Volumul primelor brute subscrise pe segmentul RCA a însumat aproape 2,5 miliarde de lei în primul trimestru al acestui an, înregistrând un avans de 122% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat astăzi vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Cristian Roşu, transmite Agerpres.
"Anul 2022 a venit cu schimbări importante în structura vânzărilor de asigurări. După primele trei luni din acest an, primele brute subscrise pe segmentul RCA au ajuns la aproape 2,5 miliarde de lei, cu 122% peste primul trimestru din anul 2021. Pentru intermediari, care realizează cea mai mare parte a vânzărilor de RCA, diversificarea pieţei, concomitent cu o creştere substanţială a primelor brute subscrise, înseamnă mai multe resurse pentru dezvoltare şi pentru îmbunătăţirea serviciilor oferite clienţilor. ASF a arătat că este deschis la propunerile pieţei şi cred că doar prin dialog permanent şi prin respectarea legilor şi normelor putem menţine indicatorii aşa cum sunt acum, fără să fie nevoie de alte tipuri de intervenţii", a afirmat Cristian Roşu, la FIAR - Forumul Internaţional de Asigurări-Reasigurări, adresându-se jucătorilor din piaţa de asigurări.
Totodată, el a făcut referire la modificările propuse de Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România (BAAR) pentru repartizarea segmentului cu risc ridicat.
"Consider că împărţirea în mod egal a riscurilor este cea mai bună formulă. Piaţa asigurărilor de viaţă a crescut şi ea cu 18% în 2021, iar lucrurile arată bine şi în prima parte a anului 2022. În mod firesc, pe măsură ce consumatorul comun interacţionează din ce în ce mai mult cu produsele financiare, creşte şi nivelul de educaţie iar piaţa asigurărilor de viaţă va continua să crească", a subliniat Cristian Roşu.
El a precizat că asigurările de sănătate şi-au continuat creşterea şi în prima parte a acestui an "într-un ritm relativ bun".
"Piaţa a ajuns la prime brute subscrise de peste 184 de milioane de lei în primele trei luni din 2022, cu peste 22% mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Indemnizaţiile brute plătite au crescut ceva mai rapid, cu 24%, la aproape 80 de milioane de lei. Suntem încă departe de potenţial în ceea ce priveşte asigurările de locuinţe, iar din acest punct de vedere ar ajuta foarte mult să fie adoptate schimbările aflate pe flux legislativ în ceea ce priveşte funcţionarea PAID. (...) Sper sa ne auzim la anul discutând despre o piaţă care trece pentru prima dată pragul de 3 miliarde de euro prime brute subscrise", a adăugat Roşu.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.05.2022, 13:39)
La ce pret au ajuns politele RCA, nu este de mirare...