ING Bank lansează campania "Veşti bune pentru finanţele tale"

S.B.
Bănci-Asigurări / 29 noiembrie 2022

ING Bank lansează campania "Veşti bune pentru finanţele tale"

ING Bank România lansează campania "Veşti bune pentru finanţele tale" pentru a sprijini tot mai mulţi români să beneficieze de soluţiile oferite de Banometru, primul program complet gratuit de sănătate financiară, dezvoltat de Asociaţia Educaţie pentru Viaţă Reală (AEVR), Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (ARC), în parteneriat cu ING Bank.

Până în prezent, peste 20.800 de persoane au accesat serviciile Banometru, participând la cursuri online sau offline, webinarii şi şedinţe de coaching oferite gratuit de specialiştii din echipă.

În perioade de incertitudine, oamenii pot fi mai vulnerabili în relaţia lor cu banii. De aceea, ING Bank aduce veşti bune - Banometru este instrumentul potrivit şi personalizat pentru a deveni sănătoşi financiar, pentru a şti cum putem gestiona un moment financiar dificil sau cum putem lua decizii mai bune. Potrivit analizei de impact, un procent de 80% dintre beneficiarii programului susţin că iau decizii financiare mai bune şi au un comportament mai responsabil.

"Mai mult ca oricând, sănătatea financiară devine un subiect esenţial pentru fiecare dintre noi. Pentru ING, este una dintre cele mai importante componente ale strategiei de sustenabilitate. Banometru este unul dintre parteneriatele iniţiate cu societatea civilă şi singurul program de sănătate financiară de pe piaţă care oferă informaţie şi sprijin concret, gratuit, celor care au nevoie de mai mult sprijin în momente dificile.

Am descoperit că 75% dintre persoanele care au urmat programul şi-au menţinut comportamentul financiar învăţat, iar 76% dintre beneficiari s-au transformat în ambasadori ai Banometru, recomandând programul celor din jur. Cei 6 ani de program şi evoluţia celor care l-au parcurs dovedesc clar că programul funcţionează.

Banometru poate fi acea veste bună de care avem nevoie într-o perioadă de volatilitate crescută, pentru a ne ajuta să luăm decizii potrivite pentru sănătatea noastră financiară. De aceea, am lansat campania «Veşti bune pentru finanţele tale», sperăm ca mesajul nostru să ajungă la cei care au nevoie de acest program şi să se înscrie pentru a primi sprijinul de care au nevoie.", a declarat Alexandra Maier, Manager Sustenabilitate ING Bank România.

Banometru - soluţie unică pentru sănătatea financiară a românilor

Îmbunătăţirea vieţii în general, a deciziilor financiare, asigurarea unei stabilităţi şi dobândirea de surse suplimentare de venit sunt principalele motivaţii ale celor care urmează programul de sănătate financiară. De asemenea, 52% dintre beneficiari şi-au făcut un plan de cheltuieli, 40% au creat un fond pentru urgenţe, iar 27% au mai multe surse de venit, contribuind, astfel, substanţial la reducerea vulnerabilităţii lor financiare. Un procent de 47% dintre beneficiari declară că au reuşit să devină consultanţi, la rândul lor, pentru cei din familie sau prieteni, deşi Banometru a fost prima experienţă financiară pentru 78% dintre cei înscrişi.

"Putem spune că Banometru este şi despre procesul personal de autocunoaştere a unui comportament financiar. Urmând şedinţele de coaching, am descoperit care este valoarea muncii mele, fiind mult mai motivată în a găsi soluţiile potrivite pentru mine. Am învăţat să folosesc constructiv întrebarea «De ce?». Mă simt în siguranţă, pentru că ştiu că aici voi găsi rezolvări la situaţii complicate. Am înţeles că atunci când primesc sprijin este mult mai uşor să parcurg drumul către ceea ce îmi doresc. Cu ajutorul Banometru am evoluat, m-am descoperit, am înţeles de ce este important să mă preţuiesc şi să folosesc mai bine resursele pe care le am.", spune Andreea, beneficiar al programului Banometru.

Personalizarea sesiunilor de coaching în funcţie de nevoile fiecărei persoane este principalul diferenţiator al programului. Astfel, sub îndrumarea specialistului financiar, fiecare participant îşi poate contura propriul plan de gestionare a banilor şi poate renunţa la acele comportamente care îi afectează stabilitatea financiară (achiziţii nepotrivite, acumularea de datorii, lipsa unor economii etc.).

"Este important să investim timp, dar şi să schimbăm comportamente, pentru a ne îmbunătăţi relaţia cu banii. Soluţiile oferite de specialiştii din cadrul programului Banometru sunt personalizate, realiste şi aplicabile. Ne-am propus, alături de partenerii noştri ING Bank şi Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (ARC), să susţinem tot mai mulţi români care vor să înveţe să-şi gestioneze sănătos banii, pentru a-şi rezolva dificultăţile financiare cu care se confruntă. Anul acesta, programul s-a extins la nivel naţional şi vom continua să ne adresăm tuturor românilor din ţară, mai ales în acest context dificil în care ne aflăm, marcat de incertitudine şi schimbări rapide.", a declarat Cornel Ionescu, fondator AEVR şi coach Banometru.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. mai sunt amendati ptr frauda?

    Dar cei de la pilonul 2??? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb