POTRIVIT ANALIŞTILOR Preţul petrolului va reveni, în curând, la 100 de dolari barilul

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 octombrie 2022

Preţul petrolului va reveni, în curând, la 100 de dolari barilul

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi aliaţii săi, reuniţi sub umbrela OPEC+, iau în calcul să decidă cea mai mare reducere a producţiei de după izbucnirea pandemiei de coronavirus, o mişcare istorică despre care analiştii din energie spun că ar putea readuce preţul ţiţeiului la un nivel cu trei cifre, potrivit CNBC.

OPEC+ se va reuni la Viena (Austria), mâine, ca să decidă următoarea fază a politicii sale de producţie. Potrivit Reuters, care citează surse OPEC+, cartelul şi aliaţii săi iau în considerare o reducere a producţiei cu peste un milion de barili pe zi.

Dan Pickering, CIO la Pickering Energy Partners, spune, potrivit CNBC: "Miniştrii OPEC nu vor merge în Austria pentru prima oară în doi ani (n.r. prima întrunire în format fizic) ca să nu facă nimic. Deci, va fi o reducere de tip istoric a producţiei".

Cu toate acestea, Pickering se aşteaptă ca OPEC+ să taie producţia cu aproximativ 500.000 de barili/zi, ceea ce "va fi suficient pentru susţinerea pieţei pe termen scurt".

Stephen Brennock, analist senior la PVM Oil Associates din Londra, susţine că pare să existe un potenţial de creştere pentru preţul petrolului, după pierderile masive din septembrie.

Acesta adaugă: "O creştere suplimentară a activităţii de tranzacţionare, împreună cu înăsprirea elementelor fundamentale ale pieţei petrolului pe termen scurt, ar putea duce preţul ţiţeiului înapoi la 100 de dolari/baril".

Şi analiştii băncii americane de investiţii Goldman Sachs Grouo Inc. văd cotaţia ţiţeiului Brent la un nivel cu trei cifre în următoarele trei luni, iar la şase luni - la 105 dolari/baril. Goldman Sachs se aşteaptă ca preţul petrolului american WTI să crească la 95 de dolari/baril până la sfârşitul anului, după care va ajunge la 100 de dolari în următoarele şase luni.

Cotaţiile ţiţeiului, în urcare puternică

Preţul futures al barilului de petrol Brent cu livrare în luna decembrie a urcat cu 4,4% în a doua parte a zilei de ieri, la ICE Futures Europe, atingând 88,87 dolari. La Nymex SUA, preţul petrolului West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în noiembrie a crescut cu 4,9%, la 83,36 dolari barilul la ora locală 08.25.

Luna trecută, preţul petrolului a scăzut cu peste 4 dolari/baril, ajungând la cel mai redus nivel de după invazia Ucrainei de către Rusia, la finele lunii februarie, din cauza temerilor legate de cerere, într-un mediu puternic inflaţionist.

Întrebat de CNBC dacă o reducere masivă a producţiei de către OPEC+ ar fi suficientă pentru ca preţurile petrolului să revină la nivelul maxim din iunie, Ole Hansen de la Saxo Bank a spus: "Nu cred că va fi suficientă pentru că ceea ce trebuie să luăm în considerare este că OPEC+ a făcut eforturi luni de zile ca să producă în mod efectiv cotele pe care le-a convenit. Dacă grupul va reduce producţia cu un milion sau cu 1,5 milioane de barili/zi, va trebui să schimbe sistemul de cote pentru ca acel număr să fie de fapt o reducere reală pe piaţă. Acesta este, probabil, şi motivul pentru care se întâlnesc faţă în faţă săptămâna aceasta, la Viena, deoarece decizia pe care o pot lua este extrem de controversată. Dar, cred că impactul acesteia va fi mai mic decât ceea ce aşteaptă piaţa".

Amintim că, la începutul lunii septembrie, OPEC a surprins pieţele, anunţând o reducere mică a producţiei, de numai 100.000 de barili pe zi, ca să susţină preţurile.

Cotaţia futures a gazelor naturale cu livrare în luna noiembrie era de 190 de euro pentru un Megawatt-oră ieri, în deschiderea sesiunii de la Bursa din Amsterdam. Preţul a scăzut ulterior până la 170,5 euro, iar la ora 12.37 atingea 172,5 euro.

Grecia va prezenta săptămâna aceasta Comisiei Europene o propunere tehnică privind plafonarea preţurilor gazelor naturale, după consultări cu alte state membre UE, a anunţat ministrul elen al Energiei, Kostas Skrekas, la postul de televiziune ERT, conform Reuters.

------------------------------

Cotaţia futures a aurului cu livrare în decembrie a crescut cu 0,3%, la 1.676,80 dolari uncia ieri, la Comex New York, la ora 08.30, cea spot - cu 0,4%, la 1.667,62 dolari/uncie.

------------------------------

Preţul grâului cu livrare în luna decembrie a urcat cu 1,3% ieri, la Bursa din Chicago (CBOT), ajungând la 9,33 dolari/buşel la ora locală 08.33, cotaţia porumbului cu livrare în decembrie - tot cu 1,3%, la 6,86 dolari/buşel.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. pretul va balansa pe o medie platou si pe urma pe o medie descendenta.

    va incepe sa cada petrolul odata cu dolarul pe index in timp ce alte valute vor cadea cu mult mai rau sub dolar fapt ce inseamna ca tot scump se va tine petrolul in dolari pentru unele state. pentru unele chia va deveni intern mai scump real decat acum in raport cu inflatia prabusirea venitului discrefionar. 

    s c cret 

    1. antisemitule.

       

      a identifica un anume defect uman cu o anume nationalitate sau cu un neam e un semn de tarare mentala si mai ales emotionala.  

      a fi antisemit sau anti tigani sau anti - ce nationalitate mai vrei tu denota o anume schizoidie a sufletului si o mocirla a mintii.

      de ce trebuia sa bagi alea cu lacomia evreiasca? ce legatura are cu prima ta fraza? uneori nu te inteleg de ce esti asa plin de ura

      Nu-tzi bate capu' cu el Vali, omu' are o minte plina de zoaie, probabil un complexat care n-a investit never pe bursa sau in alte instrumente...

    da, e real ce scrie in articol... cu o mica precizare.... :)

    petrolul datoreaza o mica si scurta vizita in urmatoarele 3 saptamani a lower Bollinger band pe graficul lunar al petrolului. . . . . ;) adica "ceva" mai jos..... :D foarte "ceva" mai jos ! :D cu ZECI DE DOLARI PE BARIL MAI JOS! :)  

    1. si de fapt acolo e de cumparat petrol cu doua maini si poti sa mai chemi si un vecin sa te ajute la cumparat petrol! :)

      acum INCA e foarte scump.  

      p.s. mai apoi avem "racheta" spre 220-235 $/baril (pana in sem.1/2023).  

      p.p.s. vedeti ca boul ala de Putin o sa trimita noile trupe de carne de tun mobilizate (in fapt rusi simpli care sunt destinati mortii) incepand cu noiembrie 2022. . . ca un bou care este ..... cine ii e consilier nu stie nici o picatura de astrologie.... cand a fost declansat razboiul contra Ucrainei Marte era in aspect tensionat masiv cu Saturn , Uranus si Jupiter.... ce inseamna asta? Inseamna ca cine incepe un conflict il si pierde.  

      ce urmeaza acum?  

      Urmeaza retrogradarea lui Marte din 30 oct pana la finalul primei decade din Ianuarie 2023. Ce inseamna inceperea unui nou val de atac rusesc asupra Ucrainei pe fondul unui Marte retrograd !?!?  

      Da, ati ghicit! Putin & Rusia iar o s-o ia in barba. De data asta de tot.  

      Strict astrologic, intervalul 21 martie -10 aprilie 2023 ar trebui sa semnalizeze inchiderea totala / inghetarea razboiului ruso-ucrainean. Luati in evidenta si impactul asupra pietelor bursiere (vestea inchiderii razboiului va fi o injectie masiva de adrenalina pentru burse, perioada inceperii unui nou bull market).

      Vedem ce va fi...  

      Ei,asta-i bună cu Marte, cu Saturn cu cuvioasa Parascheva, cu moaștele...

      faptul ca John D. Rockefeller sau J. P. Morgan aveau astrologul lor personal (profesionist si foarte exersat tehnic - ca analiza pe cadranul astrologic) si intotdeauna inainte de o decizie de business il consultau.... iti zice asta ceva?

      am citit asta in biografiile lor, nu am inventat eu, e pe net.

      Astrologia folosită la nivelul maselor era folosită pentru a le controla, iar la nivelul conducătorilor pentru a le potența voința !

      Astrologii erau fie subordonați fie confidenți celor puternici, le cunoșteau neliniștile și le ofereau soluțiile care izvorau din dialogul cu ei !  

      fii sincer! In spatele acestui pseudonim se afla Neți! :))))))

      Scuzati: fii sincera! voiam sa zic.... 

    Hahaha, citiți articolul ca să vă lămuriți. Comentariile sunt aiurea...

    Mareste cu 100.000 cum i a promis lu bide,iar acum micsoreaza cu 500.000,l a luat in bombeu pe bideu!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb