ÎN PRIMUL AN DE ACTIVITATE, BCR Locuinţe a încheiat contracte de 2 miliarde lei

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 7 august 2009

BCR Locuinţe a încheiat contracte de 2 miliarde lei

BCR Banca pentru Locuinţe (BpL) a încheiat, în primul an de funcţionare (n.r. iulie 2008 - iunie 2009), peste 91.000 de contracte de economisire-creditare pentru domeniul locativ, în valoare de aproape 2 miliarde lei şi vrea să ajungă la 130.000 de contracte până la sfârşitul anului.

În baza contractelor încheiate, clienţii BCR BpL au economisit în ultimele 12 luni peste 65 milioane lei, având la dis­poziţie trei variante de produse de economisire, respectiv Economii Plus, Locuinţa Plus şi Locuinţa Imediat.

În prezent, prima acordată de stat este de 25% din soldul economisit anual, dar nu mai mult de 250 euro (contravaloare în lei) pentru fiecare client al unei bănci de locuinţe.

Carmen Schuster, vicepreşedintele executiv al băncii, a spus că rezultatele au depăşit aşteptările acţionarilor, care investesc în continuare - potrivit planului de afaceri - în BCR BpL, prin majorarea capitalului social cu 25 milioane lei, efectuată anul acesta, şi printr-o majorare de capital de 13 milioane lei planificată pentru 2010.

"Compania a înregistrat în primul an de activitate pierderi mai mici cu 25% decât cele estimate în planul de afaceri, printr-o administrarea strictă a costurilor", a mai adăugat doamna Schuster, estimând că banca va intra pe profit în 2011, după trei ani de activitate.

BCR BpL are în prezent o cotă de piaţă de peste 80% la contractele de economisire-creditare pentru domeniul locativ nou încheiate, activând pe piaţa de profil alături de Raiffeisen Locuinţe.

Principalii acţionari ai băncii sunt Banca Comercială Română (BCR), care deţine 80% din acţiuni, şi S Bausparkasse der oesterreichischen Sparkassen, bancă specializată în economisire-creditare a grupului Erste, care controlează 20% din capital.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb