ING aşteaptă pierderi de 500 de milioane de euro

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 octombrie 2008

"ING Groep" NV, cel mai mare grup financiar din Olanda, estimează că va înregistra pierderi de 500 de milioane de euro (674 milioane de dolari) în trimestrul al treilea din anul curent, din cauza deprecierilor de active. Aceasta ar fi prima pierdere trimestrială pentru ING.

Potrivit anunţului băncii, pierderile anticipate pentru trimestrul al treilea reflectă deprecieri de 1,6 miliarde de euro din acţiuni, obligaţiuni, investiţii structurate, investiţii care au legătură cu banca americană falită "Lehman Brothers Holdings" Inc.

Provizioanele pentru pierderile din credite sunt de aproape 400 de milioane de euro, au precizat oficialii ING, amintind că rezultatele financiare ale băncii vor fi publicate la data de 12 noiembrie.

Potrivit analiştilor, ING era, în urmă cu două luni, una dintre băncile solide şi nimen­i nu-şi făcea probleme în privinţa acordării de dividende de către această instituţie. Însă, spun specialiştii, pierderile considerabile anticipate reprezintă "un semn rău".

Oficialii ING au afirmat că vor analiza programul guvernului olandez referitor la injecţia de capital în instituţiile financiare. Aceştia au precizat: "ING va continua să aibă o abordare prudentă şi disciplinată în ceea ce priveşte interesele acţionarilor. Meritele programului guvernamental vor fi luate în considerare de îndată ce vor fi disponibile detaliile".

Executivul olandez, care, în această lună, a cumpărat diviziile locale ale "Fortis" şi "ABN Amro Holding" NV, pentru 16,8 miliarde de euro, a pus la dispoziţia sectorului financiar 20 de miliarde de euro la data de 10 octombrie, în vederea sporirii lichidităţii şi a consolidării capitalului instituţiilor din domeniu.

OTP înăspreşte condiţiile de creditare

Cea mai mare bancă comercială din Ungaria, "OTP Bank", prezentă şi în România, a anunţat, vineri, că va înăspri condiţiile de creditare, ca urmare a crizei financiare mondiale şi a tendinţelor economice nefavorabile. OTP a precizat că dispune de resurse stabile în forinţi şi în alte monede, şi va continua să-şi dezvolte creditarea în monedă străină, dar va înăspri condiţiile de acordare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb