Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi critică legea adoptată de Danemarca privind cererile de azil

G.U.
Internaţional / 4 iunie 2021

Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi critică legea adoptată de Danemarca privind cererile de azil

Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi a criticat în termeni fermi legea adoptată ieri de parlamentul de la Copenhaga care va permite procesarea cererilor de azil în afara Europei, numind-o o ''abdicare'' a statului danez de la responsabilităţile revenite în baza dreptului internaţional, transmite astăzi Reuters, potrivit Agerpres.

Danemarca a adoptat joi o lege care îi va permite să proceseze în afara Europei cererile solicitanţilor de azil, o măsură criticată de apărători ai drepturilor omului şi de Comisia Europeană.

Într-un comunicat emis în cursul nopţii, Filippo Grandi, Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiaţi, a declarat că, dacă legea va fi aplicată, ar putea conduce la transferuri forţate ale solicitanţilor de azil şi la o abdicare a statului danez de la responsabilitatea de protejare a refugiaţilor vulnerabili.

''UNHCR se opune cu fermitate eforturilor care caută să externalizeze sau să delocalizeze către alte state obligaţiile de azil şi protecţie internaţională'', a afirmat Grandi.

Agenţia ONU şi-a exprimat în mod repetat preocupările şi obiecţiile faţă de proiectul guvernului danez şi a oferit recomandări şi alternative pragmatice, a adăugat el.

Danemarca are deja una din cele mai aspre politici din Europa în materie de imigraţie şi vizează să accepte refugiaţi doar în baza sistemului de cote al ONU, notează sursa citată.

Noua lege va permite autorităţilor de la Copenhaga să transfere refugiaţi care sosesc pe pământ danez către centre de azil într-o ţară parteneră, unde să le fie examinat cazul şi, posibil, să obţină protecţie în acea ţară.

Danemarca nu a ajuns încă la un acord cu vreo ţară parteneră, dar a afirmat că negociază cu câteva candidate.

''UNHCR va continua să se implice în discuţii cu Danemarca, care rămâne un partener valoros şi de lungă durată al UNHCR, în scopul de a găsi modalităţi practice de a garanta încrederea poporului danez şi de a menţine angajamentele internaţionale ale Danemarcei'', mai afirmă Grandi în comunicat.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb