India, lider al industriei farmaceutice, la nivel global

Ziarul BURSA #Internaţional / 8 iunie 2022

India, lider al industriei farmaceutice, la nivel global

"Programul nostru de vaccinare este cel mai mare din lume. Am vaccinat complet aproape 90% din populaţia adultă şi peste 50 de milioane de copii. India produce patru vaccinuri aprobate de OMS şi are capacitatea de a produce 5 miliarde de doze în acest an" - Prim-ministrul Modi.

India este unul dintre cei mai mari furnizori de medicamente generice la nivel global. Sectoarele farmaceutice din India furnizează peste 60% din cererea globală pentru diferite vaccinuri şi 20% din cererea mondială de medicamente generice, 40% din cererea de generice în SUA şi 25% din toate medicamentele din Marea Britanie. La nivel global, India ocupă locul 3 în ceea ce priveşte producţia farmaceutică ca volum şi locul 14 ca valoare. Industria farmaceutică indiană include o reţea de 3.000 de companii de medicamente şi aproximativ 10.500 de unităţi de producţie.

India, lider al industriei farmaceutice, la nivel global

India are un număr mare de oameni de ştiinţă şi ingineri, cu potenţial de a dezvolta industria farmaceutică la cote mai mari. În prezent, peste 80% din medicamentele antiretrovirale utilizate la nivel global pentru combaterea SIDA (sindromul imunodeficienţei dobândite) sunt furnizate de firme farmaceutice indiene.

Piaţa farmaceutică internă din India este estimată la 50 de miliarde de dolari în 2021 şi probabil că va ajunge la 65 de miliarde de dolari până în 2024 şi să se extindă în continuare până la aproximativ 120-130 de miliarde de dolari până în 2030.

Exporturile de produse farmaceutice din India au înregistrat o creştere de 103% din 2013-14, de la 904 miliarde de rupii la aproximativ 1834 miliarde de rupii (24,475 miliarde USD) până în 2021-2022. Exporturile realizate în 2021-2022 au cea mai bună performanţă la export a sectoarelor farmaceutice. Este o creştere remarcabilă, exporturile crescând cu aproape 10 miliarde de dolari în 8 ani, iar sectorul farmaceutic acoperă 5,86% din totalul exporturilor de mărfuri ale Indiei.

Exporturile de produse farmaceutice în 2021-2022 au susţinut creşterea pozitivă, în ciuda perturbărilor comerciale globale şi a scăderii cererii de medicamente legate de COVID. Balanţa comercială continuă să fie în favoarea Indiei, cu un excedent de 15175,81 milioane USD.

În spatele poveştii de succes din industria farmaceutică a Indiei se află excelenţa în producţia de clasă mondială, infrastructura robustă, competitivitatea costurilor, capitalul uman instruit şi inovaţia. Dimensiunea actuală a pieţei industriei farmaceutice din India este de aproximativ 50 de miliarde de dolari.

Ponderea produselor farmaceutice şi a medicamentelor în exporturile globale ale Indiei este de 5,92%. Formulările şi produsele biologice continuă să deţină o pondere majoră de 73,31% în exporturile totale, urmate de medicamentele Bulk şi intermediarii de medicamente cu exporturi de 4437,64 milioane USD. Primele 5 destinaţii de export farmaceutic ale Indiei sunt SUA, Marea Britanie, Africa de Sud, Rusia şi Nigeria.

De asemenea, este de remarcat faptul că aproximativ 55% din exporturile farmaceutice din India se adresează pieţelor foarte reglementate. Companiile farmaceutice indiene deţin o cotă substanţială pe piaţa de prescripţie medicală din SUA şi UE. Cel mai mare număr de plante aprobate de Food and Drug Administration în afara SUA se află în India.

Chiar şi pentru anii 2020-2021, medicamentele şi produsele farmaceutice indiene înregistraseră o creştere bruscă pe fondul pandemiei COVID, realizând un export de 24,4 miliarde USD cu o creştere anuală de 18%. Creşterea extraordinară a exporturilor în 2020-2021 a fost realizată înfruntând blocajele frecvente, întreruperile lanţului global de aprovizionare şi sectorul de producţie deprimat. India a jucat un rol esenţial în lupta împotriva pandemiei de COVID şi a demonstrat lumii că poate fi un partener de încredere şi dependent atunci când vine vorba de a face faţă unei crize de sănătate globală.

Industria indiană de vaccinuri a dezvoltat vaccinul COVID cu tehnologie indigenă în colaborare cu instituţia de cercetare din India, cum ar fi ICMR şi NIV, cu cel mai scurt timp versus America sau ţări din UE.

Până la 31 mai 2022, India a administrat peste 1,93 de miliarde de doze în cadrul Nationwide Vaccination Drive care a început pe 16 ianuarie 2021. O parte semnificativă dintre cele mai multe dintre vaccinurile COVID administrate sunt fabricate de către India, restul sunt făcute în India. A furnizat bilateral, de asemenea, peste 200 de milioane de doze în 98 de ţări prin "Covax" (o iniţiativă ONU).

În ciuda faptului că are a treia industrie farmaceutică ca volum din lume şi este cel mai mare producător de medicamente generice, India este puternic dependentă de ingredientele farmaceutice active (API), necesare pentru antibiotice, analgezice, vitamine şi anti-ulceretină, care sunt esenţiale pentru medicamentele care salvează vieţi.

API-urile sunt fabricate prin fermentaţie şi proces de sinteză chimică. Pentru 2021, India a importat ingrediente farmaceutice active in valoare de 3,8 miliarde USD. Una dintre cele mai importante provocări pentru industria farmaceutica din India este dependenţa în încrederea în sine şi autosufiecenţa în ceea ce priveşte ingredientele API.

Guvernul a iniţiat scheme de stimulare legate de producţie (PLI) pentru a promova producţia internă prin înfiinţarea de fabrici Greenfield cu valoare adăugată minimă pe piaţa internă în patru "segmente ţintă" separate, cu o cheltuială cumulată de 950 de milioane de dolari SUA în perioada 21-2030.

India, lider al industriei farmaceutice, la nivel global

După întreruperea lanţului de aprovizionare în timpul pandemiei de COVID, guvernul Indiei a decis să creeze un oraş farmaceutic în Hyderabad, o zonă cu untură din cele şase din 14.000 de terenuri de fotbal. Acesta va atrage o investiţie de 4 miliarde de dolari şi va angaja 560.000 de oameni în sute de fabrici întinse. 450 de investitori indieni şi internaţionali şi-au exprimat interesele. India intenţionează să folosească cele mai avansate tehnologii pentru a combate poluarea industrială, a reduce costurile operaţionale cu 25-30%, a asigura furnizarea de energie electrică 24x7 şi investiţii semnificative în cercetare şi dezvoltare pentru a obţine aprobarea rapidă a autorităţilor de reglementare străine pentru produsele fabricate în Pharma City.

Companii indiene precum Sunpharma, Dr. Reddy's Labs, Sunwave Pharma şi Prime Healthcare sunt prezente în România. Produsele farmaceutice indiene de export în România şi-au menţinut o prezenţă constantă pe piaţa din România. În 2021, România a importat produse farmaceutice în valoare de 4,82 miliarde USD. Recent, una dintre subsidiarele Sun Pharma, S.C. Terapia S.A., România a achiziţionat portofoliul UractivTM de la Fiterman Pharma în România. Portofoliul UractivTM cuprinde suplimente alimentare, inclusiv minerale, vitamine şi adjuvanţi; cosmetice şi dispozitive medicale utilizate pentru menţinerea sănătăţii tractului urinar.

Portofoliul Uractiv achiziţionat de Terapia cuprinde 12 produse, cele mai cunoscute game de suplimente alimentare, incluzând minerale, vitamine, cosmetice şi dispozitive medicale folosite pentru sănătatea tractului urinar.

Uractiv este un produs 100% românesc, foarte apreciat de comunitatea medicală şi de farmacisti, care a ajuns la vânzări anuale de aproximativ 8,7 milioane dolari şi care va beneficia de susţinerea Sun Pharma pentru a deveni un produs de referinţă la nivel global.

În 2018-2019, India a exportat în România medicamente şi produse farmaceutice în valoare de 22,7 milioane USD, în 2019-20-19 milioane USD, în 2020-21-26,7 milioane USD şi în 2021-22-26,6 milioane USD.

Ambasada Indiei în România oferă prin intermediul Departamentului de Comerţ şi Afaceri Externe, consultanţă în dezvoltarea relaţiilor comerciale, suport pentru identificarea de noi parteneri comerciali, producători de produse agricole, susţinere în stabilirea de parteneriate între companiile din India şi companiile din România.

(C)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb