Infosan, spital privat de oftalmopediatrie din România, a lansat un curs de oftalmopediatrie adresat cadrelor medicale, în vederea formării acestora în domeniu, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.
Toate cele 20 de locuri disponibile din cadrul programului au fost ocupate în primele două ore de la deschiderea oficială, ca dovadă a nevoiei acute de formare în oftalmopediatrie în România.
"Interesul atât de mare pentru programul nostru ne cofirmă necesitatea din piaţă, având în vedere lipsa posibilităţii de specializare în oftalmopediatrie pentru viitorii medici. Infosan se bucură să aibă unii dintre cei mai buni specialişti din domeniu în echipa sa şi suntem încântaţi să oferim oportunităţi de învăţare şi dezvoltare profesională pe nişa noastră. Prin lansarea cursului intensiv pregătim cadrele medicale să facă faţă provocărilor complexe din domeniul oftalmologiei dedicată copiilor", a declarat Dr. Andreea Ciubotaru, Director medical al Spitalului Infosan şi Vicepreşedinte al Societăţii Române de Strabologie şi Oftalmopediatrie.
Analiza nivelului profesional al medicilor înscrişi a relevat o cerere semnificativă pentru cunoştinţe de bază în domeniul chiar şi în rândul medicilor cu experienţă, mai mult de jumătate dintre cei înscrişi fiind medici specialişti, urmaţi de medicii primari şi rezidenţi. Această împărţire evidenţiază nevoia continuă de formare şi actualizare a cunoştinţelor în acest domeniu specific.
Cursul intensiv de oftalmopediatrie oferit de Infosan îşi propune să realizeze o introducere amplă, realizată pas cu pas, în domeniul oftalmopediatriei pentru medicii oftalmologi. Printre temele abordate se numără identificarea semnelor oftalmologice la copiii mici, dar şi modul în care se realizează consultaţia de specialitate la copii. Programul este structurat pentru a combina teoria cu practica, oferind participanţilor instrumentele necesare pentru a îmbunătăţi calitatea îngrijirii pacienţilor tineri.
Această iniţiativă se alătură altor proiecte pe care Infosan le-a desfăşurat pe partea educaţională. Spitalul desfăşoară şi un program de formare dedicat medicilor rezidenţi, conceput pentru a oferi o experienţă practică şi educaţională complexă, sub îndrumarea unui personal medical supraspecializat şi dedicat. Participanţii la program beneficiază de oportunităţi de învăţare în diverse ramuri ale oftalmologiei şi oftalmopediatriei. Până în prezent, 5 medici au fost formaţi post rezidenţiat prin programul desfăşurat de Infosan.