ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2021 Afacerile RE/MAX România au crescut valoric cu 60%

G.U.
Companii #Construcţii / 28 aprilie 2021

Afacerile RE/MAX România au crescut valoric cu 60%

RE/MAX România a cunoscut o creştere a comisioanelor generate cu cca. 60% în T1 2021, respectiv o evoluţie de cca. 40% a numărului de tranzacţii, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Dinamica pieţei, factorii de influenţă, respectiv principalele tendinţe şi perspective sunt reunite sunt forma Barometrului imobiliar RE/MAX România - o analiză de status a pieţei de profil, pe baza datelor înregistrate de companie, la intervale regulate de timp.

Răzvan Cuc, Preşedinte RE/MAX România, a declarat: "Piaţa imobiliară a rămas stabilă şi chiar a devenit mai dinamică în unele segmente, în pofida turbulenţelor întâmpinate la nivel de societate. De altfel, anumite schimbări, cum ar fi cererea crescută pentru case, au dat un impuls pieţei, drept dovadă rezultatele înregistrate în acest trimestru, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Ne aşteptăm în continuare la creşteri constante, cu uşoare corecţii în anumite regiuni şi segmente de piaţă."

Potrivit reprezentanţilor, RE/MAX România a cunoscut o creştere de cca. 60% a comisioanelor generate şi de cca. 40% ca număr de tranzacţii, la nivelul primului trimestru din 2021, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Principalul factor de influenţă a cifrelor înregistrate este reprezentat de migrarea masivă a cererii către segmentul case, care a înregistrat o creştere remarcabilă în ultima perioadă, pe fondul izolării sociale din anul precedent. Spre exemplu, în Bucureşti, cererea de case a crescut în T1 2021 dublu faţă de T1 2020, în Cluj-Napoca cu 88%, iar în Braşov cu 40% - oraşele menţionate fiind şi cele mai dinamice pe toate segmentele pieţei imobiliare, din perspectiva RE/MAX.

Conform comunicatului, cele mai multe proprietăţi tranzacţionate în primele trei luni, în cadrul reţelei, s-au înregistrat pe segmentul rezidenţial, într-un procent de 80%, urmat de cel industrial - 10% şi office - 10%. Comportamentul de achiziţie a rămas acelaşi, cu o orientare către spaţii mai generoase, astfel încât, în ceea ce priveşte tipul de locuinţe, apartamentele de 3 şi 4 camere au fost cele mai căutate, cca. 53% dintre intermedierile încheiate. Casele/Vilele reprezintă cca. 30% din totalul tranzacţionărilor rezidenţiale, urmate de alte tranzacţii pe segmentele comercial şi industrial, într-un procent de 12%.

Din analiza realizată la nivel de reţea, cei mai mulţi români (72%) au avut ca surse de finanţare fonduri proprii în T1 2021, iar 96% dintre proprietăţile tranzacţionate de către agenţii RE/MAX România s-au vândut la preţul de listare. Totodată, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, a crescut cu 78% şi interesul din partea cumpărătorilor, numărul mediu de oferte de achiziţie înregistrate de o proprietate în exclusivitate fiind de nouă cumpărători/ proprietate.

În primul trimestru din 2021, cele mai mari tranzacţii realizate de RE/MAX la nivel naţional au fost: un teren de 4,5 mil. Eur din Bucureşti, o vilă de 1,95 mil Eur din Cluj-Napoca şi un spaţiu comercial de 1 mil Eur din Bucureşti. Pentru trimestrul al doilea al anului curent, specialiştii RE/MAX se aşteaptă la o evoluţie constantă atât a pieţei, cât şi a business-ului, cu o uşoară creştere în anumite regiuni şi segmente.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. e bine ca va comparati un an putin mai bun cu un an mai prost!

    E foarte bine! 

    Se vede din satelit ca frecati menta! 

    Rup tigarile si cafelele in doua agentii! 

    Sa nu mai zic a e plin netul de imobile ce nu sunt vandute de peste 59 de saptamani! 

    Da foarte multa treaba aveti! 

    Noroc ca nu se arunca prostimea in avant sa isi vanda locuintlele din cauza covid! 

    Nu de alta dar erau pregatiti din toamna 2019 sa le arunce! 

    Rabdare ca dupa covid de anul urmator maxim se vor arunca buluc sa vanda. 

    Au inceput babetele si mosii sa cumpere var ieftin si prost sa dea o spoiala (la sfatul agentului0 pe peretii imputiti de vreme. 

    Doar la mine in bloc au inceput sa bubuie peretii la 8 apartamente, OPT deodata! Si da tot nu e SPECULA! 

    Nu este specula, Are grija MUGUREL ISARESCU de NOI / VOI sa coboare finut dobanzile ca sa nu cada grav pe trend imobiliarele. 

    PS: am auzit ca vor ajunge si la 100.000 de mii garsonierele pocnituri pana in 2025; si ca in loc de Mertane prin ghetorui vor exista TESLA! 

    Da ca stiu si eu oameni ce platesc rate la ghetorui mai scumpe ca chiriile din piata! 

    Asta e Romania si ne ocupa totimpul. 

    semnat comenturi "cretine" 

    1. A si era sa uit:

      Sa platiti chiriile astia de dati tepe! 

      Va plimbati cu masini pe rate si nu aveti obraz sa platiti chiriile! 

      Rusine! Rusine! 

      semnat comenturi "cretine" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb