India este cea mai mare ţară producătoare de bunuri de iută la nivel Mondial: aproximativ 70% din producţia mondială

Ziarul BURSA #Internaţional / 16 decembrie 2022

India este cea mai mare ţară producătoare de bunuri de iută la nivel Mondial: aproximativ 70% din producţia mondială

Iuta, cunoscută şi ca "fibra de aur", iuta este o planta al cărei nume ştiinţific este Corchorus Capsularis, si este produsă în principal în India.

Datorită avantajelor pe care le are în industria textilă - şi preţului mic - iuta este folosită pentru fabricarea diverselor articole de cel puţin 5000 de ani.

Iuta este alături de bumbac o cultură importantă de fibre naturale în India. Iuta şi mesta sunt cultivate împreună si sunt cunoscute sub numele de iută brută, deoarece utilizările lor este aproape aceeaşi. Iuta brută joacă un rol important în economia Indiei. Aceasta a fost considerată iniţial o sursă de materie primă numai pentru industriile de ambalare, dar acum a apărut ca o materie primă versatilă pentru diverse aplicaţii, cum ar fi, industria textilă, a hârtiei, a construcţiilor şi industria auto, utilizarea ca economisitor de sol, ca materiale decorative şi de mobilier, etc.

Iuta brută fiind biodegradabilă şi sursă regenerabilă anual, este considerată o cultură prietenoasă cu mediul şi ajută la menţinerea mediului şi a echilibrului ecologic. Iuta ca fibră naturală are anumite avantaje inerente. Este 100% ecologică, pentru recoltarea acesteia, nu este necesară utilizarea pesticidelor sau a îngrăşămintelor chimice. Este rezistentă şi permite trecerea aerului, ideală pentru a fi folosit ca sacoşă de cumpărături deoarece nu lasă produsele să-şi piardă prospeţimea.

Unul dintre beneficiile mediului este faptul că, atunci când este plantată pe un hectar, consumă 15 tone de dioxid de carbon şi le transformă în 11 tone de oxigen. Mai mult decât copacii.

Industria iutei este printre cele mai vechi şi proeminente industrii din India. Principalele state producătoare de iută din India sunt Bengalul de Vest, Assam, Bihar, Orissa şi Andhra Pradesh. Cu toate acestea, industria indiană de iută depinde în principal de Bengalul de Vest datorită numărului mai mare de mori. Industria angajează aproximativ 3,5 milioane de muncitori, care includ lucrători dependenţi de legăturile de transmitere şi înapoi ale industriei iutei. Suprafaţa medie a terenului cultivată în Iuta brută şi Mesta este de 800.000 de hectare.

India este cea mai mare ţară producătoare de bunuri de iută la nivel mondial, reprezentând aproximativ 70% din producţia mondială estimată. Majoritatea iutei este consumată pe plan intern datorită cererii vaste cu un consum intern mediu de 90% din producţia totală. Producţia de bunuri din iută în anul 2022, a fost de 384,1 lakh tone, iar din 2021 producţia de bunuri din iută a fost de 1.080 lakh tone.

Utilizarea plasticului de unică folosinţă a fost interzisă în India la 1 iulie 2022. În urmă cu patru ani, prim-ministrul Narendra Modi a depus jurământul de a elimina treptat utilizarea plasticului de unică folosinţă în ţară.

Fabricarea, depozitarea, importul, distribuţia, vânzarea şi utilizarea a 19 articole cu utilitate redusă şi cu generare mare de deşeuri au fost complet interzise în toate statele cu efect de la 1 iulie 2022.

Iuta, fibra naturală ecologică a Indiei are acum o importanţă foarte mare în atingerea obiectivelor Guvernului Indiei privind interzicerea plasticului de unică folosinţă pentru a combate poluarea.

India foloseşte saci de iută în valoare de peste 1 miliard de dolari pentru împachetarea cerealelor şi a produselor alimentare. Aproximativ 75% din producţia totală a industriei de iută este reprezentată de sacii de iută, din care 90% sunt furnizaţi către Food Corporation of India şi agenţiilor de achiziţii publice, iar restul este exportat sau vândut direct.

Piaţa globală a sacoşelor de iută este în crestere şi se aşteaptă să crească de la 2,3 miliarde de dolari în 2021 până la 3,38 miliarde de dolari în 2026. Sacoşele de cumpărături au reprezentat aproape un sfert din cele 400 de milioane de dolari exportate de India în 2021, iar exporturile de saci de iută ale ţării s-au triplat în ultimele cinci ani.

SUA este cea mai mare piaţă de export pentru produse din iută din India, având o creştere cu 25,5% faţă de anul 2021, până la aproape 100 de milioane de dolari. În martie şi februarie 2022, India a exportat iută şi produse din iută în valoare de aproximativ 49 milioane USD în fiecare lună. Statele Unite ale Americii este urmată de Regatul Unit şi Germania.

India exportă o gamă variată de produse din iuta, cum ar fi genţi de mână şi de cumpărături, articole de cadouri, ţesături decorative etc. India exportă iută şi produse din iută în principal în SUA, Marea Britanie, Australia, Belgia, Egipt, Germania, Italia, Japonia, Arabia Saudită şi Turcia.

Guvernul Indiei acordă o atentie deosebita cercetării şi dezvoltării produselor din iută, cum ar fi ţesături şi artizanat din iută, aplicaţii neţesute şi industriale, ambalaje rigide din iută si decorative, etc.

Eforturi intensive de cercetare şi dezvoltare prin diverse institute de cercetare finanţate în principal de Guvernul din India au avut ca rezultat o descoperire remarcabilă în diversificarea produselor, cum ar fi dezvoltarea de şerveţele sanitare complet biodegradabile pe bază de iută, care a fost certificată de National Test House;

Producţia de fibre amestecate cu iută ca componentă principală, iută/vâscoză, iută/acrilic, iută/bumbac conţinut de iută variind de la 60% la 70% în greutate. Compozitiile de fire obtinute sunt potrivite pentru pături, şaluri, pulovere dar şi ca materiale groase pentru rochii.

Producţia de fire amestecate fine folosind iută/bumbac, iută/mătase, iută/lână etc. pentru îmbrăcăminte. Conţinutul de iută este de 30-40%. Ţesăturile pe bază de iută fiind utilizate în special în zonele de mobilier, tapiţerie, covoare, pături şi alte textile pentru casă.

Instituţiile de cercetare şi dezvoltare au dezvoltat compozite armate cu iută sub formă de tablă flexibilă, semirigidă şi placă rigidă pentru a înlocui lemnul, cheresteaua şi placajul.

Ambasada Indiei în România si Republica Moldova ofera sprijin companiilor şi organizaţiilor interesate în dezvoltarea relaţiilor comerciale sau de investiţii dintre India, România si Republica Moldova.

(C)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb