INSTANŢA A DECIS: Alior Bank - obligată să-şi reangajeze fostul şef

V.D.
Bănci-Asigurări / 20 iunie 2018

Alior Bank - obligată să-şi reangajeze fostul şef

Alior Bank a pierdut procesul cu Claudia Butac, fostul CEO al sucursalei de la Bucureşti, după ce a concediat-o pe aceasta, în decembrie anul trecut.

Instanţa a decis, ieri, că Alior Bank trebuie să o repună în funcţie pe Claudia Butac, anulând decizia de concediere a băncii.

Conform portalului Tribunalului Bucureşti, instanţa a decis: "Anulează decizia nr. 961/13.12.2017 emisă de pârâtă. Obligă pârâta să reintegreze reclamanta în funcţie şi pe postul deţinut anterior concedierii. Obligă pârâta să plătească reclamantei o despăgubire egală cu drepturile salariale indexate, majorate şi actualizate de care ar fi beneficiat de la data concedierii şi până la reintegrarea efectivă. Respinge cererea de obligare a pârâtei la plata de daune morale în cuantum de 500.000 euro ca neîntemeiată. Obligă pârâta la plata cheltuielilor de judecată efectuate de reclamantă, în cuantum de 16,644 lei, constând în onorariul avocatului, cu apel în 10 zile de la comunicare, ce se depune la Tribunalul Bucureşti - Secţia a VIII-a".

Alior şi-a început activitatea în octombrie anul trecut, devenind prima bancă din România care pirede în instanţă un proces cu conducătorul ei. Decizia instanţei este executorie de la fond, independent de contestare sau nu.

Potrivit datelor de pe site-ul Ministerul de Finanţe, Alior Bank, specializată pe furnizarea de servicii bancare digitale, a înregistrat, în 2016, pierderi de 5,3 milioane de lei (1,17 milioane euro), în România.

Claudia Butac, numită CEO Alior Bank în toamna lui 2016, lucrează de 20 de ani în sistemul bancar. Anterior preluării Alior Bank, a fost, timp de doi ani şi opt luni, vicepreşedinte la Raiffeisen Banca pentru Locuinţe, una dintre cele două bănci locale specializate pe nişa de economisire-creditare în domeniul locativ. Anterior, din 2011 până în 2013, s-a ocupat de divizia de retail, inclusiv segmentul de clienţi premium, la Citibank România, care şi-a vândut în 2013 portofoliul de retail către Raiffeisen Bank. Circa zece ani, Claudia Butac a fost angajata Băncii Naţionale a României.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb