INVESTIŢIE DE 25 DE MILIOANE DE EURO: Grupul Prysmian a inaugurat cea mai mare fabrică a sa de cabluri de fibră optică din Europa

ADI IACOB
Ziarul BURSA #Companii / 14 iunie 2017

Grupul Prysmian a inaugurat cea mai mare fabrică a sa de cabluri de fibră optică din Europa

Grupul Prysmian, producator de cabluri şi sisteme electrice de telecomunicaţii, a inaugurat ieri, la Slatina, cea mai mare fabrică a sa de cabluri de fibră optică din Europa, reprezentând o investiţie de 25 de milioane de euro.

Această nouă fabrică face parte din seria investiţiilor Grupului Prysmian în fabrici de cabluri de fibră optică şi electrice, în valoare de 250 milioane de euro pe o perioadă de trei ani, la nivel global. Cu o capacitate anuală de producţie de peste opt milioane de kilometri de cablu de fibră optică, fabrica din Slatina este una dintre cele mai mari de acest tip şi utilizează cele mai avansate tehnologii industriale şi know-how, oferindu-i capacitatea de a răspunde cererii tot mai mari de cabluri optice la nivel mondial, pentru implementarea de noi reţele de telecomunicaţii de mare viteză.

În ultimii cinci ani, Prysmian a investit aproximativ 60 de milioane de euro în România pentru a dezvolta noi capacităţi la fabrica din Slatina.

Noua fabrică de la Slatina se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 28.000 mp şi are un design modular, care poate fi extins. Este amplasată în interiorul noului parc industrial Slatina Milcov, unde Prysmian a achiziţionat circa 40% în anul 2015. Construcţia a început în octombrie 2015 şi a durat 11 luni, iar producţia urmează să înceapă în această lună.

Potrivit reprezentanţilor companiei, aproximativ 80% din produsele realizate de cei circa 1000 de angajaţi din Slatina sunt exportate în întreaga lume.

Valerio Battista, CEO Prysmian Group, a afirmat: "Suntem interesaţi să facem din Slatina un centru major de excelenţă pentru industria de cabluri optice şi cablaje pentru domeniul energetic, iar inaugurarea celei de-a doua fabrici în această locaţie reconfirmă angajamentul nostru, în timp ce parteneriatul solid cu autorităţile locale şi naţionale oferă perspective şi mai bune pentru viitoarele investiţii. Există două componente deosebite cu care ne mândrim: echipa cu înaltă calificare şi echipamentele de ultimă generaţie".

Dimensiunea operaţiunilor sale face din Prysmian nu numai un contribuabil major la bugetul local şi de stat, ci şi unul dintre cei mai mari angajatori locali.

Grupul Prysmian este lider mondial în industria de cabluri şi sisteme electrice şi de telecomunicaţii, cu vânzări de peste 7,5 miliarde de euro în anul 2016, 21.000 de angajaţi în 50 de ţări şi 82 de fabrici în toată lumea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb