Invazie de sateliţi mici pe orbită

O.D.
Ziarul BURSA #Internaţional #IT / 27 mai 2019

Lansarea de sateliţi a devenit o chestiune comună, după ce mai multe companii private au devenit interesate de această chestiune. SpaceX, compania de rachete spaţiale a miliardarului Elon Musk, a lansat săptămâna trecută, primul lot de 60 de sateliţi mici pe orbita joasă a Pământului, aceştia fiind destinaţi noului serviciu de internet Starlink al antreprenorului din industria high-tech.

O rachetă Falcon 9 a decolat de la baza de lansare Cape Canaveral eliminând un obstacol major pentru o iniţiativă de afaceri despre care Musk speră să genereze capitalul necesar finanţării ambiţiilor mai mari ale sale în industria spaţială. Lansarea a avut loc la o săptămână după două tentative eşuate, una din cauza vântului puternic şi alta pentru actualizarea software a sateliţilor şi verificarea tuturor sistemelor, informează News.ro.

Cei 60 de satelişi au fost plasaţi pe orbită conform planificării, la circa o oră după lansare, iar modulul reutilizabil al rachetei Falcon 9 a revenit pe Pământ şi a aterizat cu succes pe o barjă de pe Atlantic. Fiecare satelit cântăreşte aproximativ 227 de kilograme, iar totalitatea lor a reprezentat cea mai grea încărcătură transportată până acum de SpaceX. Aceşti sateliţi sunt faza iniţială a unei constelaţii de sateliţi, capabilă să transmită semnale pentru un serviciu de internet de mare viteză clienţilor plătitori din întreaga lume. Musk anticipează că proiectul Starlink va fi o sursă importantă de venituri pentru Space Exploration Technologies (SpaceX), pentru care anticipează venituri anuale din lansări de 3 miliarde de dolari.

Miliardarul consideră Starlink esenţial pentru finanţarea obiectivelor sale mai mari, de a dezvolta o nouă navă spaţială care să transporte turişti spre Lună şi care să contribuie la eventuala colonizare a lui Marte.

Pentru a putea oferi servicii de internet constante la nivel mondial, va mai fi nevoie de cel puţin 12 lansări similare de sateliţi, a mai spus Musk. În prezent, Starlink este autorizat doar în Statele Unite.

Compania One Web, susţinută de Airbus, a lansat proprii sateliţi în februarie, iar LeoSat Enterprises şi compania canadiană Telesat lucrează la rândul lor pentru construirea unor reţele de date.

În fiecare reţea de acest tip, sateliţii mici orbitează mai aproape de Pământ comparativ cu sateliţii tradiţionali de telecomunicaţii, o schimbare tehnologică posibilă datorită progreselor tehnologiei laser şi a cipurilor de computere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb