ÎN ULTIMELE CINCI ŞEDINŢE, "Elliott" a cumpărat încă 0,5% din acţiunile FP

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 februarie 2013

Paul Elliott Singer

Paul Elliott Singer

Manchester Securities, companie controlată de fondul american de hedging "Elliott Associates", a cumpărat, în ultimele cinci şedinţe de tranzacţionare, peste 73 milioane acţiuni ale Fondului Proprietatea (FP), reprezentând mai mult de 0,5% din capitalul social al acestuia. În urma tranzacţiilor, "Elliott" a ajuns la o deţinere de peste 16,5% din titlurile FP. Fondul american, condus de Paul Elliott Singer, este cel mai mare acţionar al FP.

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a decis, pe 22 ianuarie, să nu avizeze modificările aduse contractului de adminis-trare a Fondului Proprietatea, prin decizia Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) din 4 aprilie 2012. Acţionarii au aprobat, atunci, propunerea "Elliott Associates" ca Franklin Templeton să primească un comision suplimentar pentru urgentarea vânzării participaţiilor din portofoliu. Comisionul ar fi reprezentat 1,5% din suma obţinută, în perioada 2012-2013, urmând ca, anul viitor, să scadă la 1%.

Paul Elliott Singer a notat cu D performanţele lui Ben Bernanke

Paul Elliott Singer i-a acordat preşedintelui Rezervei Federale, Ben Bernanke, calificativul D, pentru modul în care acesta administrează politica monetară a Statelor Unite. Prezent la conferinţa fondurilor de hedging organizată de Morgan Stanley, care a avut loc, zilele trecute, în Palm Beach, Florida, investitorul a făcut parte dintr-un panel căruia i s-a cerut să aprecieze performanţele de până acum ale şefului FED. În timp ce colegii săi de panel i-au oferit lui Ben Bernanke calificativele A sau B, Paul Singer a optat pentru nota D, cea mai mică notă de trecere.

După ce, anul trecut, "Elliott Associates" a convins un tribunal din Ghana să sechestreze un vas argentinian, din cauză că statul argentinian trebuie să plătească un miliard de dolari către mai multe fonduri de hedging care nu au acceptat să participe la restructurarea datoriei acestuia, fondul condus de Paul Singer se află, în prezent, în conflict cu compania petrolieră americană "Hess Corporation". "Elliott", care deţine 4% din acţiunile firmei şi intenţionează să cumpere acţiuni în valoare de 800 milioane dolari şi să obţină locuri în board, are o serie de propuneri care ar trebui să îmbunătăţească activitatea "Hess Corporation" într-un timp scurt, printre acestea numărându-se alegerea a cinci noi membri în Consiliul de Administraţie, reorientarea companiei, prin renunţarea la anumite divizii şi instaurarea unei "discipline a capitalului". Pentru a-şi promova propunerile, fondul de hedging a înfiinţat o pagină de Internet, denumită "Reassess Hess", unde afirmă că investiţia în comapnia petrolieră reprezintă cea mai mare investiţie iniţială de capital din istoria sa. "Dimensiunea acestei poziţii reflectă convingerea noastră că, având supravegherea şi îndrumarea potrivită din partea reprezentanţilor acţionarilor, se poate obţine o valoare extraordinară. În această scrisoare, prezentăm gândurile noastre cu privire la modul în care Consiliul de Administraţie poate genera valoare pentru acţionari, prin reorientarea către companie. Cu toate acestea, susţinem că toate miliardele irosite, toate eşecurile operaţionale şi toată opacitatea provin dintr-o problemă centrală: eşecul Consiulului în a supraveghea conducerea şi a o trage la răspundere pentru peste un deceniu de insuccese", se arată în mesajul "Elliott".

Reprezentanţii "Hess Corporation" au anunţat, luni, închiderea ultimei rafinării pe care compania o mai deţinea şi vânzarea terminalelor petroliere.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. domnule Elliott. Am facut rost de un Yacht, il platesc in rate si il bag pe firma Apoi aduc firma la Bursa si ma fac ca nu stiu sa citesc, mai ales printre randuri si asa obtin cifre financiare de toata rusinea. Apoi dumneavoastra faceti in asa fel incat ma ajutati ca in cazul descris de dvs. mai sus. Veti observa ca Yachtul nu este un activ necesar mie, dar util dvs. si vorbiti cu portarelul sa mi-l propeasca. Am o rugaminte. Sa nu mi-l confundati cu al domnului Branson. Desi dimensiunea nu se compara cu cea a domniei sale (lucru recunoscut intr-un comentariu anterior) si nu este inzestrat decat cu un pisic care sa aiba grija sa nu-si faca soriceii de cap, poate fi confundat prin acelasi nume, care ce e drept nu m-am gandit sa vi-l supun aprobarii atuncii cand l-am comercializat. Deci fiti atent si nu incurcati N cu L . Cel mai simplu se memoreaza tinand in minte cuvintele NOT ,LIE :-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb