Întâlnirea de toamnă a AICPS va avea loc la data de 8 noiembrie

S.B.
Comunicate de presă / 15 octombrie

Întâlnirea de toamnă a AICPS va avea loc la data de 8 noiembrie

Întâlnirea de toamnă a AICPS va avea loc anul acesta în data de 8 noiembrie, la Biblioteca de Materiale.

Evenimentul organizat deja an de an în noiembrie, de către AICPS, aduce împreună comunitatea proiectanţilor de structuri - cei care lucrează zi de zi şi la punerea în aplicare a standardelor, normativelor şi codurilor de proiectare seismică precum şi a lecţiilor învăţate în ultimii 84 de ani de la cutremurul din 10 noiembrie 1940.

AICPS este asociaţia şi comunitatea profesională care crede în continua evoluţie a proiectării seismice pentru asigurarea bunăstării societăţii.

Cutremurul din 10 noiembrie 1940 a restructurat fundamental percepţia asupra importanţei unor construcţii bine proiectate şi executate. Profesia noastră nu este doar despre noi, inginerii proiectanţi de structuri, ci despre toţi cei care beneficiază de clădiri pe care le dorim sigure şi durabile. Aducem împreună profesioniştii din breaslă în jurul acestei date pentru a-şi putea actualiza şi îmbunătăţi continuu capabilităţile tehnice, luând în considerare atât noutăţile în ceea ce priveşte soluţiile tehnice inovatoare, cât şi schimbările pregătite la nivel legislativ.

Eşti inginer proiectant de structuri? Indiferent de vârstă sau experienţă, te invităm să te înscrii aici: https://forms.gle/FCwS85zfnpbob62FA - Locurile sunt limitate.

Structura evenimentului integrează feedbackul comunităţii noastre şi vine cu un format nou:

un training şi un workshop - metode şi aplicaţii practice în abordarea consolidărilor, cu un expert invitat din Italia şi experţi cu zeci de ani de experienţă de la noi din ţară.

1. Training-ul de consolidări (3h) va aborda tehnici inovative de consolidare pentru sisteme structurale din zidărie într-o varietate largă de configuraţii şi aplicaţii ale CRM System (Composite Reinorced Mortar), din perspectiva eficienţei practice.

Susţinut sub egida Fibre Net Academy, traingul îl are ca lector pe Ing. Allen Dudine, invitat din Italia - Head of R&D la FIBRE NET şi director tehnic al companiei de proiectare ARDEA Ingegneria - un inginer de structuri care de 15 ani s-a dedicat cercetării şi aplicării rezultatelor în practica de proiectare.

Ing. Allen Dudine va împărtăşi din know-how-ul acumulat de o întreagă divizie de R&D în cei peste 25 de ani în care FIBRE NET a investit constant în cercetarea şi dezvoltarea aplicaţiilor practice, eficiente ale CRM System (Composite Reinforced Mortart) sistem ce utilizează materiale compozite armate cu fibre.

2. Workshop de consolidări (3h) - coord. ing. Dragos Marcu şi ing. Dan Iancu: În condiţiile în care siguranţa de zi cu zi a vieţii are cerinţe din ce în ce mai mari, iar resursele pe care le avem, inclusiv cele de ordin logistic sau legislativ, ne permit să abordăm numai o mică parte din fondul construit existent, apare întrebarea: Care este nivelul minim care poate fi acceptat pentru clădirile vechi? Nu cumva cerinţele sunt prea mari în raport cu putinţele?

Este o problemă de politică a societăţii dar şi o problemă de acceptare a riscurilor.

Ne putem uita la industriile similare de inginerie: nu putem accepta maşini fără sistemele principale de siguranţă conforme. Nu putem accepta maşini fără frâne sau fără direcţie. Similar, consolidarea clădirilor poate pleca de la sisteme de bază clasice care pot asigura rezistenţa şi stabilitatea clădirilor pentru un nivel minim şi poate merge mai departe, până la echiparea acestora cu sisteme moderne cum ar fi cele cu amortizare suplimentară şi respectiv izolarea bazei.

Împreună cu profesioniştii prezenţi, cei doi lectori ai workshop-ului de consolidări vor creiona, timp de 3 ore, liniile de ghidare şi îşi propun să le abordeze inclusiv din perspectiva modificărilor şi noutăţilor ce vor fi aduse de Normativul P100.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb