ÎN VIZITĂ ÎN LIBAN Secretarul general al ONU îi critică aspru pe responsabilii politici ai ţării

G.U.
Internaţional / 20 decembrie 2021

Secretarul general al ONU îi critică aspru pe responsabilii politici ai ţării

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a sosit ieri în Liban, unde i-a criticat aspru pe responsabilii politici, acuzaţi că "paralizează" această ţară lovită de o criză economică şi financiară fără precedent, informează AFP, conform Agerpres.

"Am venit cu un mesaj simplu: ONU este solidară cu poporul libanez", a declarat Guterres în timpul unei conferinţe de presă organizate la finalul întrevederii pe care a avut-o cu preşedintele Michel Aoun, la palatul prezidenţial din Baabda, lângă Beirut.

"În faţa suferinţei poporului libanez, liderii politici nu au dreptul să paralizeze ţara cu divizările lor", a adăugat el, îndemnând-i pe responsabilii politici "să lucreze împreună" pentru a rezolva criza pe care o traversează Libanul, una dintre cele mai grave din lume, din 1850 încoace, potrivit Băncii Mondiale.

Guterres a spus că scopul vizitei sale a fost de "a discuta despre cele mai bune mijloace de a susţine poporul libanez, pentru a-l ajuta să depăşească această criză şi să promoveze pacea, stabilitatea şi dezvoltarea durabilă".

Criza economică din Liban este dublată de o paralizie politică ce împiedică punerea în aplicare a reformelor necesare, în timp ce aproximativ 80% din populaţie trăieşte sub pragul de sărăcie.

Guvernul libanez nu s-a reunit de la mijlocul lui octombrie, pe fondul divizărilor politice asupra activităţii judecătorului însărcinat cu ancheta pe marginea exploziei din portul Beirut, din august 2020, care s-a soldat cu 215 morţi şi 6.500 de răniţi, şi a distrus zone întregi din capitala Libanului.

"Libanezii se aşteaptă ca liderii lor să lucreze pentru a redresa economia şi a asigura buna funcţionare a guvernului şi instituţiilor de stat", a mai afirmat Guterres.

Evocând alegerile legislative prevăzute să aibă loc primăvara viitoare, Guterres i-a îndemnat pe libanezi "să se angajeze pe deplin pentru a alege direcţia pe care o va lua ţara lor".

La rândul său, Aoun a promis un scrutin "transparent şi echitabil, care să reflecte adevărata dorinţă a libanezilor în alegerea reprezentanţilor lor".

Luni dimineaţa, Guterres urma să se deplaseze în portul Beirut, pentru "a ţine un minut de reculegere în memoria victimelor exploziei şi familiilor lor".

În timpul vizitei sale, care se va încheia miercuri, el se va deplasa de asemenea la Forţa Interimară a Naţiunilor Unite, în sudul Libanului, unde va merge de-a lungul liniei de încetare a focului ce a fost convenită după retragerea israeliană din sudul Libanului, în 2000.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce tupeu are bestia asta globalista si membru al Grupului Bilderberg, care se baga in politica unui stat ce se considera independent! Apoi, afisand un cinism total, spune: "Am venit cu un mesaj simplu: ONU este solidară cu poporul libanez" Desigur, doar pt a-l duce in sclavie!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb