Intel a efectuat reduceri semnificative ale salariilor angajaţilor şi directorilor

S.B.
Companii / 2 februarie 2023

Intel a efectuat reduceri semnificative ale salariilor angajaţilor şi directorilor

Intel a efectuat reduceri semnificative ale salariilor angajaţilor şi directorilor, la o săptămână după ce compania a emis o prognoză de vânzări sub aşteptări, cauzată de o pierdere a cotei de piaţă în faţa rivalilor şi de o scădere a pieţei PC-urilor, informează news.ro.

Reducerile vor varia de la 5% din salariul de bază pentru angajaţii de nivel mediu până la 25% pentru directorul general Pat Gelsinger, în timp ce salariul orar al forţei de muncă a companiei nu va fi redus, a declarat o persoană familiarizată cu problema, care nu a fost autorizată să vorbească public.

Purtătorul de cuvânt al Intel, Addy Burr, a declarat într-un comunicat că "schimbările sunt menite să aibă un impact mai semnificativ asupra populaţiei noastre executive şi vor ajuta la sprijinirea investiţiilor şi a forţei de muncă în general".

Intel a declarat săptămâna trecută că marjele sale de profit scad pe măsură ce piaţa PC-urilor se răceşte după câţiva ani de creştere în timpul pandemiei.

Gelsinger a recunoscut, de asemenea, că Intel "a căzut" şi a pierdut cota de piaţă în faţa unor rivali precum Advanced Micro Devices, care a raportat marţi vânzări trimestriale peste aşteptările Wall Street.

Persoana familiarizată cu reducerile de salarii ale Intel a spus că, pe lângă scăderile de 5% pentru angajaţii de nivel mediu, angajaţii de nivel de vicepreşedinte vor vedea reduceri de 10%, iar directorii de top ai companiei, alţii decât CEO-ul, vor suporta reduceri de 15%.

De asemenea, compania şi-a redus programul de potrivire 401(k) de la 5% la 2,5% şi a suspendat majorările de merit şi bonusurile trimestriale de performanţă, a spus persoana.

Bonusurile anuale de performanţă, bazate pe performanţa financiară generală a Intel, vor rămâne, dar acele bonusuri au fost mai mici în ultimii ani, deoarece compania a pierdut teren în faţa rivalilor, a adăugat persoana.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb