ING Bank România lansează seria de articole informative, "La poveşti pe-o bancă"

Comunicate de presă / 26 martie 2021

ING Bank România lansează seria de articole informative, "La poveşti pe-o bancă"

Cu ocazia Global Money Week, ING Bank România lansează seria de articole informative, "La poveşti pe-o bancă", ce au rolul de a culege opiniile românilor privind produsele bancare. În urma ultimului studiu realizat, care a abordat achiziţionarea unei locuinţe, au reieşit trei mari categorii de frici legate de acest proces: cele privind situaţia financiară, cele ce ţin de calitatea şi integritatea viitoarei case, respectiv cele ce vizează relaţiile interpersonale ale cumpărătorului, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Ne-am bucurat să vedem cu câtă deschidere au ales participanţii să interacţioneze cu noi în acest studiu. Cei care ne-au răspuns la întrebări ne-au oferit răspunsuri spontane interesante şi astfel am aflat că şase din zece sunt într-un roller coaster atât cu emoţii pozitive cât şi negative atunci când se gândesc la achiziţionarea unui locuinţe.

Ideea de a cumpăra o locuinţă aduce satisfacţii mari, dar pentru mulţi achiziţia este posibilă mai ales printr-un credit bancar. Vrem să înţelegem care sunt grijile clienţilor şi măcar în aspectul ratelor lunare le aducem mai multă predictibilitate în planuri. Creditul ipotecar 7FIX are şapte ani de rate lunare fixe, ce protejează clienţii de fluctuaţiile indicilor de referinţă din piaţa bancară," spune Roxana Cristea, Head of Lending Tribe ING Bank România.

Resursele financiare sunt cel mai des menţionate în topul fricilor cu exemple precum incertitudinea cu privire la ziua de mâine, posibilitatea ca locuinţa să coste mai mult decât estimarea iniţială, posibilităţile financiare mai mici decât cele necesare pentru o astfel de achiziţie. Totodată, deşi nu este legată în mod direct de resursele financiare, viitorii proprietari se tem că locuinţa de astăzi s-ar putea să nu fie potrivită nevoilor lor de mâine, implicit că investiţia din prezent se va dovedi o alegere greşită.

În al doilea rând vin fricile legate de calitatea şi integritatea achiziţiei, spre exemplu riscul seismic sau eficienţa energetică (inclusiv izolaţie). Fricile sunt prezente în mod egal, fie că este vorba de clădiri vechi sau noi. Clădirile vechi necesită reparaţii în mod constant, iar pentru clădirile noi apar întrebări legate de conformitatea reglementărilor de construcţie, posibilitatea ca agentul imobiliar să intre în faliment sau plece cu banii fără să termine proiectul, accesul la utilităţi, cum ar fi canalizare, gaz, electricitate şi implicaţiile obţinerii acestora (birocraţie, costuri, timp).

Motivele personale şi interpersonale care duc la reticenţă în achiziţionarea unei locuinţe menţionate de respondenţi sunt: potenţiale certuri cu partenerii de viaţă până când găsesc o locuinţă acceptabilă pentru amândoi, unii menţionând chiar că ar prefera să aibă un partener stabil înainte de a începe căutarea unei locuinţe; probleme de sănătate neaşteptate care i-ar împiedica să continue să plătească ratele la un credit; posibilitatea să nu se înţeleagă cu vecinii sau că ar putea exista zgomot.

Pentru a veni în întâmpinarea acestora, ING Bank a creat o pagină dedicată - Frici de cumpărat casă, unde Marius Manole şi Ilona Brezoianu discută şi demontează temerile legate de finanţe, design sau relaţii cu Corneliu Ionescu (consultant financiar), Adina Vîlcu (arhitect) şi Diana Lupu (psiholog).

Comunitatea "La poveşti pe-o bancă" este formată din 150 de persoane din Bucureşti şi alte oraşe mari din ţară, cu vârste cuprinse între 24 şi 45 ani. Timp de trei luni de zile, acestea au interacţionat într-o platformă personalizată şi au discutat, printre altele, despre temerile privind achiziţionarea unei locuinţe.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Creditul ipotecar 7FIX are şapte ani de rate lunare fixe, ce protejează clienţii de fluctuaţiile indicilor de referinţă din piaţa bancară,

    Hai nu pe bune? 

    Acum cand creditul se prabuseste pe trend voi oferiti rate fixe ca sa blocat diferenta de profit pe termen lung? 

    semnat comenturi "cretine" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb