Inspectorul-şef al IPJ Ialomiţa, cercetat disciplinar

A.M.
Miscellanea / 7 mai 2018

Inspectorul-şef al IPJ Ialomiţa, cercetat disciplinar

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa, Cristian Ivan, va fi cercetat disciplinar, ministrul Afacerilor Interne acceptând propunerea făcută de şeful Poliţiei Române, după ce în urma controlului desfăşurat la inspectoratul judeţean a rezultat că activitatea poliţiştilor este superficială. Pe lângă Cristian Ivan vor mai fi cercetaţi disciplinar alţi opt poliţişti, scrie News.ro.

"Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a aprobat propunerea IGPR de declanşare a procedurii cercetării prealabile faţa de inspectorul şef al IPJ Ialomiţa, comisar şef Ivan Cristian. Propunerea a fost făcută de conducerea Poliţiei Române după controlul efectuat la I.P.J. Ialomiţa", transmite Ministerul Afacerilor Interne. În urma controlului intern desfăşurat la I.P.J. Ialomiţa săptămâna trecută, au fost găsite mai multe deficienţe.

Totodată, la nivelul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Coşereni, în anumite perioade, evenimentele sesizate prin 112 nu au fost analizate de un ofiţer cu funcţie de conducere sau orice alt poliţist desemnat să facă acest lucru.

"În consecinţă, din studiul documentelor de planificare întocmite la nivelul I.P.J. Ialomiţa, se poate opina faptul că, în fapt, acestea nu au constituit un mecanism managerial eficace de coordonare şi impulsionare a activităţilor structurilor din subordine, de natură a implementa realizarea, în condiţii adecvate, a responsabilităţilor şi de a ajuta la îndeplinirea corespunzătoare a atribuţiilor funcţionale care revin structurii de poliţie evaluate. Abordarea generică a responsabilităţilor planificate, iar, în alte cazuri, neaducerea acestora, în mod concret, la îndeplinire sau necomunicarea finalităţii acestora către poliţiştii din subordine au afectat în mod negativ, atât situaţia operativă, cât şi prevenirea fenomenului infracţional", susţine Poliţia Română.

De asemenea, cu toate că în comuna Sineşti au fost sesizate mai multe tentative de furt, dar şi furturi din autoturisme, nu au fost luate măsuri prevenitive şi de combatere a acestora, activităţile fiind făcute doar în mod formal. În plus, deşi majoritatea faptelor au constat în înţepatul anvelopelor pentru distragerea atenţiei şi "profitarea de portiere neasigurate", nu a fost luată în calcul posibilitatea preluării anumitor dosare de structurile specializate de investigaţii criminale şi nu au fost iniţiate acţiuni preventive cu efective mărite, acţionând doar poliţiştii din localitate.

"Menţiuni cu privire situaţia furturilor din autoturisme de la nivelul judeţului Ialomiţa se regăsesc în evaluările de la nivelul inspectoratului de poliţie judeţean doar din punct de vedere statistic, fără a fi analizată punctual situaţia din zona localităţii Sineşti sau din altă zonă criminogenă, fapt care denotă superficialitate în abordarea problematicii cu mod de operare deosebit", precizează IGPR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb