ÎNCREDEREA ÎN BVB, DIN NOU COMPROMISĂ O AGA de pomină

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 decembrie 2015

O AGA de pomină

Molnar: "Voi cere sancţionarea executivului pentru organizarea alegerilor"

UPDATE > Lucian Anghel, noul preşedinte BVB

Noul preşedinte al BVB este Lucian Anghel, în urma votului exprimat de acţionarii Bursei, ieri. Lucian Anghel a obţinut 77% din voturi, în timp ce contracandidatul său, Dan Paul, 15,85%, restul fiind voturi neexprimate.

Lucian Anghel ne-a declarat, în urma Adunării Generale: "Mă onorează votul de peste 77%. Voi încerca, împreună cu noul CA, să continui măsurile începute în mandatul precedent. Cred că este foarte important ca Bursa să poată să menţină activ şi treaz interesul decidenţilor din România de a continua măsurile necesare upgradării pieţei de capital la statutul de piaţă emergentă.

Mai sunt şi alte proiecte prioritare, precum contrapartea centrală. Aş mai dori întărirerea colaborării cu BERD. Cred cu tărie că trebuie prezentată acţionarilor oportunitatea fuziunii cu Sibex, spre aprobare. Trebuie continuate măsurile de promovare a pieţei de capital, pe plan local şi internaţional, în încercarea de atragere a investitorilor, ceea ce ar trebui să se traducă în creşterea valorii companiei. Trebuie să cooperăm cu brokerii, pentru aducerea la cotă a companiilor private".

Întrebat despre organizarea alegerilor de ieri, Lucian Anghel a spus: "Am dat şi un comunicat, din partea executivului, prin care ne-am cerut scuze pentru problemele cu IT-ul. Este regretabil ce s-a întâmplat. În momentul alegerii reprezentanţilor conducerii Depozitarului Central nu au fost probleme, deşi a fost folosit acelaşi soft".

......

Alegerile pentru un nou Consiliu de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti au fost compromise ieri, în urma unui şir de greşeli penibile în organizarea şedinţei Adunării Generale a Acţionarilor.

După 7 ore de şedinţă şi de bâlbâieli privind numărarea voturilor, Lucian Anghel, preşedintele BVB, a anunţat că noul CA este format din: Otto Naegeli, Robert Pană, Dan Paul, Cristi Micu, Lucian Anghel, Valerian Ionescu, Gabriel Marica, Octavian Molnar, Radu Toia.

Mai întâi, acţionarii au aşteptat câteva ore numărarea voturilor pentru board-ul BVB, deoarece unele emailuri de la acţionari nu se puteau deschide, din cauza semnăturilor electronice extinse. Când, în sfârşit, s-a finalizat numărătoarea, preşedintele BVB a anunţat o listă de "câştigători" în care Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, figura ultimul, cu un număr total de 200.000 de voturi.

Dan Paul a sărit ca ars: "Cum să am 200.000 de voturi, când eu m-am votat singur cu peste 1.000.000?"

Lucian Anghel a dispus numărarea manuală a voturilor.

Acţionarii au vociferat, au acuzat organizarea proastă şi au cerut să se consemneze că îşi rezervă dreptul să conteste AGA în instanţă.

Pe măsură ce secretariatul renumăra voturile, detalii jenante au început să fie discutate referitor la organizarea AGA. Unii au spus că softul pentru numărarea voturilor a fost făcut în noaptea dinaintea AGA, pentru că specificaţiile tehnice fuseseră date cu o zi înainte, aşa că avea erori.

Lucian Anghel a precizat că executivul BVB s-a ocupat de contractarea softului, adică Ludwik Sobolewski, director general.

Alţii nu îşi explicau de ce nu a funcţionat programul, având în vedere că el a mai fost folosit şi la SIF-uri. Se pare că erorile au venit din modificările aduse cu o seară înainte.

Reprezentantul unuia dintre cei mai importanţi acţionari ai Bursei, SIF Oltenia, s-a simţit jignit de comportamentul conducerii BVB faţă de acţionari. Tudor Ciurezu, preşedintele SIF 5, a spus: "Nu ne ignoraţi! Spuneţi care este cauza eşecului! Mai aşteptăm sau nu? Suntem acţionarii acestei societăţi, nu adunaţi de pe stradă! Vă mulţumesc pentru modul în care aţi «organizat» această AGA. Am rugămintea ca, după ce număraţi voturile, să verificaţi dacă mai aveţi cvorum pentru alegerea preşedintelui. Am părăsit şedinţa".

În timp ce aşteptau numărarea manuală, acţionarii BVB şi-au pus problema dacă şedinţa mai are sau nu cvorum, Dan Paul cerându-i lui Lucian Anghel să stabilească acest lucru. Ulterior a fost anunţată o prezenţă de 63%, însemnând că AGA putea continua.

O altă rumoare a străbătut adunarea, la un moment dat - că la a doua numărare, numărul de voturi ar fi ieşit mai mare decât prezenţa, ceea ce, dacă ar fi adevărat, ar fi de desenele animate cu Mickey Mouse.

Octavian Molnar, administrator BVB, ne-a spus, în urma AGA de ieri: "Modul în care executivul, reprezentat de directorul general, a organizat această AGA, la cererea preşedintelui, mi se pare că a încălcat orice respect faţă de acţionari. Fiind membru CA, îmi asum răspunderea faptului că nu am fost în stare să controlăm executivul şi îmi cer scuze faţă de acţionari. Voi cere sancţionarea executivului".

Precizăm că BVB nu a afişat numărul de voturi primite de fiecare candidat pentru verificare, rezultatul fiind anunţat doar de Lucian Anghel prin viu grai.

Indiferent de rezultat, AGA de la BVB este compromisă de nenumăratele poticneli şi odată cu ea este compromisă şi încrederea în instituţia fanion a pieţei de capital.

Ce încredere să mai ai într-o companie care greşeşte voturile când îşi alege conducerea? După 20 de ani,numărătoarea la alegerile de la BVB se face manual, dar nu pentru că nu ar avea tehnica necesară, ci pentru că se fură.

La închiderea ediţiei tipărite, rezultatul alegerilor pentru preşedinţia BVB nu fusese anunţat din cauza problemelor la numărarea voturilor.

Opinia Cititorului ( 24 )

  1. o AGA pe masura membrilor CA. o bursa pe masura AGAi. nimic taica, decit praful s-alege. felicitari dl. Anghel. succes ce sa va mai urez ca ne este cunoscut succesul d-voastra din anii precedenti. stim ca aveti experienta profunda in el.

    Astea nu au fost alegeri, ci realegeri; sa-l mai pui o data pe sobolanul penibil presedinte este o batjocura la adresa pietei de capital romanesti.

    In cuplu cu sobolanul polonez, AGA a dat dracului BVB. 

    daca s-ar lupta astia pt piata asa cum se lupta pt ciolan, cred ca am avea o piata de capital mult mai interesanta ...

    Nu inteleg agitatia......La Fondul Proprietatea lucrurile sunt mult mai grave si nu are nimeni nici o problema. Franklin Templeton lichideaza societatea fara mandat de administrator legal de 5 ani. Pe polonezi ii doare la basca de actionari la fel si pe ASF... Asa ca nu va agitati daca e nevoie mai fac o adunare in care sa o ratifice pe cea anulata in instanta si merg mai departe sub atenta supravegere corupta a Tov Ursache.

    Vezi ma, Mocanu C, ca nu e suficient sa fii adusa pe pile si pusa sefa pe alte pile? Habar nu ai de nimic, cum naiba sa poti organiza o AGA?! Daca ai fi stiut sa nu fii aroganta, daca nu faceai pipi in mod constant pe ceilalti, poate te-ar fi ajutat alti colegi care se pricep si care au mai ramas pentru ca nu i-ai lucrat tu impreuna cu prietenii tai profi de la BVB.

    bvb...vinde , pleaca , mori!

    Lucian Anghel a făcut ceva pentru bursa.

    Dan Paul ce.a făcut? A promovat el vreodată bursa? Eu nu l.am văzut. Nu s.a zbătut niciodată sa promoveze bursa.  

    SSIF-ul lui ce face ? Absolut nimic.  

    De ce nu arătați niciodată faptul ca ssif-ul lui Dan Paul e ca si inexistent ?  

    Nu va lăsa ?

    Fiți indepebdenti... 

    1. Tot atat de independenti pe cat e Anghel de Pogonaru si tu de Anghel.

      Daca Anghel a promovat bursa, inseamna ca BCR, firma pt care lucreaza, urmeaza sa se listeze, conform contractului de privatizare. Altfel in promovarea bursei nu a avut alt interes decat turistic!

    BVB a dat si comunicatu "Softu e de vina !"

    Aduceti un abac pentru numaratoarea voturilor ! 

    Cat a costat softu ala ?  

    Daca a fost o incercare de frauda sau chiar a fost o frauda ? 

    Daca AGA a stabilit o procedura de vot si calcul a voturilor, noua procedura de calcul a voturilor este oare legala ? 

    CA nu are nici o vina pentru aceste alegeri mizerabile ? CEO-oul BVB nu are nici o vina ? 

    Normele ISU au fost respectate la AGA ? Stingatoare, plan de evacuare? Fiind atatea persoane a fost si o ambulanta jos ? 

    Pentru ca sa intarziat enorm de mult cu numararea, renumarare, rerenumararea, si in sfarsit procedura de recovery a voturilor, mi-a soptit cineva prezent la AGA ca CEO nu stia unde e toaleta ! A fost salvat de brokeri . 

    La BVB a inviins codul de guvernata corporativa de 300 000 de euro si cel mai bun program pentru dezvoltarea pietei de capital !???

    1. SITI este firma lui Pogo. Au un soft relativ functional, folosit pe la AGA Sifurilor. Dar Sobo le-a modificat cerintele tehnice in seara dinainte si aia saracii au incercat sa le implementeze noaptea....Ca sa priceapa toata lumea...

      OK. Dar de ce trebuia sa ia un fost? BVB isi facuse un soft pe care il folosea la adunari de ani de zile. Intr-adevar, ala care l-a facut, a plecat.Acum se lucreaza mai mult cu oameni platiti nesimtit de bine sau cu foarte multe firme.

      SITI asta cum a ajuns sa livreze acest soft la BVB si cat a costat ?

      E ca softu de la volswagen doar ca asta aranjeaza votu ! 

      BVB ar trebui sa comunice urgent cum e cu softu asta de doi bani care sigur a costat milioane ! 

      Actionari nemultimiti, imaginea compromisa ?????????

      softu lu pogonici ! 

    daca soft-ul e di vina, atunci sa schimbe domnul sobolanski softul de la bursa. sa cumpere unul nou nout, ca si asa are prea multi bani in conturi, si inainte sa-si incheie triumfalul mandat de CEO (a se citi mascul alfa) banii aceia trebuie cheltuiti. macar cu atat sa se poata lauda, ca a cheltuit banii din vistieria BVB.

    1. sa-l ia de la omx...

      Au mai fost alegeri la Bursa. Ce soft au folosit pana acum? Inteleg ca cel folosit ieri e nou. Cat a costat? Si ala folosit inainte fara probleme cat a costat?

    Dan Paul a sărit ca ars: "Cum să am 200.000 de voturi, când eu m-am votat singur cu peste 1.000.000?"

    Dan Paul si Octavian molnar incompatibili cf statutului BVB. Alegeri organizate execrabil. Iata cum a reusit Lucian Anghel & Co sa faca din "cuirasat"...o lotca de pirati somalezi.Nu stie nimeni cu se se ocupa Lucian AnghelL la BCR. Dar orice ar incerca sa va vanda.. FERITI-VA!

    "Impresionanta" atiutdinea Lui O. Molnar. Hotul striga: Hotiiiiiii !

    daca soft-ul e di vina, atunci sa schimbe domnul sobolanski softul de la bursa. sa cumpere unul nou nout, ca si asa are prea multi bani in conturi, si inainte sa-si incheie triumfalul mandat de CEO (a se citi mascul alfa) banii aceia trebuie cheltuiti. macar cu atat sa se poata lauda, ca a cheltuit banii din vistieria BVB.

    bai high-tech!!!brokeri-bvb... va plangeati de votul de la sifuri dar voi nu puteati vota electronic?

    1. Puteau dar nici unul dintre participanti nu si-a luat parola pentru ca sa voteze electronic. Deci nu au vrut vot electronic si au dorit sa continue sirul de scandaluri de la fiecare AGA BVB

    Orice om care a avut de-a face cu IT-ul, chiar si tangential, poate sa-si dea seama ca singurul vinovat este iresponsabilul care ocupa scaunul de CEO la BVB. Cum sa dai specificatiile cu o zi inainte, datele cu cateva ore inainte si sa ai pretentia sa si functioneze perfect? Simplul fapt ca a decis sa introduca corespondenta la sala, dupa inchiderea prezentei, ar fi trebuit sa-i dea de gandit ca schimba cu totul logica fata de aga la care zice ca a mai folosit aplicatia.

    Un iresponsabil care incearca sa scape cu scuza clasica "softul e de vina", iar voi nu faceti decat sa-i dati apa la moara cu toate discutiile astea. 

    Responsabilitatea derulării unei AGA e a președintelui de ședință deci președintelui CA Nici rasdacele lui keloo nu și ar fi permis asemenea monstruozitate. E jalnic Anghel jalnici cei care i au dat votul jalnic ASF ul ca nu i arde o amenda pentru circul pe care îl face nu doar acum. Toate agele de la bvb sunt de pomina. Ce soft ce povesti inventam, nu e capabil sa organizeze absolut nimic. O sluga pipernicita a pogoniciului. Demisia omule dacă ai un strop de onoare!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb