ÎN URMA PUBLICĂRII RAPORTULUI PRIVIND MAŞINA AUTONOMĂ DIN 2025 Acţiunile Apple au atins un nivel record

G.U.
Companii / 21 noiembrie 2021

Acţiunile Apple au atins un nivel record

Acţiunile Apple au atins un nivel record vineri, în urma unui raport conform căruia compania accelerează eforturile de a lansa un vehicul autonom. La începutul după-amiezii de vineri, acţiunile Apple au crescut cu peste 1%, la peste 160 de dolari, informează CNBC.

Potrivit raportului publicat de Bloomberg News, compania şi-a impus 2025 ca termen limită pentru lansarea vehiculului.

Intrarea Apple pe piaţa vehiculelor electrice ar putea pune compania în competiţie cu Tesla, precum şi cu jucători emergenţi, precum Rivian şi Lucid Motors şi cu producătorii auto tradiţionali care se îndepărtează de combustibilii fosili. Acţiunile companiilor de vehicule electrice au crescut în ultimele luni, deoarece tot mai mulţi consumatori şi investitori pariază pe ceea ce speră că va fi următoarea Tesla, notează sursa citată.

Rivian a devenit publică săptămâna trecută, în cadrul uneia dintre cele mai mari oferte publice iniţiale ale anului şi a depăşit rapid capitalizarea de piaţă a producătorilor auto Ford şi General Motors. Acţiunile Rivian şi Lucid, care a devenit publică prin intermediul unei companii de achiziţii cu scop special în iulie, au fost volatile toată săptămâna.

Acţiunile Apple au crescut cu 21% în acest an, ridicând valoarea de piaţă a companiei peste 2.600 de miliarde de dolari.

Potenţiala intrare a Apple în spaţiul vehiculelor autonome a fost mult timp un subiect de speculaţii. Morgan Stanley a publicat două note în urma raportului publicat de Bloomberg, iar analistul Katy Huberty a scris într-una dintre ele că este "primul raport de presă care include un număr mare de date provenite din interiorul Apple şi oferă suficiente detalii raportate pentru a da credibilitate ideii că lansarea maşinii de către Apple ar putea accelera adoptarea de noi tehnologii."

În timp ce maşinile reprezintă un domeniu nou pentru Apple, istoricul companiei pe noi pieţe şi capacităţile sale de integrare verticală ar putea prefigura succesul, a scris Huberty, analistul Apple de la Morgan Stanley. Aceasta are echivalentul unui rating de cumpărare pe acţiuni şi a precizat că maşinile reprezintă "cea mai clară cale" pentru Apple prin care îşi poate dubla veniturile şi capitalizarea pieţei, a scris aceasta.

"Putem oferi o serie de exemple din ultimii 20 de ani care arată că, deşi Apple poate să nu fie întotdeauna prima pe piaţă, motorul său de inovaţie, diferenţierea prin integrare verticală şi excelenţa în producţie/operaţională i-au permis să se claseze pe primul loc", a scris Huberty.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb