INS a revizuit în creştere datele privind valoarea exporturilor şi a importurilor în ianuarie

R.P.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 23 aprilie 2007

Valoarea revizuită a exporturilor FOB în luna ianuarie 2007 este mai mare cu 81,4 milioane euro, iar a importurilor cu 253 milioane euro faţă de datele publicate anterior de Institutul Naţional de Statistică (INS), au anunţat vineri reprezentanţii INS.

"Cauzele revizuirii au apărut ca urmare a încheierii tranzacţiilor intracomunitare începute înainte de aderare, şi anume mărfuri pe drum sau bunuri aflate temporar în antrepozite vamale şi zone libere, dar şi din cauza utilizării declaraţiilor vamale manuale în perioada de tranziţie la noul sistem", a declarat directorul INS, Florentina Gheorghe, citată de NewsIn .

Astfel, exporturile FOB revizuite pe luna ianuarie 2007 au ajuns la 2,046 miliarde euro, o creştere cu 4,1%, iar importurile la 3,278 miliarde euro, un plus de 8,3%. Deficitul comercial cu bunuri de consum a cres­cut cu 16%, în luna ianuarie 2007 faţă de perioada similară din 2006, de la 1,061 miliarde euro, la 1,24 miliarde euro. În primele două luni din 2007, deficitul comercial al României în preţuri FOB/CIF s-a cifrat la aproximativ 2,567 miliarde euro, datele din februarie fiind încă estimative.

Potrivit directorului INS, exportul FOB de mărfuri, în primele două luni 2007, comparativ cu perioada corespunzătoare din 2006 a crescut, în euro, cu 12,5%, iar importurile cu 31, 3 procente, un plus de 18,8 procente în favoarea importurilor. "Creşterea importurilor în primele două luni a fost influenţată de evoluţia schimburilor intracomunitare de bunuri. Cantităţile de produse petroliere exportate au scăzut la jumătate faţă de perioada similară din 2006, la fel şi produsele textile în regim lohn, datorită trecerii la legislaţia europeană după integrare. Pe de altă parte, Româ­nia a importat masiv produse agro­alimen­tare", a spus directorul INS.

Atât la exporturi cât şi la importuri statele membre ale UE deţin aproape 70% din volumul tranzacţiilor, chiar dacă la exporturile cu ţările UE a înregistrat o uşoară scădere, iar importurile, o creştere de şapte%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb