Instanţa de judecată a amînat procesul intentat de sindicaliştii de la "Azomureş" patronatului

Ziarul BURSA #Companii / 13 iulie 2005

Instanţa de judecată a amînat procesul intentat de sindicaliştii de la "Azomureş" patronatului, pentru acordarea majorării salariale de 9,5 la sută prevăzută de contractul colectiv de muncă pe ramură, transmite Rompres. Sindicaliştii de la Combinatul producător de îngrăşăminte chimice "Azomureş" au solicitat audienţă la preşedintele Tribunalului Mureş, Marcela Bulzan, nemulţumiţi de decizia instanţei de judecată. Liderul sindicatului "Alternativa 2002", Maria Dăndărău, afirmă că unul dintre judecătorii din complet, Zoe Milăşan, s-a abţinut la termenul de judecată de luni, deoarece soţul său face parte din administraţia combinatului. Instanţa a fixat un nou termen de judecată în luna septembrie, a mai precizat Dăndărău, care spune că sindicaliştii solicită preschimbarea termenului de judecată.

Procesul legat de acordarea majorării salariale prevăzute de CCM pe ramură a fost intentat de sindicalişti în urmă cu mai bine de o lună. Patronatul de la combinat susţine însă că nu poa-te respecta această prevedere, întrucît situaţia economică a societăţii nu o permite.

Patronatul de la SC "Azomureş" din Tîrgu-Mureş a remis angajaţilor o scrisoare, în care susţine că activitatea de la combinat se va opri, dacă va acorda majorarea salariilor de 9,5%, prevăzută în contractul colectiv de muncă pe ramură.

Semnatarul scrisorii, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie de la "Azomureş", Yetkin Erman, face apel, în cuprinsul scrisorii, la angajaţi pentru a da dovadă de înţelegere şi a accepta "îngheţarea" salariilor pentru o perioadă de un an.

În cursul săptămînii trecute administraţia combinatului i-a consultat pe angajaţi, dacă sînt de acord cu îngheţarea salariilor pe o perioadă de un an. Peste 66 la sută dintre angajaţi nu sunt de acord cu această măsură, au indicat rezultatele consultării. Acestea vor fi supuse discuţiei Adunării Generale a Acţionarilor, care va fi convocată, cel mai probabil, la începutul lunii august.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb