Mediul de afaceri actual este foarte dinamic şi turbulent, cu multe provocări pentru liderii organizaţiilor de astăzi şi astfel, fiecare este responsabil să propună un drum sustenabil echipelor şi organizaţiilor lor.
"Managerii şi antreprenorii de succes au în comun nu doar o atitudine pozitivă şi proactivă, ci şi o mare deschidere spre învăţarea continuă (long-life learning) care, în contextul actual, face cu siguranţă diferenţa", conform lui Vasile Alecsandru Strat, Decan Bucharest Business School.
O soluţie pentru acest proces de învăţare continuă, care permite un proces transformaţional complex şi care ajută liderul să îşi definească şi şlefuiască abordarea şi să îşi calibreze impactul pe care doreşte să îl aibă în organizaţie şi în societate o reprezintă programele de executive education. În cadrul acestor programe sunt esenţiale componentele de inovaţie, sustenabilitate şi transformare digitală, toate abordate într-un context internaţional, dar ancorate puternic, în acelaşi timp, în economia autohtonă şi regională.
"Unele dintre lecţiile învăţate din ultimii doi ani de pandemie reliefează importanţa reţelei, diversitatea perspectivelor şi importanţa coerenţei acestora cu setul de valori organizaţionale. Pe cât de simple ar putea părea aceste elemente la o primă vedere, pe atât de complexe sunt în realitatea organizaţională. Astfel, un program EMBA oferă cu siguranţă ingredientele cheie pentru a sprijini gestionarea acestei complexităţi cu succes, în timp ce construieşte o reţea unică şi ireplicabilă de colegi MBA", spune Caroline Coulombe, Profesor de Management de Proiect şi managementul crizelor la UQAM şi în cadrul EMBA Româno-Canadian.
Programele de executive MBA ale Bucharest Business School, din cadrul ASE Bucureşti, sunt imaginate astfel încât să permită profesioniştilor, managerilor şi antreprenorilor să îşi construiască experienţa transformaţională potrivită pentru aspiraţiile şi contextul lor particular.
În această perioadă se desfăşoară procesul de recrutare pentru programele internaţionale de executive MBA, cu dublă diplomă, pe care le desfăşoară Bucharest Business School împreună cu universităţile partenere din Canada (UQAM Montreal - programul Executive MBA Româno-Canadian) şi din Franţa (CNAM Paris - Professional EMBA Româno-Francez INDE.) Bucharest Business School a făcut şi următorul pas în sprijinirea organizaţiilor din mediul de afaceri şi oferă programe personalizate pentru fiecare partener astfel încât să susţină creşterea performanţei şi impactului acestora, conform misiunii şi viziunii acestora. De asemenea, Bucharest Business School este un sprijin continuu pentru comunitatea sa şi, împreună cu alte şcoli de afaceri de la universităţi prestigioase din străinătate, organizează o serie de experienţe internaţionale pentru studenţii şi absolvenţii programelor de MBA.
Cele două programe de executive MBA cu dublă diplomă, desfăşurate în limba engleză, sunt printre cele mai vechi din România, comunitatea de absolvenţi a Bucharest Business School fiind cea mai mare din România, incluzând peste 2500 de membri.
UQAM, partenerul canadian, are programe de Executive MBA similare celui de la Bucureşti în zece ţări din Europa, Asia, Africa şi America de Nord şi de Sud, cu o comunitate de peste 12.500 de absolvenţi la nivel mondial şi astfel cei care aleg programul Executive MBA Româno Canadian îşi deschid perspective globale. Această experienţă globală începe cu profesorii programului, colaborările cu programele din Canada, Vietnam şi India şi, bineînţeles, cu vizita de studiu de la Montreal. Înscrierile sunt deschise, iar pentru aplicaţiile depuse în luna iunie BBS oferă 12 locuri speciale cu un discount de 2000 Euro (15%) şi trei locuri cu burse de 4500 Euro (33%), susţinute financiar şi de Asociaţia Absolvenţilor. Aplică acum!
CNAM, partenerul francez, oferă la Paris un program de Executive MBA similar celui de la Bucureşti, pentru care a obţinut acreditarea AMBA şi le oferă studenţilor români oportunitatea unei vizite de studiu la Paris, iar studenţilor francezi o vizită reciprocă la Bucureşti. De anul acesta programul INDE EMBA este oferit şi în variantă hibrid, oferind o combinaţie potrivită între întâlnirile în campus, întâlnirile online şi studiul individual, astfel încât să fie o soluţie potrivită pentru toţi profesioniştii care nu locuiesc în Bucureşti sau în apropiere. Conform lui Jean-Michel Raicovitch, Profesor de Marketing la CNAM şi în cadrul INDE EMBA şi Director al Programului EMBA al CNAM, programul de la Bucureşti este o dovadă vie a dezvoltării învăţământului superior paneuropean necesar sprijinirii mediului de business paneuropean şi construit astfel încât să ofere cea mai bună pregătire managerilor cu o ambiţie clară "afacere prin scop". De asemenea, Jean-Michel îi încurajează pe toţi cei care decid să intre în povestea de succes INDE EMBA să se bucure de călătorie, de procesul de învăţare şi transformare.
"O parte fundamentală a abordării noastre la Bucharest Business School este să ne ajutăm cursanţii să ştie, să recunoască şi să definească obiective pentru a-şi direcţiona conştient voinţa, pentru a interioriza valori autentice şi pentru a îşi defini propria manieră de a avea impact în organizaţie şi în societate", declară Vasile Alecsandru Strat, decan Bucharest Business School.
Bucharest Business School vă invită să începeţi propria călătorie transformaţională şi vă aşteaptă pe www.bbs.ase.ro, www.canadian-mba.ro sau www.inde.ro.
(C)