Intervenţie internaţională pentru combaterea inundaţiilor

Ziarul BURSA #Companii / 20 aprilie 2006

Autorităţile responsabile cu managementul situaţiilor de criză din România, Ungaria, Serbia şi Muntenegru vor colabora în vederea combaterii inundaţiilor, cele trei ţări urmînd să constituie o echipă de reacţie comună formată din 150 de oameni.

Şeful diplomaţiei române, Mihai-Răzvan Ungureanu, a stabilit miercuri, în cadrul întîlnirii trilaterale de la Novi Sad cu omologii săi din Ungaria, Serbia şi Muntenegru, Ferenc Somogyi, respectiv Vuk Draskovici, ca instituţiile naţionale care se ocupă de gestionarea dezastrelor naturale să coopereze în zona euro-regiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa, pentru limitarea efectelor inundaţiilor.

Pe lîngă echipa de reacţie comună, pentru înfiinţarea căreia cele trei state vor aloca 800.000 de euro, se va constitui, de asemenea, şi un fond comun de răspuns în caz de criză în zona euro-regiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa.

"Aceste proiecte sînt generate de la nivelul autorităţilor locale din cele trei ţări reprezentate în cadrul euro-regiunii şi au fost asumate politic de guvernele celor trei ţări. Proiectele vor fi livrate ministerelor de resort pentru a asigura punerea lor în practică", a declarat, pentru Rompres, ministrul Mihai-Răzvan Ungureanu.

Totodată, cei trei miniştri de externe au stabilit necesitatea unor întîlniri trilaterale similare între miniştrii mediului şi cei ai afacerilor interne şi au semnat Acordul privind punctul de intersecţie a frontierelor de stat ale celor trei state, marcat prin semnul de frontieră Triplex Confinium, care a fost inaugurat, simbolic, în 2005, la reuniunea ministerială precedentă în format trilateral.

De asemenea, s-a stabilit demararea proiectului înfiinţării unui parc industrial în zona punctului de frontieră, înfiinţarea unui centru de cooperare între poliţiile de frontieră ale celor trei ţări după modelul franco-german, iar România şi Ungaria au încheiat un acord privind managementul apelor din bazinul rîului Tisa.

Întîlnirea de la Novi Sad a celor trei şefi de diplomaţie a avut drept principal scop lansarea unui semnal politic adresat autorităţilor locale şi de specialitate pentru revigorarea şi dezvoltarea cooperării transfrontaliere în cadrul euro-regiunii menţionate şi pentru implementarea de proiecte concrete cu efecte directe asupra vieţii cotidiene a locuitorilor din regiunea de frontieră dintre cele trei state.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb