Înalta Curte a condamnat-o, din nou, definitiv pe Alina Bica

I.GHE.
Ziarul BURSA #Politică / 28 noiembrie 2019

Alina Bica, fosta şefă a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), a fost condamnată definitiv, ieri, la 4 ani de închisoare cu executare. Condamnarea, pronunţată de completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, priveşte dosarul în care Bica este acuzată de favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender.

Pentru ca sentinţa definitivă să fie pusă în aplicare şi Alina Bica să fie încarcerată pentru executarea pedepsei penale, condamnata va fi dată în urmărire internaţională, deoarece a fugit peste hotare.

În prima instanţă, Alina Bica a fost condamnată tot la 4 ani de închisoare. Decizia a rămas definitivă anul trecut, dar executarea pedepsei a fost suspendată după ce magistraţii Curţii Constituţionale au hotărât asupra compunerii nelegale a completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Jus-tiţie.

Imediat, Alina Bica a contestat decizia instanţei de apel, iar în 19 martie, instanţa supremă a admis contestaţia în anulare şi a dispus rejudecarea apelului. În urma rejudecării, magistraţii au stabilit aceeaşi pedeapsă ca în sentinţa definitivă dată iniţial: 4 ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului.

Potrivit ultimelor informaţii, Alina Bica s-ar afla tot în Costa Rica, unde s-a refugiat în urma condamnării de către prima instanţă.

La începutul lunii octombrie, Elena Udrea, prietena Alinei Bica, declara, la Curtea de Apel Bucureşti, că a mai discutat în ultima perioadă cu fosta şefă a DIICOT şi că, din câte ştie, aceasta "nu mai calcă" în Româ-nia.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în cursul anului 2013, omul de afaceri Ovidiu Tender i-a cerut sprijinul Alinei Bica pentru a obţine o condamnare cu suspendare în dosarul RAFO, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti. Alina Bica le-a solicitat subordonaţilor săi de la DIICOT să ceară în instanţă condamnarea lui Tender la o pedeapsă cu suspendare, potrivit procurorilor DNA.

Astfel, în contextul în care, în primăvara anului 2013, Ovidiu Tender era judecat în dosarul "'RAFO'', instrumentat de DIICOT, în care rechizitoriul a fost întocmit de Bica, omul de afaceri a pus, prin avocaţii săi, la dis-poziţia lui Ionuţ Florentin Mihăilescu, fost ofiţer de poliţie judiciară şi consilier al Alinei Bica, documente privind respectiva cauză penală, în scopul consultării şi exprimării unei opinii, atât de el, cât şi de către Bica, pentru a avea şansa unei soluţii favorabile.

Procurii anticorupţie susţin că, având în vedere relaţia existentă între Ionuţ Florentin Mihăilescu şi Alina Bica, Ovidiu Tender i-a cerut sprijinul magistratului prin intermediul angajatului şi avocaţilor săi în vederea formulării unei apărări favorabile. Solicitarea a fost făcută deoarece Alina Bica a fost procurorul care a instrumentat dosarul şi a dis-pus trimiterea în judecată a acestuia. Pentru sprijinul acordat, în scopul arătat mai sus, Ionuţ Mihăilescu, angajat al SC Prospecţiuni SA, firmă deţinută de Ovidiu Tender, a beneficiat de un card emis de Unicredit Bank, în care i-au fost virate mai multe sume de bani.

Conform DNA, din actele şi lucrările dosarului a rezultat că Ionuţ Mihăi-lescu şi Alina Bica au dobândit bunuri imobile (terenuri), iar, pentru disimularea provenienţei acestora, actele de proprietate au fost întocmite pe numele lui Ştefan Gavrilă şi pe numele altor persoane interpuse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb