SONDAJ AVANGARDE Clasa politică rămâne ultima în topul încrederii cetăţenilor

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 4 octombrie 2022

Clasa politică rămâne ultima în topul încrederii cetăţenilor

Clasa politică din ţara noastră rămâne în continuare pe ultimul loc al clasamentului în ceea ce priveşte încrederea acordată de către cetăţeni, conform recentului sondaj efectuat de Avangarde şi citat de G4Media. Potrivit rezultatelor sondajului, Preşedinţia cu doar 20%, Guvernul - 20% şi Parlamentul - 17% se situează pe ultimele locuri în privinţa instituţiilor publice în care românii au încredere, ultimul loc fiind însă ocupat de sistemul sanitar ce beneficiază de o încredere de doar 15%.

Printre instituţiile publice care nu se bucură de încrederea cetăţenilor se numără şi Direcţia Naţională Anticorupţie - 21%, dar şi serviciile de informaţii. Astfel, SRI se bucură doar de încrederea a 28% din respondenţi, iar SIE de opinia favorabilă a numai 25% dintre cei chestionaţi de Avangarde. Nici SPP, cu doar 22%, nu se bucură de o încredere mai mare în rândul cetăţenilor.

Din rezultatele sondajului citat mai reţinem că Armata şi Biserica Ortodoxă Română s-ar confrunta cu o scădere a încrederii. Astfel în topul încrederii, pe primele trei locuri, se situează Pompierii (77%), SMURD (63%), Ambulanţa (57%), urmate de Armată (56%) şi Biserica Ortodoxă (55%).

Cercetările sociologice efectuate până acum, arătatu că Biserica şi Armata se aflau pe primele locuri în topul încrederii românilor. De exemplu, într-un sondaj realizat anul acesta de CURS 67% dintre români susţineau că au foarte multă încredere în Biserică, în timp ce 64% afirmau că au încredere în Armată. Totodată, potrivit unui barometru realizat în 2021 de Laboratorul de Analiză a Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică din România (LARICS), încrederea românilor în Armată era de 67% şi în Biserică de 62%.

Sondajul efectuat de Avangarde mai arată că 70% dintre respondenţi consideră că ţara noastră trebuie să rămână stat membru al Uniunii Europeneo, în timp ce doar 9% se situează de partea unui RoExit, iar 18% nu se pronunţă.

Întrebaţi ce ar alege în perioada următoare între parteneriatul Strategic cu SUA şi apartenenţa la Uniunea Europeană, 36% au ales relaţia mai puternică cu SUA, 35% au ales menţinerea relaţiilor apropiate cu UE, iar 26% au afirmat că nu pot aprecia.

Cu toate acestea, întrebaţi ce ar alege între suveranism şi globalism, 61% dintre respondenţi s-au poziţionat în favoarea primei variante, 16% pentru cea de-a doua, iar 21% nu au putut aprecia.

Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 22.09.2022 - 30.09.2022, pe un eşantion de 904 de subiecţi (populaţie adultă, de peste 18 ani), folosind metoda CATI (telefonic). Marja de eroare este de +/- 3,4%.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Absolut normal dupa prestatiile politicienilor

    in ultimii 10 - 15 ani,dar acest fenomen nu 

    este numai la noi,ci pe plan mondial. 

    Problemele economice grave sunt efectul

    acestei clase politice de slaba calitate. 

    Acum se vede de ce lui Rafila ii curg balele dupa SMURD!! Le merge prea bine, trebuiesc luate masuri de...stanga.

    Presa nu este inclusa. Pacat... ar fi vazut si angajatii din acest sector ce penibili au devenit. Si cum nu ii mai crede nimeni. Poate li s-ar face putina rusine pentru minciunile si cenzura pe care le practica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb