India a depăşit 4.000 de morţi de coronavirus pe zi

J.P.
Internaţional / 8 mai 2021

India a depăşit 4.000 de morţi de coronavirus pe zi

Bilanţul deceselor de coronavirus în India a depăşit sâmbătă, pentru prima oară, 4.000 de oameni pe zi, informează CNN. Statul Tamil Nadu a devenit cel mai recent care a anunţat intrarea în carantină pentru a scădea numărul infectărilor, conform Digi24.

Ministerul Sănătăţii din India a anunţat 4.187 de morţi în ultimele 24 de ore, precum şi peste 400.000 de infectări noi pentru a treia zi consecutiv.

India a înregistrat peste 21 de milioane de bolnavi şi peste 238.000 de morţi de la începutul pandemiei. Criza se extinde şi sistemul de sănătate indian este copleşit, existând prea puţin paturi, rezerve de oxigen şi doctori pentru numărul mare de bolnavi. Există pacienţi care mor în sălile de aşteptare sau în faţa clinicilor pline, înainte să apuce măcar să fie văzuţi de un doctor.

Premierul evită carantina

În statul Tamil Nadu a fost instituită o carantină de două săptămâni, la o zi după ce autorităţile locale au anunţat o creştere puternică a infecţiilor, 26.465 de cazuri fiind raportate vineri.

Începând de luni, toate magazinele non-esenţiale din acest stat, inclusiv cele de băuturi alcoolice, vor fi închise. Restaurantele pot face doar livrări, iar magazinele alimentare vor fi deschise în intervalul 8 dimineaţa - 12 noaptea.

Mai multe state indiene au anunţat perioade de carantină în ultima săptămână, deşi premierul Narendra Modi susţinea că această măsură este considerată "de ultimă instanţă".

"În situaţia de azi, trebuie să salvăm ţara de carantină. Le cer statelor să folosească carantina doar ca ultima opţiune. Trebuie să încercăm să evităm carantina şi să izolăm doar anumite zone", a declarat Modi la finalul lunii aprilie.

Carantina din 2020 a avut urmări economice grave

India a impus una dintre cele mai extinse şi dure carantine din lume, în martie 2020, când la nivel local existau doar 500 de cazuri raportate şi 10 decese.

Măsura a fost aplicată la nivel naţional şi anunţată cu doar 4 ore înainte să intre în vigoare, declanşând o criză a migranţilor. Mulţi oameni care lucrau în alte state au încercat să ajungă acasă, aglomerând trenurile şi autobuzele. Unii au plecat pe jos către destinaţie.

Carantina din 2020 a oprit şi economia indiană în loc, iar închiderea fabricilor, şantierelor şi afacerilor a dus la o scădere economică de 24% în al doilea trimestru al anului trecut, cea mai dură pe plan local din ultimii 25 de ani.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Daca raportam la 1.4 mld de locuitori, aceste decese insemna pentru Romania cam 50 de decese zilnice.

    Sigur ca sunt si mai multe decat cele raportate. Dar trebuie sa intelegem proportiile despre care vorbim. Pana la 200 de decese / zi cat a avut Romania, mai este de numarat. 

    1. Da, am inteles proportiile.

      Dar, nu ar trebui sa intelegem si ca aceia care mor nu sunt gandaci, ci oameni? 

      Mai este de numarat, nesimtitule care esti prost?

      Nu cumva problema nu este numararea, ci stoparea infectarii? 

      Degeaba încerci să-i explici. Omul are de realizat norma de comentarii. Așa își câștigă și el o pâine.

      Nesimtit si prost esti tu, sosoc vaccinist imbecil.

      Indienii isi traiesc acum impostura conducerii lor politice care a incurajat festivaluri religioase care erau programate in 2022 si pe care, la sfatul unor numerologi, le-a devansat in 2021.

      Imbecile sosoc tont. 

      Hai, prostule, incearca sa imi explici ceva tu asta de la 1.1.

      Ce vrei sa imi explici? Ca mortalitatea reala raportata la seroprevalenta este de 0.2-0.3%? Destul de apropiata de gripa? Ce vrei sa imi explici, mai tontule. Vino cu studii, nu cu FEAR MONGERING. Mai tontule. 

      Încerc să-ți explic că scrii la comandă comentarii ce vor să inducă frica în populație.

      Omule, tu pari a fi angajat propagandist in ministerul minciunii sanatatii nationale.

      Am citit consimtamantul pe care cetateanul trebuie sa il semneze la vaccinare. Stii ce scrie acolo? Ca esti de acord ca ai fost informat. Am fost informat sau dezinformat de cei de teapa ta, niste mincinosi ticalosi? 

      Tu scrii la comanda, tu esti platit sa minti populatia si sa le dai o injectie pe baza de minciuni. Si apoi ii ameninti pe cei care nu sunt de acord si vor mai multe informatii. 

       

      De ce ministerul sanatatii minciunii nationale a inregistrat doar 0,26% reactii adverse sistemice? In timp ce la nivel international (chiar american), reactiile adverse sistemice sunt de o suta de ori mai numeroase? 

      "Two vaccines are currently available for use in the United States – a vaccine fr om Pfizer and one fr om Moderna – and both are called messenger RNA (mRNA) vaccines. 

      In the more than 73,000 people who were initially tested with these two vaccines, as well as those who have received the vaccines in the first few months of more widespread distribution, there have been no serious safety concerns. 

      Dr. Adam Brady, infectious disease specialist and chair of the Samaritan Coronavirus Task Force, discussed the new coronavirus vaccines" 

       

      Dupa 73000 de vaccinari, Dr Adam Brady de la o retea de medicina din SUA a facut urmatoarea statistica pentru vaccinul Pfizer: reactii sistemice de tipul febra 16%, iar de tipul slabiciune, oboseala si dureri de cap, 50%. 

       

      De ce minte Ministerul Sanatatii? De ce ministerul sanatatii a importat doar vaccinuri netestate? De ce Serbia, Ungaria au permis importul si a vaccinurilor traditionale, pe baza de virusuri inactivate? Acum Sinopharm este autorizat de OMS, il va importa Romania? Nu. 

       

      De ce Coreea de Sud dar si UK descopera ca o singura doza de Pfizer ofera peste 80, chiar 85% protectie? De ce este nevoie de a doua doza? Pentru ca Pfizer sa faca multi, multi bani (26 mld USD)? Si cum facem atunci cu cazurile de miocardita si de zona Zoster care apar dupa rapel? De ce este nevoie de a doua doza? 

       

      Eu induc frica? Sau mafia, sau coruptia din sanatate? Sau minciuna permanenta la care ne expun guvernantii? Eu citesc studii medicale profesioniste si vad ca este o ENORMA diferenta intre ceea ce ni se comunica si realitatea medicala. Si nu sunt singurul. Ca daca eram singurul, atunci personalul din sanatate era peste 90% vaccinat. Nu doar 40%. 

      Sunt multe lucruri putrede in sanatate, iar teroarea vaccinista pare a fi o simpla actiune de a face mai multi bani. Dozajul de la Pfizer este prea agresiv, este menit doar a face bani pentru producatori. A doua doza este inutila pentru scopurile medicale pandemice. Este EXCLUSIV pentru a face bani. 

      Referitor la mesajul de mai sus, declar ca am urmatoarele interese:

      - detin actiuni la Pfizer, imi incasez trimestrial dividendele. 

      Si totusi, asta nu ma face orb si surd in fata manipularilor. Da, imi plac banii din sanatate. Lupt impotriva manipularilor, dar daca lupt cu morile de vant, macar sa profit de banii tampitilor. 

      Matale ai probleme cu mansarda....

      Este același individ ce postează sub mai multe pseudonime.

      Face parte din echipa de propagandisti (cristi, bancheru, vlad tepes) conspiraționisti ce vor să inducă frica prin minciuni și dezinformare.  

      E un efort la nivelul întregii țări de dezinformare coordonat de interese ostile românilor. Trolii de aici sunt doar o mică parte din acest efort.  

      Mataluta esti psihotic. Iata de aici materialele stiintifice publicate pe care bibilica ta de tampitel nu le poate rumega. Te du si rumega altceva, poate etno sau marijuana in colt de strada. Ca nu te pot suspecta de inteligenta. Iar despre prostul de la 1.9, care amesteca stiinta cu conspiratia, probabil ca nici BAC-ul nu l-a trecut decat la limita si acum sterge podele printr-o institutie publica.

       

      - Reuters: "S.Korea says AstraZeneca, Pfizer COVID-19 vaccines 87% effective after first shot" 

      - UK: "PHE’s SIREN (Sarscov2 Immunity & REinfection EvaluatioN) study shows that healthcare workers were 72% less likely to develop infection after one dose of the vaccine, rising to 86% after the second dose." 

      Dupa ce UK a decis sa intarzie mult a doua doza pentru ca a constatat ca doar prima este suficienta pe termen mediu, cei de la Pfizer ... citez ..."At the time, Pfizer did not support the decision, stating that high efficacy could not be guaranteed". 

       

      Pfizer s-a opus utilizarii unei singure doze, nu pentru ca nu ar fi fost suficienta pentru pandemie, dar pentru ca le-ar fi redus veniturile. Stim doar ca au anuntat recent ca pe 2021 se asteapta la 26 mld USD in loc de 15 mld. 

       

      Care este explicatia celor doua doze atat de mari/puternice? Ele genereaza un raspuns imunitar mai puternic pentru cei peste 80 de ani. Pentru cei sub 55 de ani, este suficienta o doza. Ba chiar s-a constatat ca la a doua doza apar sechele si efecte secundare importante. Acesta este riscul la care se supun cei care se vaccineaza acum. Medicii nu cunosc nici dozajul corespunzator si nici efectele pe termen mediu si lung al acestui dozaj. Noi stim doar ca Pfizer vrea maximum de profit. 

       

      Tot ce am citat mai sus sunt articole din reviste stiintifice si respectiv comunicari oficiale ale guvernelor din UK si Coreea de Sud. 

      Ce alte informatii corecte mai doriti despre vaccinurile momentului? Nu ma feresc de cuvinte. Ceea ce se intampla in vaccinarea actuala este MALPRAXIS si ar trebui oprit. Se vaccineaza ca dementii cu doze de elefant, stimuland sistemul imunitar sa genereze anticorpi la un nivel care da acul scalei peste cap. Peste jumatate dintre cei vaccinati se simt rau, realmente rau, bolesc de la 24 de ore in sus. Asta eu numesc MALPRAXIS. 

      Gogule sărmănucul de tine. Tu nu realizezi că articolele alea pe care ni le prezinți ca un argument împotriva vaccinării spun exact opusul a ceea ce susții tu, și anume că vaccinul e bun?

      Tu și articolele științifice ești ca mâța și calendarul. Diferența fiind că mâța are totuși suficient bun simț să nu se facă de rușine comentând asupra corectitudinii înșirării de caractere pe care le vede acolo. 

      daca te referi la Diana Sosoaca cand folosesti cuvantul ridicol , sosoc , inseamna ca esti analfabet functional , sau prost pe intelesul tau . Diana nu a fost niciodata propagandist vaccinare . boule !

    Cazuri noi covid in India 6065, morti covid: 3004 in lume, in India, 5! Cazuri noi covid: 100491, 8.05.2021

    1. In India Nasterile si puiala in jeg sunt problemele....nu Covid.....Plus 20 milioane pe an si morti pana in 300mii... A fost cineva in jegul cu miros de acolo? Orice dușman natural sau artificial ce va reduce rata fertilitatii spre 0.1 e adevăratul progres al speciei, nu puiala scăpata de sub control a oricărui semianalfabet visător de bemweu sh .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb