INS: Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule a crescut cu 18,4% în luna mai

Andrei Stan
Macroeconomie #Auto / 13 iulie 2017

INS: Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule a crescut cu 18,4% în luna mai

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule a crescut în luna mai a acestui an cu 18,4% faţă de aceeaşi lună din 2015, iar cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut cu 15,5%, informează un comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică (INS).

"Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna mai 2017, comparativ cu luna mai 2016 a înregistrat o creştere cu 18,4%, datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+93,8%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+36,9%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+18,3%) şi la comerţul cu autovehicule (+14,2%)", arată INS.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat, în mai, pe total o creştere cu 15,8% faţă de perioada similară a anului trecut.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a înregistrat în mai o cifră de afaceri cu 15,5% mai mare comparativ cu luna mai 2016, provenită de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+24,6%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+16,1%), activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+15,4%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+12,6%). Scăderi s-au înregistrat la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-16,1%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, crescut în mai cu 15,1%.

"Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna mai 2017, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 15,0%, datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+43,9%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+16,6%), comerţul cu autovehicule (+16,0%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+12,2%)", precizează INS.

Tot în mai, comparativ cu aprilie, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat o creştere cu 2,2%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna mai 2017, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 9,4%, datorată creşterilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+19,2%), hoteluri şi restaurante (+16,0%) şi la activităţile de spălare, curăţarea şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+12,2%). Scăderi au înregistrat activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-6,5%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-0,9%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut în mai cu 3,6% faţă de aprilie.

INS adaugă: "În perioada 1.I-31.V.2017 comparativ cu perioada 1.I-31.V.2016, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 14,4%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+31,9%), întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+26,4%), comerţul cu autovehicule (+13,7%) şi la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+10,6%)".

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut în primele cinci luni ale anului cu 15,3%, comparativ cu perioada similară din 2016.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a înregistrat în primele cinci luni o cifră de afaceri cu 10,1% mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, provenită de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+12,7%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+11,2%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+9,4%) şi de la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+7,0%). Serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare au scăzut cu 10,0%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat o cifră de afaceri cu 8,7% mai mare în primele cin ci lunia ale anului comparativ cu perioada similară din 2016.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb