ÎN URMA CONTROLULUI PERIODIC, ASF a sancţionat BVB şi i-a impus un plan de măsuri

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 februarie 2017

ASF a sancţionat BVB şi i-a impus un plan de măsuri

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a sancţionat cu averisment Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi i-a impus implementarea unui plan de măsuri de remediere a neregulilor constatate, inclusiv a unui audit IT, în urma controlului periodic efectuat, între 12 şi 29 septembrie 2016.

ASF a anunţat, vineri, că a decis amendarea reprezentantului compartimentului de control intern şi atenţionarea unor reprezentanţi ai societăţii.

"În urma verificărilor asupra activităţii BVB din intervalul 26 martie 2013 - 12 septembrie 2016, au fost identificate o serie de deficienţe în ceea ce priveşte regulile de conduită, reglementările interne, cerinţele privind funcţionarea operatorului de piaţă şi a pieţei reglementate şi a fost constatată absenţa unor proceduri operaţionale", se arată în comunicatul ASF.

Deciziile ASF cu privire la rezultatele controlului periodic pot fi contestate în termen de 30 de zile de la data comunicării.

Bursa de Valori Bucureşti a transmis că asigură investitorii şi toţi partenerii de business, în calitatea sa de operator al pieţei de capital din România, că toate operaţiunile Bursei au fost, sunt şi vor fi conduse cu cel mai înalt grad de diligenţă profesională. Reprezentanţii BVB au adăugat: "BVB va continua un dialog cu ASF, inclusiv prin utilizarea paşilor şi măsurilor legale în cadrul procesului de control încă nefinalizat, despre standardele comunicării cu piaţa, despre competenţele profesionale, respectarea regulilor de bună conduită şi alte aspecte incidente, considerând acest dialog o componentă importantă pe drumul pieţei de capital din România spre o piaţă dezvoltată şi civilizată, care protejează interesele investitorilor, participanţilor şi emitenţilor de instrumente financiare".

Autoritatea a transmis că va publica deciziile după expirarea perioadei de contestare.

Bursa de Valori Bucureşti a înregistrat, în 2016, un profit net consolidat de 7,87 milioane lei (aproximativ 1,74 milioane de euro), în creştere cu 19% faţă de 2015, potrivit raportului preliminar.

Segmentul de tranzacţionare al Grupului a generat în anul 2016 un profit operaţional de 5,41 milioane lei, având un aport majoritar în rezultatul operaţional al Grupului, se mai arată în documentul citat.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. In urma controlului ,ASF poate a studiat cele aproape 800 operatiuni de sell-out speciale de la HARINVEST efectuate in 2013 ,unde peste 100 de investitori au ramas fara active de peste 20 000 000 ron.

    Toate cele aproape 800 operatiuni speciale au fost aprobate de BVB si DC pe formularul A6 ,din Codu BVB . 

    Acelasi deficiente ale departamentului de control intern la BVB ,similare cu cele constatate de ASF ,in urma controlului ,la DC. BVB si DC au sesizat ASF ,privind neregulile de la HARINVEST, dar ASF nu a luat nicio 

    masura ,desi la controalele anterioare efectuate la HARINVEST ,a constatat aceleasi practici frauduloase .

    Asa se intampla ,cand cei care controleaza ,traiesc din comisionele luate de la cei controlati! 

    Pai cum sa iasa bine controlul cand autoritatea intreaba in romana si i se raspunde in engleza? Mai bine aduceti si la ASF un expat, sa stim o treaba. Ba chiar unul polonez, sa fim siguri ca se dezvolta piata. Sa fie presedinte la autoritate. Sa fie piata lucrului bine facut.

    restructurarea polonezului a insemnat sa dea afara angajati specialisti de la departamentele de supraveghere si sa angajeze fete tinere la PR ca sa organizeze jocuri si concursuri. Rezultatul este cel pe care l-a semnalat ASF.

    1. Se crede cel mai bun director din lumea asta. Nu asculta de nimeni. Brokerii sunt prosti, Consiliul de administratie e prost, Guvernele noastre sunt proaste, Romanii sunt prosti, Romania e de tot rahatul, doar banii incasati de el de la noi sunt buni. Asta crede, asta vorbeste Sobolewski cu toti strainii lui apropiati. Face misto de noi, iar noi i-o [Fragment eliminat conform regulamentului] adanc.

    Rapoartele astea de control ar trebui sa fie publice ! Asa cum erau pana sa vina ursache acolo !

    Rusine BVB! Pentru ce luati salariile si primele alea exorbitante? Ne-am lamurit si cu VIP-ul asta pe post de director. Polonez v-a trebuit? Spalati-va pe cap cu el.

    #rezist

    #rezist

    #rezist 

    1. am chelie si-s dastept si rezist cu tot cu piept !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb