INTERPELARE DEPUSĂ LA PARLAMENT Deputatul Gurzău îl întreabă pe Mişu Negriţoiu dacă se pensionează

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 octombrie 2015

Deputatul Gurzău îl întreabă pe Mişu Negriţoiu dacă se pensionează

La aceeaşi întrebare, preşedintele ASF nu a răspuns ziarului "BURSA", pe motiv că este o întrebare personală

Deputatul PMP Adrian Gurzău a depus la Parlament o interpelare adresată preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, prin care îl întreabă dacă se pensionează.

Gurzău a scris: "Având în vedere informaţiile vehiculate în presă în ceea ce priveşte pensionarea dumneavoastră şi ţinând cont de faptul că legea în vigoare permite cumularea pensiei cu salariul, vă solicit să răspundeţi la următoarele întrebări:

1.Confirmaţi ca v-aţi depus dosarul de pensionare?

2. Intenţionaţi să vă păstraţi funcţia de conducere în cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară şi după pensionare?

3. Consideraţi că este moral cumulul de salariu pe care îl încasaţi de la ASF cu pensia pe care o veţi primi?"

Deputatul precizează că răspunsul la aceste întrebări reprezintă informaţii de interes public.

"Solicit răspuns scris si oral", a mai transmis Adrian Gurzău, astfel că Mişu Negriţoiu probabil va fi nevoit să se deplaseze la Parlament.

La întrebarea dacă este adevărat că domnul preşedinte ASF Mişu Negriţoiu şi-a depus dosarul pentru pensionare, adresată de ziarul BURSA, pe 16 septembrie, reprezentanţii Autorităţii ne-au transmis: "Domnul Preşedinte Negriţoiu nu răspunde la întrebări legate de aspecte personale, fără o legătură directă cu activitatea profesională din cadrul ASF".

Rămâne de văzut dacă ASF va furniza acelaşi răspuns şi către Parlament. În piaţă, zvonurile că Mişu Negriţoiu se pregăteşte de plecarea de la ASF se înteţesc, una dintre variante fiind aceea că i s-ar pregăti un post de consul.

Scaunul său este vânat de mai multe persoane, însă decizia depinde de partidul aflat la guvernare.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Stimate domnule Negritoiu,

    va rog frumos daca se poate sa ne precizati cand ati hotarat faptul ca implementarea IFRS pentru societatile de asigurari sa nu aiba loc in 2015 ci in 2016. Desi firma KPMG a fost organizatoarea unui seminar pe aceasta tema in data de 27 octombrie 2014 au fost luati complet prin surprindere atunci cand s-au redactat rapoartele financiare pe acest an. Iar punctul culminant al acestei povestiri stiintifico-fantastice este faptul ca celelalte mari asigurari precum Allianz, Omniasig, Asirom,u.s.w. au rapoartele redactate in IFRS. Oare nu considerati necesar sa fie pus la dispozitie si un astfel de raport pentru Astra? Sau trebuie din nou sa ne aratam buimaciti cum poate la Oltchim in anul 2007 sa fie prezentat un capital social in sistemul IFRS care apoi la raportul din 2008 pentru anul anterior 2007 s-a marit asa ca Fat Frumos din Lacrima, doar pentru a prezenta "situatia din 2007" cum precizeaza aceeasi firma de renume intergalatic... 

    1. In cazul Astra macar au luat o...decizie. O spalare pe maini, din punctul meu de vedere. In cazul Harinvest s-au spalat pe maine si s-au murdarit iarasi cand s-au dus la ATM sa-si ridice banii. Implementarea IFRS pentru societatile de asigurari? Cati credeti ca inteleg ce spuneti? Cat credeti ca vor reactiona? EXACT!! Si dansii stiu asta. Ce se poate intampla? Absolut nimic! Daca doriti puteti sa ii dati in judecata. Eu, recunosc, pentru aspecte mult mai mici ma gandeam sa fac asta dar EU m-am intrebat Cui prodest?Cui bono? Imi cer scuze. Va dau dreptate in ceea ce spuneti dar ...doar atat...:( P.S. In legatura cu pilonul II, din cate am inteles nu se stie ce se va intampla cand vom ajunge efectiv la pensie. Ma intreb atunci: Care este rolul ASF? Nu, e clar, cu salariile pe care le au ajuta mult cresterea PIB-ului in Franta, SUA, etc. unde isi fac concediile indivizii dar, in rest, eu is bou si nu inteleg care este rostul si utilitatea REALA a ASF.

      insa asemeni publicatiei Bursa, care nu are tirajul unui Wall Street Journal, Handelsblatt, Neue Zuercher Zeitung ,Handelsblatt sau Boerse Zeitung are un filon de noblete pe care nu il gasesti in peisajul cotidian international. Cui sa-i foloseasca aceste articole extraordinare ale minunatilor redactori Bursa? V-ati intrebat de ce Petrom a micsorat capitalul social de la 18 miliarde la 5 miliarde? Sau de ce Petrom nu mai este o regiune, aceasta fiind inlocuita de Romania? De ce nu se mai dau dividende la Fondul Proprietatea si se acorda alocari de capital? Cu ce sunteti Dumneavoastra mai inferior decat domnul Toader de la KPMG. Sau domnul Negritoiu de la ASF. Am invatat de o perioada relativ lunga de timp sa nu ma las intimidat de o limuzina Mercedes Clasa S, insa sunt emotionat cand ascult parerile unui politician pe care unii intelepti il catalogheaza drept imbecil. Si mai mult de toate nu trebuie sa ne lasam amagiti de acesti big players, care reusesc sa ne impresioneze cu poleiala sclipitoare, insa continutul este rancezit. Va fi o mare dilema cum se va impaca faptul ca in 2016 va fi aplicat simultan Solvency II si IFRS. Ar trebui sa le uram succes, caci vor avea nevoie...

    in Romania. In rest, e bine, ca e reglementata. Sunt cativa baieti care isi dau la gioale si ne fac pe noi sa ovationam ca e fault cand, de fapt, fault e cam tot ceea ce fac si unii si altii. Discutiile sunt prea savante pentru status quo. Noi nu avem propriu-zis piata de capital (nu is IPO/SPO, nu se fac MCS, nu este o atomicitate a cererii si a ofertei, noi o ardem cum implementarea guvernantei corporatiste dar nu avem acces de la unii emitenti la niste banale rapoarte anuale care oricum nu valoreaza cat o ceapa degerata ca vine cate un evaluator si in momentul in care se face o evaluare (ca la STZ, ALT eu asa am inteles din amenzile pe care le-a dat ASF/CNVM ca ar cam trebui sa vina de ceva ani niste oferte dar e clar ca inteleg prostii) vine evaluatorul si ne spune ca s-a intrerupt activitatea firmei cand era el acolo si chiar daca situatiile financiare arata ceva si in functie de acele situatii financiare se face evaluarea el considera, neinfluentat financiar,fireste, ca mai mult de jumate din activele unei companii nu valoreaza o iota. Exemple sunt multe pe "bursa" noastra neaosa.Mult prea multe si prea grave. Romania are doar capitalisti (Misu ii stie cam pe toti) dar in niciun caz o piata de capital. A cere o parere de la un om care este ucigas (la propriu), chiar si ,,numai" din culpa, despre Quo vadis, Misule? mi se pare pefect inutil iar raspunsurile pe care le-am primit de la institutia condusa de acest uns cu toate ...competentele individ (cum au fost si altii inaintea lui) te fac sa intelegi, daca ai posibilitatea de a realiza fie si doar o sinapsa ca cei care sunt in functie ,,se îngrădiră/Cu-averea şi mărirea în cercul lor de legi;". Cand in aceasta cloaca ce poarta denumirea de piata de capital romaneasca tranzactioneaza cam 0.01% din popultia Romanie iar din acesta, o buna parte (agenti servicii financiare, agenti delegati,analisti, traderi, etc.) sunt reglementati si...penalizabili de aceeasi institutie imi este clar de ce nu se v schimba nimic. O revolutie are nevoie de o masa critica iar in Romania, acaesta nu exista. De aceea ne vom bucura ca am putut face un leu pe o delistare, ca avem o data la doi ani cate un IPO si vom exclama din toti rarunci ce frumos imbracat e regele care e cam gol pusca.

    1. singura problema este ca o reglementeaza dupa ureche si nu dupa 1606 per 2002. Din acest punct de vedere domnul Misu ar trebui sa primeasca si bonus de reglementare. Plus ca ar trebui sa faca precum KPMG, adica KPMG Advisory, KPMG Restructuring. Nea Misu daca ar fi intelept ar face Misu Job Company si Misu Rent Company. si apoi inregistreaza in Cipru Misu Holdings nu Misu Holding pentru ca altfel ar face aceeasi greseala ca domnul Toader :-)

    Ce reglementare?

    Post factum ?  

    Cazul Harinvest e semnificativ !!  

    "Practici frauduloase " repetate, comisioane necuvenite, salarii uriase iar drepturile investitorilor calcate grosolan ! Cum au fost aparati investitorii de la Harinvest??  

    Ce a facut ASF pentru ei in 13-15 noiembrie 2013 ? 

    In timpul controlului din 15-27 noiembrie au fost vandute actiunile investitorilor fara ca ASF sa stie ce se intampla ??

    Asa ne apara ASF ???  

    1. Ce control a fost ala ca nu am vazut publicate rezultatele ?

      Adica astia inca facea furaciuni cu controlorii de la asf la sediu ? Poate erau de la ratb comtrolorii . 

    Pensionatii!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! pe toti care iau si pensie sau mai bine zis concediatii pentru ca au iesit la pensie !

    Nu au nici o strategie si au distrus toata piata de capital si urmeaza piata asigurarilor si a fondurilor de pensii ! Cazurile harinvest , astra, Fp etc sau intamplat sub supravegherea lor sau mai bine zis nesupravegherea ! 

    Salvati cat se mai poate salva ceva de incompetenta asf ! 

    BVB gafaie fara marfa si retail, Sibiu s-ar desfiinta dar nu stie cum si nici asf nu stie si vrea sa il bage pe gat bvb-ului, Bursa de marfuri se autorizeaza ca SSIF ca nu are in stare sa se autorizeze ca bursa !!! Hai sa transformam toata piata intr-un SSIF! 

    Ursache, Negrituiu si compania sunt cu gandul doar la pensie si sa mai dea un tun Romaniei inaite sa se pensioneze ! 

    Proaspatul insuratel Misu Negritoiu vrea sa fuga de raspundere. Raspunderea celui mai dezastruos mandat la ASF/CSA al unui presedinte se rezolva in maniera PSD-ista: prin fuga. Culmea nesimtirii este ca un alt mega spagar din ASF, Coca Constantinescu, i-a promis lui Zgonea sprijin financiar serios pt campania electorala din 2016 daca va fi uns in locul lui Negritoiu. Inlocuim un hot psd-ist cu alt hot psd-ist. Alo!!! DNA!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb