acesta, într-o scrisoare deschisă semnată de mai mulţi europarlamentari, dar şi de alţi lideri politici din lume, deşi înscrierile candidaţilor s-au încheiat la 31 ianuarie.

Preşedintele a fost prezent la deschiderea anului universitar de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu".

NOUL AN UNIVERSITAR Miniştrii au ieşit la rampă, vorbe frumoase, probleme urâte

OCTAVIAN DANPolitică / 4 octombrie 2022

Noul an universitar a început, nu se putea altfel, sub semnul vorbelor frumoase. Problemele urâte cu care studenţii, părinţii lor şi profesorii se confruntă tot anul (spaţii de studiu inadecvate, dotări laboratoare, locuri în cămine, chirii mari, cantine puţine şi prost administrate...) au "făcut un pas în spate" şi au lăsat loc festivismului şi promisiunilor.

Cu cine avem de-a face?

Cătălin AvramescuEditorial / 4 octombrie 2022

Cătălin Avramescu

În 1990, după căderea regimului comunist din Germania de Est, un mărunt ofiţer KGB a plecat spre casă. Era supărat pentru că nu înţelegea de ce superiorii săi de la Moscova nu luaseră măsuri (a se citi: "Trebuiau împuşcaţi pe stradă!") împotriva demonstranţilor pentru democraţie. Dar avea, în acelaşi timp, şi un motiv de bucurie. Prietenii săi din serviciile secrete est-germane îi făcuseră cadou, la despărţire, o maşină de spălat germană veche de douăzeci de ani.

"Perspectivele pieţelor de gaze sunt întunecate, inclusiv din cauza Rusiei"

AGENŢIA INTERNAŢIONALĂ PENTRU ENERGIE: "Perspectivele pieţelor de gaze sunt întunecate, inclusiv din cauza Rusiei"

ANDREI IACOMICompanii / 4 octombrie 2022

"Europa se confruntă cu «riscuri fără precedent» privind aprovizionarea cu gaze", conform AIE 

Europa se confruntă cu "riscuri fără precedent" în ceea ce priveşte aprovizionarea cu gaze naturale în această iarnă, după ce Rusia a întrerupt cea mai mare parte a livrărilor prin conducte, conform ultimului raport al Agenţiei Internaţionale pentru Energie (AIE) privind piaţa gazelor, publicat ieri şi preluat de presa internaţională.

Preţul petrolului va reveni, în curând, la 100 de dolari barilul

POTRIVIT ANALIŞTILOR Preţul petrolului va reveni, în curând, la 100 de dolari barilul

A.V.Internaţional / 4 octombrie 2022

Reuters: OPEC+ ia în considerare o reducere istorică a producţiei, cu peste un milion de barili pe zi 

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi aliaţii săi, reuniţi sub umbrela OPEC+, iau în calcul să decidă cea mai mare reducere a producţiei de după izbucnirea pandemiei de coronavirus, o mişcare istorică despre care analiştii din energie spun că ar putea readuce preţul ţiţeiului la un nivel cu trei cifre, potrivit CNBC.

Kremlinul vrea o "abordare echilibrată" a problemei armelor nucleare

Kremlinul vrea o "abordare echilibrată" a problemei armelor nucleare

V.R.Internaţional / 4 octombrie 2022

Moscova favorizează o "abordare echilibrată" a problemei armelor nucleare, nu bazată pe emoţii, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, după ce un aliat-cheie al preşedintelui Vladimir Putin a cerut ca Rusia să folosească "o armă nucleară de mică putere" în Ucraina, conform Reuters.

Restart Energy obţine un profit de 6,5 milioane lei, faţă de o pierdere la jumătatea lui 2021

ÎN PRIMELE ŞASE LUNI ALE ANULUI Restart Energy obţine un profit de 6,5 milioane lei, faţă de o pierdere la jumătatea lui 2021

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 4 octombrie 2022

Restart Energy One, furnizor independent de energie electrică din piaţa noastră, a obţinut în primele şase luni ale anului, o cifră de afaceri netă de 110,8 milioane de lei, în creştere cu 73% faţă de cea din prima jumătate a anului trecut, şi un profit net de 6,48 milioane de lei, faţă de o pierdere de 3,1 milioane lei, în primul semestru din 2021, conform raportului companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Richard Rapport

ŞAH Super echipă pentru Cupa Europeană a Cluburilor

O.D.Cultură / 4 octombrie 2022

Ţara noastră va fi reprezentată de o echipă foarte bună de şah în cea mai importantă competiţie europeană la nivel de cluburi. România participă, până pe 10 octombrie, la Cupa Europeană a Cluburilor de Şah, care va avea loc în localitatea austriacă Mayrhofen.

"România nu are încă un exerciţiu solid al privirii în viitor"

DIANA STAFIE, FONDATORUL FUTURESTATION: "România nu are încă un exerciţiu solid al privirii în viitor"

A CONSEMNAT ANDREI IACOMICompanii / 4 octombrie 2022

"Asistăm deja la o piaţă în schimbare, în care alfabetizarea digitală este obligatorie pentru a rămâne relevant" "Cred că odată cu intensificarea colaborării între oameni şi roboţi vor apărea şi joburi noi pentru oameni" "În ultimii doi ani observăm dorinţa organizaţiilor de a se poziţiona ca inovatori în piaţa sau industriile în care activează" 

Reporter: Sunteţi unul dintre puţinii specialişti în foresight/strategie prospectivă din ţara noastră. Ce este, în esenţă, acest domeniu?

Diana Stafie: Foresight nu este nici ştiinţă, nici artă. Pe de o parte, Foresight dispune de un arsenal de instrumente şi metodologii utilizate în prospectarea viitorului şi în planificare strategică; iar pe de altă parte, porneşte de la premisa că viitorul nu este predeterminat sau liniar şi trebuie să ne gândim la el în mod explorativ.

Expozitie Manuell Manastireanu la Vikart

PLASAMENTE ALTERNATIVE Vara de după toamnă, iarna de după vară

Marius TiţaInvestiţii Personale / 4 octombrie 2022

Marius Tiţa

A început sezonul 22-23 al comerţului de artă, mai ales al licitaţiilor. În septembrie, ne întoarcem la vechile slujbe şi pasiuni, profităm cât mai este cald şi ne jucăm de-a vacanţa care vine. Chiar aşa, ne plimbăm în pantaloni scurţi, deşi temperatura cam pişcă, mai o decoltată, mai o decapotabilă, ne facem că nu vede nici ploaia, totul de parcă ar veni vara, nu iarna.

Statutul magistraţilor intră la vot în Camera Deputaţilor

Statutul magistraţilor intră la vot în Camera Deputaţilor

I.GHE.Politică / 4 octombrie 2022

Statutul judecătorilor şi procurorilor a fost avizat, ieri, favorabil, de membruu comisiei parlamentare speciale pentru examinarea legilor justiţiei. Raportul, care a primit 16 voturi pentru şi 6 voturi împotrivă, va fi trimis spre dezbatere şi vot Camerei Deputaţilor, care este prima cameră sesizată în legătură cu acest proiect de act normativ, for decizional urmând a fi Senatul.

Clasa politică rămâne ultima în topul încrederii cetăţenilor

SONDAJ AVANGARDE Clasa politică rămâne ultima în topul încrederii cetăţenilor

G.M.Politică / 4 octombrie 2022

Clasa politică din ţara noastră rămâne în continuare pe ultimul loc al clasamentului în ceea ce priveşte încrederea acordată de către cetăţeni, conform recentului sondaj efectuat de Avangarde şi citat de G4Media. Potrivit rezultatelor sondajului, Preşedinţia cu doar 20%, Guvernul - 20% şi Parlamentul - 17% se situează pe ultimele locuri în privinţa instituţiilor publice în care românii au încredere, ultimul loc fiind însă ocupat de sistemul sanitar ce beneficiază de o încredere de doar 15%.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 4 Octombrie 2022

MACRO NEWSLETTER 4 Octombrie 2022

Macroeconomie / 4 octombrie 2022

Preţurile de consum din Turcia şi-au accelerat creşterea anuală şi în septembrie 2022, până la 83,5%, de la 80,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 3,1%, după un avans de 1,5% în luna anterioară.

Debut "verde" de săptămână pentru indici

BVB Debut "verde" de săptămână pentru indici

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 4 octombrie 2022

Schimb "deal" cu 1,7% din One United Properties  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri în prima sesiune de tranzacţionare a săptămânii, în ton cu evoluţiile din pieţele europene. Indicele BET, ce grupează cele mai...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo