ÎN PROCEDURA CE URMĂREŞTE DESTITUIREA SA Trump refuză să se prezinte la audieri în Congres

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 decembrie 2019

Donald Trump

Donald Trump

Liderul de la Casa Albă, Donald Trump, refuză să participe la o audiere în Congres, săptămâna aceasta, în cadrul procedurii care urmăreşte destituirea sa, oficialul american considerând că ancheta derulată este "o ruşine".

După două luni de anchetă, Camera Reprezentanţilor, care este majoritar democrată, va începe miercuri o dezbatere juridică menită să stabilească dacă faptele reproşate preşedintelui sunt sau nu suficient de grave pentru justificarea inculpării acestuia.

Comisia Judiciară, care va lansa o audiere a unor specialişti în Constituţie, l-a invitat pe Donald Trump să participe la audiere personal, prin avocaţi sau prin întrebări scrise adresate martorilor. Însă, Comisia a primit refuzul liderului american.

Avocatul Casei Albe, Pat Cipollone, i-a transmis Comisiei o scrisoare care priveşte audierea din 4 decembrie. Documentul, obţinut de Reuters, arată: "Nu se poate aştepta legitim să participăm, având în vedere că numele martorilor nu au fost făcute publice şi că rămâne îndoielnic faptul că această Comisie Judiciară oferă o procedură echitabilă. Dar, dacă sunteţi cu adevărat hotărâţi să supervizaţi o procedură echitabilă în viitor, noi putem lua în calcul să participăm".

Donald Trump este supus acestei proceduri pentru că i-a cerut Ucrainei să deruleze anchete cu privire la Joe Biden, unul dintre potenţialii săi adversari în alegerile prezidenţiale din 2020, al cărui fiu, Hunter Biden, a făcut parte din Consiliul de Administraţie al grupului ucrainean Burisma, din domeniul gazelor naturale.

Trump spune că a făcut bine atunci când a evocat un posibil caz de "corupţie", subliniind că nu a exercitat vreo presiune asupra Kievului.

Opoziţia democrată este convinsă, însă, că Trump a făcut abuz de putere atunci când a blocat un ajutor militar în valoare de aproape 400 de milioane de dolari destinat Ucrainei, ţară aflată în război cu Rusia. Trump neagă că a făcut acest lucru ca să-l determine pe omologul său ucrainean Volodimir Zelenski să lanseze o investigaţie împotriva lui Hunter Biden.

Timp de două luni, Comisia pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor a derulat ancheta situaţiei, audiind aproximativ 15 martori.

Aceasta va transmite astăzi raportul anchetei către Comisia Judiciară, însărcinată să încadreze juridic faptele reproşate lui Trump.

"Problema este să stabilim dacă faptele lui Trump constituie un act de trădare, corupţie sau alte infracţiuni majore", a spus Zoe Lofgren, parlamentar democrat.

Jerry Nadler, preşedintele Comisiei Judiciare, i-a dat termen liderului de la Casa Albă până vineri să îşi prezinte intenţiile cu privire la continuarea lucrărilor.

Comisia Judiciară ar urma să dezbată cel puţin patru capete de acuzare - abuz de putere, corupţie, obstrucţionarea bunului mers al Congresului şi a justiţiei.

Odată redactate, constatărille vor fi supuse unui vot în sesiune plenară în Camera inferioară a Congresului. Este posibil ca acest vot să fie exprimat înainte de Crăciun.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb