Alior Bank a pierdut procesul cu Claudia Butac, fostul CEO al sucursalei de la Bucureşti, după ce a concediat-o pe aceasta, în decembrie anul trecut.
Instanţa a decis, ieri, că Alior Bank trebuie să o repună în funcţie pe Claudia Butac, anulând decizia de concediere a băncii.
Conform portalului Tribunalului Bucureşti, instanţa a decis: "Anulează decizia nr. 961/13.12.2017 emisă de pârâtă. Obligă pârâta să reintegreze reclamanta în funcţie şi pe postul deţinut anterior concedierii. Obligă pârâta să plătească reclamantei o despăgubire egală cu drepturile salariale indexate, majorate şi actualizate de care ar fi beneficiat de la data concedierii şi până la reintegrarea efectivă. Respinge cererea de obligare a pârâtei la plata de daune morale în cuantum de 500.000 euro ca neîntemeiată. Obligă pârâta la plata cheltuielilor de judecată efectuate de reclamantă, în cuantum de 16,644 lei, constând în onorariul avocatului, cu apel în 10 zile de la comunicare, ce se depune la Tribunalul Bucureşti - Secţia a VIII-a".
Alior şi-a început activitatea în octombrie anul trecut, devenind prima bancă din România care pirede în instanţă un proces cu conducătorul ei. Decizia instanţei este executorie de la fond, independent de contestare sau nu.
Potrivit datelor de pe site-ul Ministerul de Finanţe, Alior Bank, specializată pe furnizarea de servicii bancare digitale, a înregistrat, în 2016, pierderi de 5,3 milioane de lei (1,17 milioane euro), în România.
Claudia Butac, numită CEO Alior Bank în toamna lui 2016, lucrează de 20 de ani în sistemul bancar. Anterior preluării Alior Bank, a fost, timp de doi ani şi opt luni, vicepreşedinte la Raiffeisen Banca pentru Locuinţe, una dintre cele două bănci locale specializate pe nişa de economisire-creditare în domeniul locativ. Anterior, din 2011 până în 2013, s-a ocupat de divizia de retail, inclusiv segmentul de clienţi premium, la Citibank România, care şi-a vândut în 2013 portofoliul de retail către Raiffeisen Bank. Circa zece ani, Claudia Butac a fost angajata Băncii Naţionale a României.