ÎN PRIMUL SEMESTRU Profit net în creştere cu 35% la "Banca Transilvania"

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 august 2007

Profit net în creştere cu 35% la "Banca Transilvania"

Banca Transilvania îşi deschide sucursală în Cipru

"Banca Transilvania" a realizat, în prima jumătate a anului, 58,41% din profitul brut prevăzut în bugetul de venituri şi cheltuieli pe acest an. Profitul net a fost de 79,5 milioane lei la 30 iunie, în creştere cu 35% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Acest nivel a fost atins prin contribuţia directă a tuturor celor trei linii de business, care şi-au intensificat şi diversificat activitatea, dar şi datorită condiţiilor favorabile de pe piaţa monetară şi piaţa de capital. Robert Rekkers, directorul general al băncii, s-a declarat extrem de mulţumit de performanţele companiei. Domnia sa ne-a spus că banca a profitat şi de "o conjunctură favorabilă: dobânzile au scăzut, euro s-a depreciat faţă de leu", motive pentru care şi celelalte bănci au înregistrat rezultate bune.

Activele bilanţiere ale băncii se cifrau, la jumătatea anului, la 9.889,58 milioane le, cu 22% mai mult decât la începutul anului. Faţă de prevederile bugetului de venituri şi cheltuieli pe întreg anul 2007, nivelul activelor a fost realizat în proporţie de 83%.

În semestrul I, "Banca Transilvania" a deschis 44 de unităţi, ajungând la o reţea formată din 385 de sucursale şi agenţii. La 30 iunie, banca avea peste 897.000 de clienţi activi, adică mai mulţi cu 27,12% faţă de sfârşitul anului trecut, creşterea fiind semnificativă atât în ce priveşte persoanele fizice (29,1%), cât şi companiile: mai multe cu 13,2% faţă de 31 decembrie 2006.

În prezent, banca are o cotă de piaţă de peste 5%, după cum ne-a spus domnul Rekkers. Obiectivele companiei pentru acest an sunt creşterea cotei de piaţă şi a numărului de clienţi. Directorul general al băncii ne-a declarat că doreşte un număr de un milion de clienţi activi până la sfârşitul anului. De asemenea, banca va mai deschide cel puţin 30 de sucursale până la începutul anului viitor.

Acţiunile "Banca Transilvania" sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul TLV. În şedinţa de ieri, cotaţia titlurilor TLV a crescut cu 2,19%, tranzacţiile însumând 2,4 milioane lei. Domnul Rekkers speră ca preţul acţiunilor să mai crească. "Există un interes atât din partea investitorilor autohtoni, cât şi a celor străini faţă de titlurile TLV, interes care sper să mai ţină", a mai menţionat domnia sa. "Banca Transilvania" nu intenţionează, momentan, listarea pe o altă bursă, ne-a precizat Robert Rekkers.

Banca Transilvania îşi va deschide o sucursală în Cipru. Deja au fost obţinute autorizaţiile de funcţionare şi se pare că unitatea va deveni activă în luna septembrie a acestui an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb