Intercontinental Exchange a abordat eBay pentru o eventuală preluare

Ziarul BURSA #Internaţional / 6 februarie 2020

Intercontinental Exchange a abordat eBay pentru o eventuală preluare

Intercontinental Exchange (ICE - operatorul Bursei de la New York) a anunţat recent că a abordat compania de comerţ electronic online eBay Inc. pentru "a explora o gamă largă de oportunităţi", transmite Reuters, conform Agerpres.

Declaraţia vine după ce surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au informat că ICE discută o potenţială preluare a eBay. Achiziţia ar depăşi 30 de miliarde de dolari şi reprezintă o modificare semnificativă a obiectivului operatorului bursier american de a se concentra pe pieţele financiare.

În comunicat, ICE a precizat că "eBay nu s-a angajat într-un mod semnificativ" şi, ca rezultat, nu este în negocieri privind vânzarea completă sau parţială a companiei de comerţ electronic online.

Publicaţia The Wall Street Journal, care a anunţat prima dată discuţiile privind tranzacţia, a explicat că ICE nu este interesată de divizia de mică publicitate a eBay, pe care compania de comerţ electronic online ar vrea să o vândă.

Reprezentanţii eBay nu au dorit să comenteze informaţia.

Acţiunile eBay au urcat marţi cu 8,7%, la 37,41 dolari, în urma publicării articolului din WSJ, iar capitalizarea sa bursieră a ajuns la 30,4 miliarde de dolari. Titlurile ICE au scăzut cu 7,5%, la 92,59, iar capitalizarea sa bursieră se situează la 51,6 miliarde de dolari.

Acţionarul activist Starboard Value a cerut marţi ca eBay să îşi vândă divizia de anunţuri, afirmând că eBay nu a realizat progrese suficiente pentru a îmbunătăţi valoarea pentru acţionari, conform news.ro.

Starboard, care a investit prima oară în acţiuni eBay în 2018, iar la începutul lui 2019 a presat compania să vândă afacerile cu anunţuri şi platforma pentru vânzări de bilete StubHub, a afirmat că eBay se va dezvolta mai bine dacă diviziile vor fi separate.

Ebay a anunţat marţi că "va analiza scrisoarea şi punctele de vedere ale Starboard".

Ebay şi-a reorientat atenţia către publicitate şi plăţi, pe fondul concurenţei puternice pe segmentul marketplace, din partea Amazon.com şi Walmart.

Compania a fost presată anul trecut nu doar de către Starboard ci şi de către Elliott Management, unul dintre cele mai mari fonduri activiste din lume.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb