"Industrializarea Laptelui Dâmboviţa" Târgovişte - investiţii de peste 1,4 milioane euro, cofinanţate de SAPARD

ARISTICĂ BRÂNZAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 decembrie 2005

Interviu cu Ion Ungureanu, directorul general al societăţii

Societatea "Industrializarea Laptelui Dâmboviţa" SA Târgovişte activează în cadrul industriei alimentare, avînd ca principal domeniu de activitate fabricarea produselor lactate şi a brînzeturilor. Societatea activează pe acest segment de piaţă din anul 1957 şi poate prelucra în prezent 50.000 litri lapte/zi, în produse lactate ce poartă marca "Natura". Laptele colectat se prelucrează în cadrul a două fabrici: "Fabrica de Produse Lactate" Târgovişte, unde se realizează 40 de sortimente de produse lactate proaspete, res-pectiv "Fabrica de Brînzeturi" Aninoasa, unde se produc şapte sortimente de brînzeturi. În ultima perioadă, au fost asimilate în fabricaţie produse noi cum ar fi: smîntîna 12% grăsime, iaurtul bifidus, telemeaua de capră, caşcavalul afumat Leaota. "În următoarea etapă, ne propunem lărgirea gamei sortimentale a grupei produselor acidofile cu diverse sortimente de iaurt cu fructe", a declarat domnul director general Ion Ungureanu.

Proiect de investiţie în valoare de 1.433.000 euro, cu finanţare SAPARD

Începînd cu anul 2000, societatea a efectuat investiţii în echipamente tehnologice şi instalaţii auxiliare de furnizare utilităţi, precum şi în mijloace de transport al laptelui materie primă şi produse finite. Sumele investite în acest sens au depăşit 1.000.000 RON în perioada 2001-2003. Directorul general al societăţii ne-a spus: "În perioada 2004-2005, avem în derulare un proiect de inves-tiţii cu cofinanţare SAPARD, în valoare de 1.433.000 euro. Cofinanţarea acestui proiect s-a făcut prin contribuţia acţionarului majoritar SIF "Oltenia" SA Craiova, care deţine în prezent 76,56% din acţiunile societăţii. Acest proiect constă în achiziţionarea şi punerea în funcţiune a unei linii de recepţie-pasteurizare, a unei linii de iaurt, vane mecanizate pentru brînzeturi, a unei instalaţii CIP, unei instalaţii de ventilaţie, climatizare şi purificare aer, aparatură de laborator. Contractul de finanţare cu Agenţia SAPARD a fost semnat în luna februarie 2004, finalizarea inves-tiţiei urmînd să se realizeze în acest an. Ţinta proiectului res-pectiv este plasarea SC «Indus-trializarea Laptelui Dâmboviţa» SA Târgovişte în grupul societăţilor procesatoare de lapte şi produse lactate care îndeplinesc cerinţele impuse de UE".

Sursele de materie primă

"SCIL Dâmboviţa" SA prelucrează circa 110.000 hl/an lapte materie primă, urmînd ca după finalizarea proiectului derulat cu cofinanţare SAPARD să prelucreze 150.000 hl/an. Laptele materie primă provine, preponderent, din ferme zootehnice (microferme şi ferme) şi din centre de colectare care res-pectă normele sanitar-veterinare, principalele surse de aprovizionare fiind localizate în judeţele Dâmboviţa, Ilfov şi Prahova, dar şi în unele zone situate la circa 200 km de sediul societăţii.

Clientela

Distribuţia produselor realizate în cadrul societăţii se face prin vînzări directe, vînzări prin reţele de distribuţie şi vînzările en-detail, care se află într-o continuă mişcare, cu o creştere importantă a ponderii vînzării prin reţelele de distribuţie, formate din supermarketuri şi hipermarketuri (Metro, Cora, Carrefour, Billa, Mega Image, Pic), dar şi prin lanţurile de magazine specializate. În prezent, produsele societăţii, comercializate sub sigla "Natura", sînt prezente în judeţul Dâmboviţa, Bucureşti, Braşov, Sibiu, Constanţa, Buzău, Galaţi, Brăila, Craiova, Slatina, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea etc a spus domnia sa.

Greutăţi în activitate

"Greutăţile cu care ne confruntăm au ca principale cauze o anumită instabilitate a calităţii şi preţurilor de achiziţie a materiei prime, precum şi o anumită toleranţă excesivă a sistemului de achiziţie, producţie şi vînzare a produselor lactate", a precizat domnul Ion Ungureanu.

2005, un an bun pentru societatea dîmboviţeană

Pentru acest an, prin BVC, "SCIL Dâmboviţa" SA Târgovişte şi-a propus realizarea unei cifre de afaceri în valoare de 19.220.000 RON, venituri totale de 20.000.000 RON şi un profit brut de 1.850.000 RON. Rezultatele obţinute pe nouă luni confirmă drumul ascendent al activităţii societăţii dîmboviţene şi bunele sale perspective de viitor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb