INS: Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi serviciile de piaţă prestate populaţiei, în creştere la 5 luni

S.B.
Miscellanea / 19 iulie 2023

INS: Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi serviciile de piaţă prestate populaţiei, în creştere la 5 luni

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în primele cinci luni ale anului în curs, atât ca serie brută, cu 16,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 16,5%, în timp ce volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a urcat ca serie brută cu 13,5%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 17,7%, faţă de perioada similară din 2022, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, informează Agerpres.

În luna mai 2023, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, faţă de luna anterioară, atât ca serie brută, cu 20,0%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,3%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei în mai 2023, faţă de aprilie 2023, a crescut, ca serie brută, cu 10,5%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 2,1%.

Faţă de luna mai 2022, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, în mai 2023, atât ca serie brută, cu 15,2%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 19,5%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna mai 2022, a crescut, în mai 2023, atât ca serie brută, cu 5,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4,7%.

În primele cinci luni din an, faţă de aceeaşi perioadă din 2022, creşterea cu 16,7% a volumului cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a fost influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu autovehicule (+28,1%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+7,5%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+1,2%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a scăzut cu 7,6%.

În aceeaşi perioadă, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a urcat pe fondul creşterii cifrei de afaceri la: activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+56,1%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+16,9%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+9,6%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+9,3%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+3,8%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna mai 2023, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat creşterea pe fondul creşterilor înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+24,5%), comerţul cu autovehicule (+18,8%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+17,8%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+16,8%).

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna mai 2023, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a urcat datorită creşterilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+17,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+13,9%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+6,1%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+5,4%). Activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative au scăzut cu 2,2%.

În mai 2023, comparativ cu mai 2022, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat creştere datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+24,3%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+5,3%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,6%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+0,1%).

De asemenea, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,1% mai mare datorită creşterilor înregistrate la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+47,7%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+7,2%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+1,3%). Scăderi au înregistrat: serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-8,2%) şi activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-5,6%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb