În Transelectrica mocneşte o grevă

A.T.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 februarie 2013

În Transelectrica mocneşte o grevă

Scaunul directorului general se clatină

Sindicatul din Transelectrica a intrat în conflict cu conducerea, după ce, în urmă cu două săptămâni, directorul general executiv al companiei, Andrei Benghea Mălăieş, a prezentat Consiliului de Supraveghere proiectul unui program de plecări voluntare.

Potrivit unor documente intrate în posesia ziarului BURSA, pe 7 februarie, sindicatul din Transelectrica a solicitat o întâlnire cu conducerea trans­portatorului naţional de electricitate, înainte ca aceasta să trimită spre aprobare bugetul companiei pentru acest an. Sindicaliştii cer o majorare de 3% a salariilor brute, începând de la 1 martie, conform Legii Bugetului de Stat pentru anul 2013.

Sindicatele semnalează conducerii posibilitatea declanşării unei greve până la finalul lunii şi solicită desemnarea comisiei de specialitate care va alege salariaţii care vor putea participa la protest. În sistemul energetic, pot fi organizate greve cu condiţia asigurării a cel puţin unei treimi din activitate.

Pe fondul conflictului cu sindicatele, scaunul lui Andrei Benghea Mălăieş a început să se clatine serios, susţin mai multe surse din Transelectrica şi din Ministerul Economiei. Sursele noastre susţin ca posibilă înlocuirea domnului Benghea în următoarea perioadă pentru a calma sindicatele, cu care, de altfel, oficialii Transelectrica vor avea discuţii în perioada următoare pentru a nu se ajunge la grevă.

Deocamdată, Andrei Benghea Mălăieş pare să fi primit un respiro până la următoarea şedinţă a Consiliului de Supraveghere.

Posibila schimbare a directorului Transelectrica a fost semnalată, în exclusivitate, de ziarul BURSA, încă de săptămâna trecută. Atunci, ziarul BURSA a publicat că, potrivit unor surse, organigrama Transelectrica "s-a umflat" cu peste 220 de posturi în ultimii doi ani, pe fondul schimbărilor repetate ale conducerii. Surse sindicale au susţinut că angajările s-au făcut pentru a servi clientela politică. Sindicatele se tem că Andrei Benghea Mălăieş nu va disponibiliza "pe cine trebuie", deşi directorul Transelectrica a anunţat că lista persoanelor care vor să plece cu salarii compensatorii va fi discutată cu sindicaliştii.

În fapt, domnul Benghea nu i-a supărat numai pe sindicalişti. Directorul general al Transelectrica a propus, recent, o nouă organigramă, în care nu se regăsesc vechii directori, fapt care ar fi supărat pe unii dintre ei, care, sus­ţin sursele noas­tre, ar fi intervenit deja pe la PSD ca să-şi păs­treze func­ţiile.

Domnul Benghea ar mai fi solicitat, la numirea în funcţie, un control de la Ministerul Economiei pe toate contractele derulate de Trans­electrica, control care se apropie de sfârşit.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Cea mai slaba conducere a ultimilor ani! Benghia este un gascan care inca nu si-a schimbat puful de boboc! Sa plece repede!

    1. Domnule " electricman", numele despre care pomeniti este, Andrei Gabriel BENGHEA- Malaies in calcaiesi ca in capra cu trei iezi, scuz cacofonia! La ce sa ne asteptam de la un incompetent care trece pe holuri si nu saluta! Atat am avut de zis!

    Benghe un retardat cu cv facut la imprimanta.un infect penal pus in frunte de catre sti noi cine...benghell povestete ziaristilor cum te ai dus intro sttie cu gagica de mana si paznicul nu ti a deskis poarta....sa i arati la fufa cat esti de tare...dar paznicul te a flituit..si a fost nevoie de interventia cuiva ca sa poti intra in statie..hai ca tu ai intrat...dar fufata...cum a intrat fra permis de acces???ai incalcat regulile baietel si dacama strofoc putin facrost si de filmaresite punpe youtube

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb