Industria energetică se teme că Casa Albă va declara "urgenţă climatică" asemănătoare COVID

T.B.
Internaţional / 1 august 2023

Industria energetică se teme că Casa Albă va declara "urgenţă climatică" asemănătoare COVID

Unele grupuri din industria energetică îşi exprimă îngrijorarea că Casa Albă va declara o urgenţă asemănătoare COVID-19, dar în schimb pentru climă, potrivit zerohedge.com.

"Ei înclină în această direcţie", a declarat Tim Stewart, preşedintele Asociaţiei SUA pentru Petrol şi Gaze, pentru Just the News într-un articol publicat pe 30 iulie. " Dacă acordaţi preşedintelui puteri de urgenţă de a declara o urgenţă climatică, este exact ca COVID. "

O declaraţie de urgenţă asupra climei i-ar putea conferi preşedintelui "autoritate vastă şi necontrolată de a opri totul, de la comunicaţii la infrastructură", a spus domnul Stewart, care a fost un critic al administraţiei Biden, conform sursei citate.

Infrastructura din jurul apei şi electricităţii ar putea fi afectată de o astfel de decizie, a spus el.

" Ei pot face literalmente exact ceea ce au făcut în COVID ", a spus domnul Stewart. "Dacă nu sunteţi de acord cu urgenţa climatică, [discursul] poate fi oprit. Trebuie într-adevăr să fim atenţi la asta, deoarece această putere ar putea fi extinsă la nesfârşit până când "urgenţa climatică" se va termina. Cine ştie cât ar dura asta. ", mai transmite sursa citată.

Biroul de presă al Casei Albe nu a răspuns până la ora presei la o solicitare a The Epoch Times de a comenta dacă administraţia ar putea pregăti o astfel de declaraţie.

Preşedintele Joe Biden şi alţi oficiali ai administraţiei au spus că Statele Unite şi lumea se află în mijlocul unei "crize climatice" şi au folosit un limbaj descriind-o drept o urgenţă. Până acum, dl Biden nu a mai declarat situaţia de urgenţă, deşi unii democraţi şi grupuri ecologiste au susţinut ideea, conform zeohedge.com.

Aproximativ 60 de democraţi din Congres au susţinut recent o legislaţie cunoscută sub numele de "Legea de urgenţă climatică din 2021", sponsorizată de reprezentantul Earl Blumenauer (D-Ore.), care ar cere administraţiei Biden să facă o declaraţie de urgenţă legată de climă.

Săptămâna trecută, secretarul general al ONU Antonio Guterres a lansat un mesaj alarmist spunând că "era încălzirii globale s-a încheiat" şi "era fierberii globale a sosit". Folosind adjective care includ "terifiant", domnul Guterres a spus că statele membre ONU "trebuie să transforme un an de căldură arzătoare într-un an de ambiţie arzătoare".

Sursa citată susţine că o serie de instituţii media tradiţionale, inclusiv Los Angeles Times, au prezentat propuneri, cum ar fi implementarea intenţionată a unei "pane ocazionale" pentru a "ajuta la rezolvarea schimbărilor climatice". Un articol de la Guardian publicat săptămâna trecută cere administraţiei Biden să "declare o urgenţă climatică" şi afirmă că "trebuie să facă acest lucru acum".

Dl Stewart a spus recent că articolul din LA Times şi rapoarte similare fac parte dintr-un "război de propagandă" care este menit să "condiţioneze publicul să creadă că oamenii sunt de datoria lor faţă de stat să fie nefericiţi, rece şi înfometaţi".

" Nu a fost cu mult timp în urmă că chiar şi a pune o întrebare ca aceasta ar fi considerat absurd chiar şi din partea democraţilor ", a spus el. "La urma urmei, una dintre problemele definitorii ale ţărilor din Lumea a Treia este lipsa unei infrastructuri şi a aprovizionării cu energie fiabile".

Pe fondul temperaturilor relativ ridicate de pe coasta de est, săptămâna trecută, Casa Albă a trimis ceea ce a descris ca fiind "prima" alertă de pericol de val de căldură pentru oamenii care lucrează afară, conform zerohedge.com.

"Preşedintele Biden a cerut Departamentului Muncii (DOL) să emită prima alertă de pericol pentru căldură, iar DOL va intensifica, de asemenea, aplicarea pentru a proteja lucrătorii de căldura extremă", se arată într-o fişă informativă a Casei Albe, publicată pe 27 iulie. "De ani de zile, căldura a fost cauza numărul unu a deceselor cauzate de vreme în America".

La acea vreme, anunţul domnului Biden a venit când aproximativ 40 la sută din populaţia SUA era sub aviz de căldură, potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie. Începând cu 30 iulie, vremea caldă a fost în mare parte retrogradată în sud-estul Statelor Unite, a declarat agenţia .

Cel mai mare operator de reţea electrică din ţară a emis şi o alertă de urgenţă, care s-a încheiat pe 28 iulie, din cauza cererii mari.

"PJM a emis aceste alerte pentru a ajuta la pregătirea generatoarelor pentru apariţia unei călduri intense", a spus operatorul reţelei. "O alertă de vreme caldă ajută la pregătirea personalului şi a instalaţiilor de transport şi de generare pentru căldură şi/sau umiditate extremă care pot cauza probleme de capacitate în reţea.

"Se aşteaptă că temperaturile vor fi aproape sau peste 90 de grade în aceste regiuni, ceea ce duce la creşterea cererii de energie electrică", mai transmite sursa citată.

În special, datele de la Agenţia pentru Protecţia Mediului arată că unele dintre cele mai fierbinţi valuri de căldură din Statele Unite au avut loc în anii 1930 şi în special în 1936. În acelaşi timp, în acelaşi deceniu, a avut loc Dust Bowl, dăunând foarte mult terenurile agricole din centrul Statelor Unite. Statele în timp ce declanşează un exod în masă de fermieri în sudul Californiei, care a inspirat "The Grapes of Wrath" al autorului John Steinbeck.

La începutul acestui an, PJM a lansat un raport care sugera că politicile de stat şi federale de decarbonizare a reţelei "[prezentă] riscuri crescânde de fiabilitate în timpul tranziţiei, din cauza unei potenţiale nepotriviri între retragerile de resurse, creşterea sarcinii şi ritmul noilor intrarea generaţiei."

Decarbonizarea reţelei se referă la reducerea utilizării combustibililor fosili şi la o dependenţă mai mare de sursele de energie solară, eoliană şi hidroelectrică, conform zerohedge.com.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Prostia americanilor e fara limite.

    1. Te referi la americanii de la zerohedge. Articolul face referire la că Casa Albă, un detaliu în culoarea generală a abordării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb