ÎNTRE ANII 2011 ŞI 2017 Garanti Bank a dat peste 145 milioane euro companiilor conduse de femei

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 8 februarie 2019

Garanti Bank a acordat peste 145 de milioane de euro companiilor deţinute de femei, între anii 2011 şi 2017, conform unui comunicat de presă. Acesta subliniază că, potrivit raportului "Taking Women Entrepreneurs to the Bank in Romania" realizat de IFC şi Garanti Bank România, 31% din această sumă a fost acordată de Garanti Bank România IMM-urilor deţinute şi/sau conduse de femei, prin intermediul finananţărilor de la IFC. Aceste companii au raportat, ulterior, o creştere medie a vânzărilor de peste 5,5% pe an (mai mare decât creşterea medie anuală a vânzărilor companiilor româneşti, de 3,5%) şi o creştere a productivităţii muncii de 9,1%. Aproximativ două treimi din clienţii Garanti Bank au raportat că serviciile financiare pe care le-au primit de la Garanti Bank au contribuit la creşterea vânzărilor, a profitului net şi a capitalului circulant.

Ufuk Tandogan, CEO Garanti Bank România, a declarat: "Suntem un susţinător activ şi vocal al antreprenoriatului în general, şi al femeilor antreprenor, în particular. Ca urmare a parteneriatului nostru de peste 7 ani cu IFC, am acumulat experienţă şi expertiză semnificative în ceea ce priveşte finanţarea companiilor deţinute şi/sau conduse de femei şi importanţa antreprenoriatului feminin. Acest nou raport evidenţiază atât contribuţia notabilă a femeilor în toate domeniile economiei, cât şi capacitatea acestora de a-şi dezvolta afacerile, atunci când primesc sprijinul necesar. Rezultatele raportului reprezintă o recunoaştere a strategiei noastre eficiente, a colaborării fructuoase cu IFC, precum şi a angajamentului nostru pe termen lung faţă de comunitatea de afaceri din România".

IFC colaborează cu instituţiile din Grupul Garanti România ca să reducă deficitul financiar pentru femeile antreprenor din ţară, mai arată comunicatul citat. În ultimii şapte ani, IFC a semnat şapte contracte de împrumut cu Grupul Garanti România, în valoare totală de 157 de milioane de euro, dintre care patru au avut o componentă importantă pentru companiile deţinute sau conduse de femei. Cel mai recent, Garanti Bank România şi Garanti Leasing România au semnat două contracte de creditare cu IFC, în valoare de 32 de milioane de euro, în scopul finanţării întreprinderilor mici şi mijlocii din România, jumătate din sumă fiind destinată creditării companiilor deţinute sau administrate de femei.

"IFC vizează creşterea participării femeilor în economie, prin facilitarea accesului acestora la finanţare", a declarat Wiebke Schloemer, Director Regional IFC pentru Europa şi Asia Centrală. Studiul citat evidenţiază că IMM-urile deţinute de femei devin tot mai mult o forţă care trebuie luată în considerare în România şi că acestea îşi pot realiza în continuare potenţialul economic printr-un acces mai bun la finanţare.

Noul raport evidenţiază avantajele de care pot beneficia băncile ce facilitează accesul la finanţare femeilor antreprenor, precum şi impactul pozitiv asupra activităţii IMM-urilor conduse de acestea. Obiectivul principal al acestui studiu îl reprezintă promovarea avantajelor finanţării femeilor în rândul organizaţiilor specializate, instituţiilor financiare şi donatorilor.

Deşi au fost înregistrate progrese în ultimii ani, există încă un potenţial neexploatat, atât pentru forţa de muncă, cât şi pentru creşterea economică, ce pot fi deopotrivă valorificate prin încurajarea participării femeilor la sectorul privat din România.

Ponderea femeilor în totalul antreprenorilor a crescut, anul trecut, de la 37,05% la 37,39%, potrivit datelor publicate pe site-ul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Cifrele ONRC arată că, în 2018, totalul persoanelor de sex feminin care sunt acţionare sau asociate într-o societate comercială a ajuns la 508.312.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb