UniCredit, a doua mare bancă din Italia, a dezvăluit luni un set de măsuri în valoare de până la 8 miliarde de euro, pentru a atenua problemele firmelor şi gospodăriilor afectate de preţurile record ale energiei şi creşterea generalizată a preţurilor, informează news.ro.
Directorul general Andrea Orcel a declarat într-un discuţie telefonică cu presa că UniCredit, care operează şi în Germania, Austria şi Europa de Est, lucrează la măsuri similare pentru celelalte pieţe ale sale şi a dat asigurări privind calitatea poirtofoliului de credite al băncii.
Deşi UniCredit este conştientă de faptul că mulţi dintre clienţii săi, în special din sectoarele care consumă energie, cum ar fi oţelul sau ceramica, au dificultăţi, Orcel a spus că rambursările împrumuturilor au continuatt tendinţele benigne observate în trimestrul al doilea.
"Aceasta este o mişcare preventivă. Ne-am întrebat: Ce poate face o bancă pentru a ajuta în privinţa reducerii structurale a venitului disponibil al gospodăriilor şi a fluxurilor de numerar ale companiilor, pe care le vom observa în următoarele două-trei luni?", a declarat Remo Taricani, directorulul adjunct al băncii în Italia.
Separat, luni, cea mai mare bancă din Italia, Intesa Sanpaolo, a declarat că va oferi o finanţare suplimentară de 2 miliarde de euro întreprinderilor mici, pentru a acoperi costurile cu energia, şi va oferi o suspendare a plăţilor de până la 24 de luni pentru împrumuturile existente.
UniCredit va oferi companiilor împrumuturi noi de 5 miliarde de euro, cu o scadenţă de până la trei ani, pentru a le ajuta să-şi plătească facturile la energie.
Alte 3 miliarde de euro vor fi puse la dispoziţie prin suspendări de plată şi alte măsuri pentru deţinătorii de carduri de credit şi credite ipotecare.
Companiile care nu au beneficiat de garanţii pentru datoria bancară puse la dispoziţie de guvern pot solicita până la 31 decembrie un moratoriu de 12 luni asupra creditelor ipotecare, a spus UniCredit.
O suspendare de până la 12 luni pentru rambursarea capitalului şi posibilitatea de a modifica planul de rambursare va fi acordată pentru 400.000 de credite ipotecare.
Aproximativ 1,4 milioane de deţinători de carduri de credit vor avea şansa de a amâna plăţile cu până la şase luni, cu rate şi comisioane zero, de la 1 octombrie până la sfârşitul anului.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.09.2022, 10:27)
8 miliarde euro exact suma primita
LUNAR de Ucraina = o nimica toata