Conglomeratul american Alphabet anunţă înfiinţarea unei companii care va căuta să descopere noi medicamente, pe baza combinaţiilor încercate cu ajutorul inteligenţei artificiale, anunţă News.ro.
Noua companie, care se va numit Isomorphic Laboratories, va folosi tehnologiile DeepMind, altă subsidiară Alphabet, care deja are experienţă în pronosticarea structurii proteinelor cu ajutorul AI-ului.
Isomorphic Laboratories va fi condusă de Demis Hassabis, CEO-ul DeepMind. Cele două companii vor colabora, însă vor funcţiona independent.
Noua companie va folosi inteligenţa artificială pentru a încerca să înţeleagă ce efecte au asupra organismului uman diversele combinaţii chimice şi va lucra pe structura proteinelor pentru a înţelege cum ar putea interacţiona între ele diverse proteine.
Isomorphic nu va dezvolta sau vinde medicamente. În schimb, va realiza parteneriate cu companiile farmaceutice, cărora le va licenţia schemele descoperite.
Folosirea AI-ului pentru crearea de noi medicamente nu este o noutate absolută, mai multe companii făcând acest lucru în ultimii ani. Intrarea Alphabet pe această zonă, însă, cu resursele pe care conglomeratul american le are, ar putea rezolva unele din problemele cu care se confruntă chimiştii în prezent, printre care se numără faptul că, din cauza conflictelor de la nivel molecular, peste 90% din medicamentele ajunse în faza de test clinic nu funcţionează.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 05.11.2021, 10:11)
Consider ca este mult potential in aceasta zona
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.11.2021, 13:17)
Bineinteles ca viitorul AI este exceptional ! De remarcat ,pe plan cultural, inteligenta artificiala a incheiat , pe baza celor 40 de schite, simfonia X de Beethoven, concert inca disponibil la liber pe canalul MAGENTA tv.
Dar imbecilii antivaccinisti (scuzati pleonasmul) o sa urle impotriva "uneltelor diavolului", in cardasie cu anacronicii si conservatorii bisericii ortodoxe (cu exceptia meritorie a domnului Vasile Banescu).
1.2. fii rezonabil (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.11.2021, 06:36)
Exista o dualitate intre potentialul si pericolul aferent AI, ca si in alte cazuri (vezi energie nucleara, biotehnologie, GPS, etc).
In fond, toate acestea sunt doar unelte. Aflate in mainile unor oameni bine intentionati, rezolva probleme ale umanitatii. Altminteri, creeaza probleme pentru umanitate.
Problema o constituie exaltatii, cei care nu admit ca exista si puncte de vedere alternative si prin urmare trec la atac, lipind celeilalte categorii etichete gen "imbecilii antivaccinisti".
De aici si pana la segregare cu impunerea de restrictii si penalitatii "imbecililor" mai e doar un pas.
Aceasta abordare toxica a dat mereu rezultate letale in istoria noastra.