ÎN ULTIMUL TRIMESTRU DIN 2018: Vânzările Alibaba au înregistrat cea mai slabă creştere din ultimii trei ani

M.I.
Internaţional / 31 ianuarie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Gigantul de comerţ electronic Alibaba a obţinut în trimestrul al treilea fiscal, încheiat în decembrie, cea mai slabă creştere a veniturilor din ultimii trei ani, din cauza impactului încetinirii economiei chineze şi al războiului comercial dintre Statele Unite şi China, care au descurajat clienţii în perioada de vârf a cumpărăturilor de sărbători, transmite Reuters.

Rezultatul va amplifica probabil îngrijorările investitorilor, pentru că scoate în evidenţă presiunile tot mai mari suportate de grupul Alibaba, ale cărui vânzări sunt considerate deseori un etalon al cheltuielilor de consum în China, a doua mare economie din lume.

Alibaba, a doua cea mai valoroasă companie din Asia după Tencent, a raportat venituri de 117,28 miliarde de yuani (17,47 miliarde de dolari) în trimestrul al treilea, comparativ cu 83 de miliarde de yuani în urmă cu un an, conform News.ro.

Analiştii intervievaţi de firma Refinitiv anticipau venituri de 118,8 miliarde de yuani.

Profitul net a crescut cu 33%, la 30,96 miliarde de yuani, depăşind aşteptările analiştilor, iar acţiunile Alibaba au crescut cu 1,6% în urma informaţiilor.

De obicei, Alibaba obţine cele mai mari venituri în trimestrul care se încheie în decembrie, datorită mega-evenimentului "Ziua celibatarilor", care are loc în noiembrie. Acesta este cel mai mare eveniment de vânzări online din lume, care depăşeşte vânzările cumulate de Black Friday şi Cyber Monday din Statele Unite.

În 2018, deşi vânzările din Ziua Celibatarilor au atins nivelul record de 30 de miliarde de dolari, creşterea faţă de 2017 a fost cea mai scăzută în istoria de 10 ani a evenimentului.

Anticipând factorii negativi generaţi de incertitudinile economice, Alibaba şi-a redus estimările de profit pentru anul financiar care se încheie în martie înainte de sezonul cumpărăturilor de iarnă.

Vicepreşedintele executiv al Alibaba a spus totuşi, săptămâna trecută, că vânzările au crescut în decembrie, chiar dacă cererea pentru produsele scumpe a continuat să scadă.

Fondatorul Alibaba, Jack Ma, a declarat anterior că disputa comercială dintre SUA şi China este "Cea mai mare prostie din lume".

Creşterea economică a Chinei a încetinit în 2018 la cel mai lent ritm din aproape trei decenii, pe fondul scăderii cererii interne şi al impactului tarifelor. Analiştii anticipează ca creşterea economică să încetinească în continuare în acest an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb