Întreprinzătorii români caută parteneri în Rusia

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 9 decembrie 2011

O delegaţie de întreprinzători din România s-a aflat, ieri, la Moscova, pentru a-şi găsi parteneri de afaceri ruşi, transmite Agerpres.

Şeful Camerei de Comerţ şi Indus-trie de la Moscova Iuri Azarov a sub-liniat, în cadrul întâlnirii cu delegaţia de la Bucureşti, că România realizează direct cu capitala rusă 40% (1,7 miliarde dolari) din volumul schimburilor comerciale dintre cele două state. În context, el a exprimat interesul părţii ruse pentru mărfurile româneşti şi a pledat pentru intensificarea contactelor economice.

Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Micii şi Mijlocii, a afirmat că Federaţia Rusă este cel mai important partener economic al României din afara Uniunii Europene. Astfel, în 2011, schimburile comerciale dintre cele două state au ajuns pentru prima dată la nivelul celor din 1989, atingând 5 miliarde dolari.

"Delegaţia României a venit la Moscova cu trei obiective: primul - pentru a transmite un mesaj direct de interes şi dorinţa de a face afaceri din partea întreprinzătorilor din România, al doilea - de a intra în contact cu organizaţii reprezentative din Rusia, în cazul de faţă Camera de Comerţ şi Industrie a Moscovei şi cu cei care le conduc, pentru că afacerile sunt în primul rând relaţii între oameni, iar contactele directe sunt esenţiale. Al treilea obiectiv se referă la încercarea unor întreprinzători români de a face afaceri directe de import-export cu întreprinzătorii ruşi", a rezumat Ovidiu Nicolescu.

El a făcut o prezentare a situaţiei economice a României, arătând că relaţiile dintre state depind foarte mult de starea economică a acestora. Nicolescu a menţionat că deficitul public al ţării noastre este unul dintre cele mai mici din Europa şi că, şi în condiţii de criză, exportul a cres-cut cu 18%, în ultimele 12 luni.

"Un element favorizant pentru a face afaceri cu România este dat de primirea multor fonduri europene, de care poate beneficia orice companie care face investiţii în Româ-nia, sistemul bancar şi relaţiile cu FMI sunt bune. Nu vrem să facem un tablou idilic - avem probleme cu inflaţia, care rămâne ridicată, (...) iar investiţiile străine nu au început să crească după criză", a adăugat Ovidiu Nicolescu.

Din delegaţie mai fac parte Cris-tian Mateescu, consilier în Minis-terul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, producători de vinuri care vor să identifice o reţea de distribuţie în Rusia, reprezentanţi ai unei fabrici de conserve, ai unei companii din domeniul construcţiilor de drumuri şi ai unei companii de producere a energiei regenerabile, în căutare de potenţiali parteneri pentru investiţii în sectorul energiei verzi, precum şi firme de consultanţă juridică.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb